Nie jesteś zalogowany.
Cieszy mnie coraz większe zainteresowanie Anime, może dzięki temu kanałowi zwiększy się liczba Otaku a ja w bliskiej przyszłości będę mógł pójść do wypożyczalni DVD i za te 5zł wypożyczyć sobie film lub 4 odcinki jakiejś serii i będę miał do wyboru coś więcej niż 3 tytuły...., a sam nie utrzymam w moim miasteczku tego działu Anime.
Ja nie chce Animaxu w polsce,bo jak wzrośnie zainteresowanie,to kaczyński zacznie zamykać wszytkich w około,za mienei subów do anime.Animax nie może być w polsce,bo polska to naród pełny absurdów i parodii.Kurcze,potem wszytkie serie zlicecjowane i niebędzie można później na ansi nawet o tym gadać.Nawet jak bym miał pieniądzie to bym nie kupił,bo nawet 5 zł mi szkoda na jeden odcinek(skusiłbym się może na 5zł za serie).Obawy ba temat populacji anime w polsce zawsze mam,ja tam wole ściągać:D(napewno teraz wszyscy na mnie naskoczą)
[cytuj]napewno teraz wszyscy na mnie naskoczą[/quote]
ja pierwszy - sknero ! Prawdziwy otaku nie żałuje kasy...shame on you
Ja nie chce Animaxu w polsce,bo jak wzrośnie zainteresowanie,to kaczyński zacznie zamykać wszytkich w około,za mienei subów do anime.Animax nie może być w polsce,bo polska to naród pełny absurdów i parodii.Kurcze,potem wszytkie serie zlicecjowane i niebędzie można później na ansi nawet o tym gadać.Nawet jak bym miał pieniądzie to bym nie kupił,bo nawet 5 zł mi szkoda na jeden odcinek(skusiłbym się może na 5zł za serie).Obawy ba temat populacji anime w polsce zawsze mam,ja tam wole ściągać:D(napewno teraz wszyscy na mnie naskoczą)
Idż chłopcze się schowaj i nie opowiadaj takich głupot...
Ostatnio edytowany przez Krzyżu (2008-07-02 21:02:47)
taa i jeszcze ta mania Kaczyńskich....przeciez oni juz nie rządzą -_-
hmmm wiecie co ,ostatnio byłem w chinach i tam 28DVD Naruto kosztowało jakieś 30 euro w sklepie na lotnisku .
Nie wiem jak z licencjami ale to inny problem ,po prostu rozwaliła mnie cena
a piraty ładnie wytłoczone super nowości i nowości ,zapakowane z okładką koszt na rynku 0,5 euro !!
a wracajac do tematu to .... wstrzymam się aż nie zobaczę tego na własne oczęta
hmmm wiecie co ,ostatnio byłem w chinach i tam 28DVD Naruto kosztowało jakieś 30 euro w sklepie na lotnisku .
Nie wiem jak z licencjami ale to inny problem ,po prostu rozwaliła mnie cena
a piraty ładnie wytłoczone super nowości i nowości ,zapakowane z okładką koszt na rynku 0,5 euro !!a wracajac do tematu to .... wstrzymam się aż nie zobaczę tego na własne oczęta
Właśnie,podobnie jest w japoni tylko to już są sklepy gdzie anime jest z opóźnieniem wydawane i dlatego jest tańsze o 95%:D.Aczkolwiek w japoni mało kto kupuje DVD anime ,bo w telewizji tego jest powyżej dziurek nosa.Jeśli w poslce będzie seria kosztowała i to w dodatku super nowa czyli jakiś tydzień temu ostatni ep wyszedł,to bym kup[ił za 5 zł,a te co wyszły 3-2 miechy temu za 2 zł.:DAle to tylko marzenie
No podobnie jest w UK tak jak w PL choć jest wiecej seri np ja zbieram Death Nota, Naruto,Bleach, Guyvera i przecietnie 1 vol to koszt okolo 15-17 funtów za to zepiej wydawane bo taki Bleach to okolo 17 funtow ale 13 epow wiec nie jest źle.Inaczej sprawa się ma do seri 24-26 epow pierwszy vol tylko jakies 7 potem kazdy nastepny po 17 a ostatnie 5,6,7 dochodza do 20 i tak za serie Guyvera na DVD wsumie dałem ponad 100 funtow ale i tak jestem zadowolony. A co do Animaxa to powoli robi się z tego Duke Nuken Forever
[cytuj]A co do Animaxa to powoli robi się z tego Duke Nuken Forever[/quote]
czekaj czekaj ale DNF pokazał przynajmniej trailer i screeny a animax ani widu ani słuchu mam nadzieje że kiedyś w ogóle się pokaże na mym tiwi :wink:
Artykuł o naziemnej telewizji cyfrowej: [url]http://satkurier.pl/news/42301/cyfrowa- … -2009.html [/url]. Podano powód dlaczego Animax nie wystartował i raczej szybko nie wystartuje.
