Nie jesteś zalogowany.
Kiedy od wypuszczenia w Japonii np. figurki można takową zakupić w Europie lub Polsce ?
I ile np. wy czekaliście na możliwość zakupu ?
Życie ludzkie jest delikatne niczym płomień świecy równie łatwo gaśnie i równie szybko się wypala, więc ceń każdą chwile swojego życia bo jest tak krótkie.
mmmmmmm z tego co widze pelno jest gadzetow zwiazanych z M&A na allegro zobacz ostnio widzialem piekne fogurki z rycerzy zodiaku:D
Mi raczej chodzi z jakim poślizgiem w stosunku do Japonii pojawiają się figurki itp. w Europie.
Życie ludzkie jest delikatne niczym płomień świecy równie łatwo gaśnie i równie szybko się wypala, więc ceń każdą chwile swojego życia bo jest tak krótkie.
Zależy w jaki sposób chcesz figurkę zakupić przez internet czy w sklepie. Jeśli są to zakupy internetowe to prawdopodobnie pojawiają się w tym samym czasie (oczywiście nie liczył bym na to, że wszystko to co w Japonii będziesz mógł kupić w Polsce). Natomiast jeśli chodzi o normalne sklepy to nie mam pojęcia ale prawdopodobnie dosyć długo trzeba czekać. Inną sprawą jest, że figurki w polskich sklepach nie zawsze opłaca się kupować. Kiedyś sprawdzałem cenę tej samej figurki w polskim sklepie wysyłkowym i w amerykańskim. W Polsce kosztowała ona około 280 złotych z przesyłką natomiast sprowadzona z ameryki około 210 złotych również z przesyłką.
IMO najlepszym pomysłem nie jest czekanie aż figurki dojdą do Europy czy tym bardziej Polski, tylko zwyczajnie kupić w japońskim sklepie, takim jak np. Hobbylink Japan, Benippon lub 1999 (z tym, że akurat tutaj jest dość droga przesyłka).
Kupić w japoni w sklepie dla używanych rzeczy,gdzie nawet są jeszcze w pudełkach dany obiekt hobby.