Nie jesteś zalogowany.
... istnienie Geassa który cofa czas jest w 99% niemożliwe, ponieważ Geass działa jedynie na umysł. Wszystkie miały tak do tej pory i w którymś tam ep któryś tam z bohaterów to zauważył xD. Ale coż to jest CG więc wszystko możliwe. Jeszcze nie wiemy czym jest broń impka.
Karen zdradzi na 99% bo jej mech będzie miał przeróbki takie jakie ma imperium... (a ot tak tego nie zrobią). I na tym drugim obrazku C.c chyba zaczyna sie zabawiać z własną dłonią xD NO właśnie a jak ukażą się ci BOGOWIE! Bomba otworzy jakieś miedzy wymiarowe przejście i będzie jazda xD wyjdą moe pół nagie lesbijskie laski z mocami bohaterów z dragon ballla xDD
... istnienie Geassa który cofa czas jest w 99% niemożliwe, ponieważ Geass działa jedynie na umysł. Wszystkie miały tak do tej pory i w którymś tam ep któryś tam z bohaterów to zauważył xD. Ale coż to jest CG więc wszystko możliwe. Jeszcze nie wiemy czym jest broń impka.
Skoro twierdzisz, że działa tylko na umysł to jak wyjaśnisz Geass Rollo? :d On ZATRZYMUJE czas. Fakt, to CG więc wszystko jest możliwe:)
Zgrzyt :d Twoje fantazje nie znają granic Gdybyś kiedyś sam stworzył jakieś anime to byłabym pierwszą która by je obejrzała:P Chociażby z ciekawości co w nim upchnąłeś.
Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-08-06 22:19:33)
Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.
~Gela19 ale geass Rolo nie zatrzymuje całkowicie czasu (dowodem było pierwsze zatrzymanie czasu przy spotkaniu z Lulu, co pózniej Lulu mu pokazał nagranie z taśm), tylko czas dla pewnych osób coś jak zapauzowanie mózgu
EDIT: Nieszcze w żadnym epku nie zatrzymał całkowicie czasu tylko robił wstrzymania tylko zwykłym ludziom, jescze chyba w którymś epku sam mówił że jego geass działa tylko na żywe organizmy albo mi się przywidziało
Ostatnio edytowany przez KieR (2008-08-06 22:33:15)
Owszem, zatrzymuje czas dla wybranych ludzi i na wybranym obszarze, ale zauważ, że wtedy staje wszystko * Jeśli ma ochotę, bo może również zatrzymać czas dla kilku osób
Zresztą, te insynuacje o Geass cofającym czas, biorą się stąd, iż w CG jest wszystko możliwe. :D
Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-08-06 22:30:11)
Karen zdradzi na 99% bo jej mech będzie miał przeróbki takie jakie ma imperium... (a ot tak tego nie zrobią).
Jej mechem zaopiekował się Lloyd, więc pytanie brzmi nie czy będzie miał przeróbki, tylko co nasz naukowiec już zdążył dołożyć[kombinuje] ?
Owszem, zatrzymuje czas dla wybranych ludzi i na wybranym obszarze, ale zauważ, że wtedy staje wszystko * Jeśli ma ochotę, bo może również zatrzymać czas dla kilku osób
Zresztą, te insynuacje o Geass cofającym czas, biorą się stąd, iż w CG jest wszystko możliwe. :D
Nie zatrzymuje wszystkiego;) Kiedy był w podziemiach szkoły z villeta i zabił kolesia bylo wyraznie pokazane ze woda PŁYNEŁA nadal choc powinna byc zatrzymana
O ile dobrze pamiętam to Geass Rolo zmienia "sens" postrzegania czasu osób, w zasięgu działania i nie potrafi zatrzymać różnych "martwych/niemyślących obiektów" np. pocisków itd.
No zatrzywać wszystkiego nie może bo sam rolo mówił, że rzeczy fizycznych nie potrafi zatrzymać (zegar, woda etc.)
