Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Opis zaporzyczony ze strony dobreprogramy.pl
"Powstała nowa, ciekawa wyszukiwarka plików graficznych, TinEye. W przeciwieństwie do tradycyjnych wyszukiwarek, nie odnajduje ona plików graficznych na podstawie słów, które im towarzyszą na stronach internetowych. Nie oczekuje nawet na wpisanie słów kluczowych. Zamiast tego użytkownik uploaduje plik graficzny ze swojego komputera lub podaje adres URL danego pliku. TinEye wyszukuje wtedy ten plik w Internecie, nawet jeśli jest w innym formacie, ma inne rozmiary a nawet jeśli obraz został przetworzony z użyciem różnych efektów lub też został włączony do innego zdjęcia/grafiki. Pozwalają na to dosyć zaawansowane algorytmy, które tworzą sygnaturę danego obrazu analizując zawarte w nim kształty i kolory.
TinEye jest wyszukiwarką wyjątkową nie tylko dlatego, że nie opiera się w ogóle na tekście, ale przede wszystkim dlatego, że służy do wyszukiwania plików, które już mamy. Ma więc inne zastosowania niż zwykła wyszukiwarka. Pozwala ona np. śledzić autorom zdjęć i grafik co się dzieje z ich twórczością, np. czy ich praca nie jest gdzieś nielegalnie wykorzystywana. Pomoże też w przypadku plików o których nie wiadomo co przedstawiają lub kto jest ich autorem. Odnaleźć można bowiem strony, które zawierają informacje o danym pliku.
Wyszukiwarka jest obecnie w fazie beta i ma zaindeksowanych 478 milionów plików graficznych. Korzystanie wymaga logowania."
Tak wiec na pewno przyda sie to niejednemu z nas Na forum nie raz padaly pytania, czy ktos dany obrazek ma w lepszej jakosci Potestujcie i dajcie znac jak dziala, ja osobiscie jeszcze tego nie zrobilem.
Przydałoby się coś takiego, ale zamiast grafiki, wyszukiwałoby napisy ;P.
Zniszczmy świat, aby stworzyć go na nowo.
Przetestowałem i świetnie się spisało
Miałem dosyć rozmyty obrazeczek, a wyszukało mi nowy w idealnym stanie
Dzięki za info o stronce, bo z pewnością przyda się jeszcze wiele razy!
Coś czuję w kościach, że tematy "Może pogramy - co to jest" i "Może pogramy - co to jest [cosplay version]" stracą sens
"Skazany na zajebistość"
Strony 1