Nie jesteś zalogowany.
xD... a wie ktoś jak to obsługiwać?
To jest oficjalna strona gry. Gra wyszła na ps2(Code Geass: Lelouch of the Rebellion Lost Colors) i NDS(Code Geass: Hangyaku no Lelouch)
Tu screeny z wersji na NDS:
Gra na PS2 to visual novel. A tu filmik z wersji na ps2 http://pl.youtube.com/watch?v=P-SXg-15IMc
Ostatnio edytowany przez Kroko (2008-08-08 11:18:49)
If being powerless is evil, does it mean that power is justice?
gra na ps2 fajnie wyglada, ale pewnie tylko dostepna w japonii
a to smutne
Z reguły takie gry nie wychodzą poza japonią, a szkoda. Oczywiscie czasami wystepują wyjatki.
gra na ps2 fajnie wyglada, ale pewnie tylko dostepna w japonii
a to smutne
Nie powiedział bym że wyglada fajnie >.< To chyba gra na gameboy Advance szczegolnie ostatni screen.
Dla twojej informacji, gry z Code Geass w tytule wyszły tylko na PS2, WII, PSP i NDS. Te trzy screeny które dałem są właśnie z wersji na ds.
Edit
Skoro jestesmy przy grach code geass. Kilka dodatkowych screenów:
Code Geass : Hangyaku no Lelouch:
Code Geass : Hangyaku no Lelouch R2 - Banjou no Geass Gekijou
Właśnie ściągneła mi sie pierwsza część gry więc później coś o niej napisze:D
Ostatnio edytowany przez Kroko (2008-08-08 14:04:48)
Pokazane screeny są z gry CG na N DS,(na inne konsole nie widziałem) jednak grałem ode Geass : Hangyaku no Lelouch i jest boskie, ale dało się tylko grać bo niektóre opcje są po angielsku a te tych krzaków nie kapuje. jak by anime wydana w USA i sie dobrze przyjęło może by wtedy wszyła wersja anglojęzyczna.
Z tego co wyczytałem na róznych stronach, aby w czasie walki wydawać polecenia trzeba powiedzieć imie postaci np. gdy chcesz aby atakowała Karen to wypowiadasz jej imie itp. Więc bez mikrofonu sie nie obejdzie...
A gra rzeczywiscie boska, wiem bo grałem^^
ze znalezieniem gry nie powinno być większego problemu, ale ciężko będzie grać bo na pewno jest tylko po japońsku.
A tak własciwie...ktoś wie jak naprawde ma na imie C.C??
~khadzad z tego co wiem to nie było mówione na głos, z tego co pamietam to C.C wyjawiła w 1 serii swoje imię Lulu.
a ja wam powiem jedno, zwroccie uwage na poprzedniej stronie macie dodane dwa zdjecia przez Zarathustra , zobaczcie na tym drugim ze C.C. jest ubrana identycznie jak ta druga laseczka obok niej, a czy to przypadkiem nie jest matka Lulu i Nanaly ? Ciekawe co maja ze soba wspolnego? Jak myslicie?:)
LOL ale spostrzegawczość to że C.C towarzyszyła matce lulu było pokazane wcześniej(jak były razem na dworze królewskim) , tylko nie wyjaśniono jakie były ich relacje ,czy miała ona geass, czym zalazła za skórę V.V , w jakich okolicznościach zginęła
Rudyy no trochę cie chyba poniosło no jest podobnie ubrana ale nie ten kolor włosów, nie ta twarz a poza tym gdyby było tak jak mówisz to by było naciągane że aż boli --> nie powinienem pisać jak mi net szaleje(wczytało mi sie pierwsze zdjęcie) :/ Rudyy masz racje
co do gry to racja że ze znalezieniem nie będzie problemu, problem w tym że tylko po japońsku a z doświadczenia wiem że w gry z japońskimi napisami i dubbingiem na ps2 sie ciężko gra(jak dla mnie)
Ostatnio edytowany przez damian2075 (2008-08-09 12:51:24)
no to damian2075 powiedz mi w takim razie kto to jest obok c.c. tam?
Obok C.C. jest Marianne, matka Leloucha. Było to pokazane w 14 odcinku.
UWAGA
Poniższy tekst może zawierać (aczkolwiek nie musi. Nie wiem na ile to jest prawdziwe) informacje dotyczące losu bohaterów bądź fabuły Code Geass. Każdy kto będzie to czytał, robi to na własną odpowiedzialność.
☆ Anya meets Orange-kun and in some crazy way (yes, this is exactly like the joking Geass thing with Euphie) he erases the Geass Charles put on her, and she remembers back and sees the truth.
Anya was actually really Nunally, and the Nunally who Lelouch came to love and know was a spy from Charles. She joins Lelouch afterward, but does not give him the info, yet.
☆ Gino gets infatuated with Kallen, and he falls in love with her. He joins Lelouch's side because he sees some pureness in her. He turns against Suzaku after the Freya incident.
☆ Kallen joins back with Lelouch and watches him as he crumbles under his weight of revenge and anger. At first, she wants to use Gino just like Lelouch used people, but she also becomes locked in his determination and heart
☆ C.C's memories continue to stay gone. She thinks the band-aid that was given to her was a marriage ring.
☆ Lelouch doesn't bury Rolo. He recovers his body and then burns it. He laughs and this is what causes his total monster streak to begin.
☆ Nunally actually doesn't die. She goes to Charles, like the spy she is, and stays close to him. This sets up for the two episode finale.
☆ Rivalz is the only person still at Ashford. Everyone else leaves because of the fear of war. He won't leave and wanders around.
☆ Luciano blows up in Freya, lives, and seeks out to kill Suzaku
☆ Suzaku goes crazy over killing millions, and he seeks for his own life to end. He doesn't die because of the Geass, so he seeks Lelouch to have his best friend to kill him
☆ A new knight? It seems Suzaku is taken out of the knights, is banished, and they bring in a new knight. Seems to be a young genius that interacts with the Lancelot.
☆ Ougi and Villeta die under Lelouch's wake
A tutaj taki mały obrazeczek na poprawę humoru, który znalazłem na pewnym forum.
- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...
Ten rysunek pochodzi z ilustracji do fanfika wymyślonego na 4chan zatytułowanego Rivalz and Clovis Vampire hunters Trilogy. Jest jeszcze drugi taki, w którym Rivalz i Clovis idą przez miasto a iskry z nich rozwalają samoloty, dodatkowo Clovis usuwa komuś łeb z shotguna.
Teraz skoro C.C. straciła pamięć co do swojego życia jako geass provider ( czy jak to się tam pisze:P ) To wydaje mi się, że gdyby Lulu ją zapytał o jej prawdziwe imię, dostałby odpowiedź. No chyba, że po przyjęciu mocy Geass jej imię uległo zmianie
Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.
~Gela19 ale Lulu zna prawdziwe imię C.C, przecież sama mu je powiedziała.
Ostatnio edytowany przez KieR (2008-08-09 18:21:44)
Tak wiem:P Ale chodzi o to, że wtedy i my byśmy je poznali
Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.