A co do przejścia kallen do imperium jest bzdurą moim zdaniem. Ona nie jest do tego zdolna, co najwyżej może być tak podpucha. Choć mi się wydaję, że kallenxsuzaku na op symbolizuje przyłączenie się suzaku do lulu a nie kallen do brytani.
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
Mój błąd, wybaczcie:D
Kallen nie zdradzi Lulu, prędzej Suzaku dołączy do Zero.
Żeby suzaku przyłączył się do Lulu , C.C musi odzyskać pamięć i skontaktować się z suzaku/zostać złapana przez Brytoli. W wyniku wzruszającej rozmowy suzaku dowie się że Lulu nie chciał , i że jest tak szlachetny obarczajac sie wina za ich smierc i przyjmujac ten ciezar na siebie. Co suzaku po tym zrobi , pojecia nie mam , ale zapewne pogna jak szalony na pomoc Zero ew. wystapi w roli mediatora.
specjalnie nie mówił Suzaku okoliczność
(przypadek Euphemii ; Shirley zamordowana przez Rolo)
A Geassy działają tylko na umysł/ciało, wszystkie które do tej pory widzieliśmy od rozkazywania, przez telepatie,zatrzymywanie bicia własnego serca aby też innych ludzi zatrzymywać(rolo) do przenoszenia do innego wymiaru jak impek.
Wg CG nieśmiertelność to przekleństwo (jakieś pytania?)
Szczerze wątpie czy geass może działać na obiekty fizyczne
Geass cofajacy czas . A skad to wiesz ?
Czas jest względny, jak opanujesz teleportacje, to co szkodzi przemieszczać się w czasie?
Z tym że Rolo nie działa na czas, a zatrzymuję akcje swojego serca i innych zwierząt w okolicy
Im większy obszar, tym bardziej prawdopodobne że zejdzie na zawał seraca
Znana teoria czas i materia są pokrewne.
A w CG nie widziałem aby ktoś się teleportował.
Nawet gdy byli u impa czy we wspomnieniach CG, to po wyjściu dalej byli w tym samym miejscu w którym weszli.
Oczywiście mogę się mylić, to CG oglądam przed spaniem xD
Ostatnio edytowany przez KKnD (2008-08-07 04:22:04)
jedno jest pewne koniec będzie albo szczęśliwy i taki tam kicz, lub masakryczne dramatyczno smutny i dużo ważnych postaci poumiera xD A właśnie kim są bogowie których impek chciał się pozbyć , bo to nie ci co dają i mają geass?
Według mnie ci bogowie to właśnie geass provierzy, C.C i V.V. Może V.V miał takie samo życzenie jak C.C kto wie Chyba że ta broń impka okaże się że bedzie potrafiła cofnąć czas a co z tym idzie nie bedzie potrzebny geass cofajacy czas.
A ta broń impka do aktywacji potrzebuje wszystkich codów , jak rozumiem ?
Tristan napisał:Pokaż spoilerA Ja mam takie małe pytanko. Czy czasami do tłumaczenia pierwszego odcinka pierwszej serii nie wkradł się mały błąd? Na początku odcinka mamy pokazaną scenę, w której padają słowa "Nazywam się... Suzaku... i... kiedyś zniszczę Imperium Brytyjskie!" według tłumaczenia polskiego i "I'm... Suzaku... I'm... going to destroy Britannia!" według angielskiego. Słyszymy: "Boku... Suzaku... Boku..." Słowo "boku" znaczy tyle samo, co "watashi”, czyli "Ja". Więc nie powinno być czasem przetłumaczone jako: " Ja... Suzaku... Ja... kiedyś zniszczę Imperium Brytyjskie!"?to joke, prawda?
Niby czemu joke?
A masz może skan przedstawiający 17 letnią Mariannę?
Mały spoilerek odnośnie Kallen i coś jeszcze.
- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...
Code Geass Game ?
http://www.geass-game.jp/