może ktoś mi to przedstawić skrótowo za dużo tam informacji @___@
Proszę cytat o Animaksie:
Trudno jest o dobrą dystrybucję tak znanych marek, jak Nickelodeon czy History Channel. Mniej znane, choć należace do dużych koncernów, np. Animax i FX nie mogą przez wiele miesięcy zdobyć dystrybucji niezbędnej do ich uruchomienia. Za to bez problemów operatorzy podpisują umowy z lokalnymi stacjami TVS i TVN Warszawa. Pomysły na te kanały są związane ze słabnięciem oddziałów regionalnych TVP po starcie ogólnopolskiej anteny informacyjnej TVP Info. Po uruchomieniu kanału informacyjnego przez telewizję publiczną, programy z regionów to głównie newsy. Do minimum ograniczono magazyny odwołujące się do kultury konkretnych obszarów, pasma poradnikowe, poświęcone lokalnego sportowi, czy rozrywce dostępnej w innych dużych miastach niż Warszawa.
Po prostu kablówki i pewnie telewizje kodowane nie widzą na taki kanał zapotrzebowania i nie chcą go dystrybuować.
W sumie to dobrze, że nie ma takiego kanału, bo bym pewnie sobie w szkole frekwencje popsuł...
aktualnie axn sci fi kumpluja się z animaxem. Bo po dawce anime jaka nam funduje rano i po poludniu miła kobieta mówi nam : axn -scifi i animax przedstawily Wam anime (czy jakos tak ):P. Zresztą na tymże programie są reklamy animax'a, ale w tym wypadku to nie wiem ocb.
Ostatnio edytowany przez Luiza (2009-04-04 19:12:59)
noo fakt
dziękuję za ogromny wkład intencji twórczej w napisanie tego obszernego posta, który odświerzył ten niezwykle świerzy temat.
co do kanału: byłby problem, bo więcej anime było by licencjonowane, więc mi to nie przeszkadza (i ak nie lubię ogladać tv)
co do kanału: byłby problem, bo więcej anime było by licencjonowane
Nie wierzę... Jaki problem?! Chyba dobrą rzeczą byłoby zwiększenie się liczby fanów anime, a co za tym idzie powiększyłby się cały rynek anime. Więcej było by wydawanych mang i anime oraz ceny były by korzystniejsze dla konsumenta.
odświerzył ten niezwykle świerzy temat.
Litości, "świeży" przez zet z kropką XDD
A ten koleś wcześniej napisał dłuższego posta o jakiejś petycji, tylko nie wiedzieć czemu edytował xP
A Animax w Polsce... cóż, do want, ale co z tego że do want, skoro ci co mogliby to wprowadzić do not want XD (...zdaje się : P)
moim zdaniem po prostu badają rynek czy warto im dawać nowy kanał czy starczy to co jest na SiFi. Ja jestem za OP na axn taki ot
Ostatnio edytowany przez Zwierz (2009-04-04 21:29:25)
DZIECIĘ NEO
PC king >ps3>x360>ds>psp(subiektywna opinia posiadacza wszystkiego)
http://myanimelist.net/animelist/Zwierz