Nie jesteś zalogowany.
kurde racja, lae jakoś mi się tak wydawało
mi wyszedl LULU z Quiza
dlugo sieniewpisywalem tu ale wreszcie zebralem sie i napiszepare slow.
co do odcinka 17 to zbyt upchany wakcje iilosc wydarzen jak na 20 minut odcinka.
osobiscie sama rozmowe Suzaku z Lulu w Parku rozwinal bym do wymiaru pelnego epka i zrobil letka analize postaci Suzaku i Lulu. Wydarzen z przeszlosci ktore ich polaczyly az do chwili obecnej. na tle obecnych wydarzen, tzn Leluch to Zero, a Suzaku jest Wrogiem najlepszego przyjaciela, i siudmym Rycerzem okraglego stolu podleglemu Imperatorowi.Ograniczony prawem, zasadami.
A moze bym rozdzielil to nawet na 2 odcinki podzielil.
Kolejny odcinek znow bylby skupiony na tym co siestalo C.C i na tym jak Lulu stara sie wyjasnic to. Bardziej takze bym rozwinal znajomosc C.C z Lulu na poziomie przyjacielskim.
mi wyszedl LULU z Quiza
dlugo sieniewpisywalem tu ale wreszcie zebralem sie i napiszepare slow.
co do odcinka 17 to zbyt upchany wakcje iilosc wydarzen jak na 20 minut odcinka.
osobiscie sama rozmowe Suzaku z Lulu w Parku rozwinal bym do wymiaru pelnego epka i zrobil letka analize postaci Suzaku i Lulu. Wydarzen z przeszlosci ktore ich polaczyly az do chwili obecnej. na tle obecnych wydarzen, tzn Leluch to Zero, a Suzaku jest Wrogiem najlepszego przyjaciela, i siudmym Rycerzem okraglego stolu podleglemu Imperatorowi.Ograniczony prawem, zasadami.A moze bym rozdzielil to nawet na 2 odcinki podzielil.
Kolejny odcinek znow bylby skupiony na tym co siestalo C.C i na tym jak Lulu stara sie wyjasnic to. Bardziej takze bym rozwinal znajomosc C.C z Lulu na poziomie przyjacielskim.
Dobrze, że to nie ty piszesz scenariusz, bo drugi naruciak by się z tego zrobił.
Jak się nie mylę zostało 9 odcinków do zakończenia, to trochę nie wypada marnować aż 2 odcinków na przeciąganie jednej rozmowy... Teraz kiedy wszystko zmierza ku zakończeniu to można się spodziewać, że odcinki raczej będą przeładowane dużą ilością wydarzeń i akcji, co mnie akurat cieszy...
Ciekawi mnie czy C.C. w ogóle odzyska swoje wspomnienia, chociaż nie ma nawet pewności że ona jak i wszyscy inni przeżyją do samego końca. Ja tu raczej nie przewiduję happy end'u, a raczej zakończenie w stylu Death Note
Yami ni madoishi awarena kage yo... hito o kidutsukete otoshimete,
tsumi ni oboreshi gou no tama... ippen, shindemiru?
C.C odzyska pamięc bo jako jedyna może wyjaśnić Suzaku że Lulu nie zabił tych dziewczynek (a przynajmniej nie specjalnie ).
I jak dla mnie to Schnaizel ( czy jak mu tam ) obali imperatora z lub bez pomocy Lulu i sam impkiem zostanie .
Jak się nie mylę zostało 9 odcinków do zakończenia, to trochę nie wypada marnować aż 2 odcinków na przeciąganie jednej rozmowy...
To by byl 3 sezon
I'm not doing shit today!
Spec od propagandy chce być sławny, lecz na zostaniu imperatorem raczej mu nie zależy.
A Ja mam takie małe pytanko. Czy czasami do tłumaczenia pierwszego odcinka pierwszej serii nie wkradł się mały błąd? Na początku odcinka mamy pokazaną scenę, w której padają słowa "Nazywam się... Suzaku... i... kiedyś zniszczę Imperium Brytyjskie!" według tłumaczenia polskiego i "I'm... Suzaku... I'm... going to destroy Britannia!" według angielskiego. Słyszymy: "Boku... Suzaku... Boku..." Słowo "boku" znaczy tyle samo, co "watashi”, czyli "Ja". Więc nie powinno być czasem przetłumaczone jako: " Ja... Suzaku... Ja... kiedyś zniszczę Imperium Brytyjskie!"?
- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...
Diethard jest fanatykiem, tak można go chyba okreslić. Nie widzi nic poza Zero, chce zrobić z niego bóstwo i nie pozwoli nikomu zniszczyć jego planów. W pierszym sezonie chyba mówił że dzięki pojawieniu sie Zero zrobi najwspanialszy dokument, czy coś takiego.
Villette trzyma jako zakładniczke aby Ohgi nic nie kombnował. Wkoncu związek z brytyjką jest zagrożeniem dla Zero. Tak przynajmniej uważa "mistrz propagandy". Mając Villette może dowolnie manipulować Ohgim.
If being powerless is evil, does it mean that power is justice?
A Ja mam takie małe pytanko. Czy czasami do tłumaczenia pierwszego odcinka pierwszej serii nie wkradł się mały błąd? Na początku odcinka mamy pokazaną scenę, w której padają słowa "Nazywam się... Suzaku... i... kiedyś zniszczę Imperium Brytyjskie!" według tłumaczenia polskiego i "I'm... Suzaku... I'm... going to destroy Britannia!" według angielskiego. Słyszymy: "Boku... Suzaku... Boku..." Słowo "boku" znaczy tyle samo, co "watashi”, czyli "Ja". Więc nie powinno być czasem przetłumaczone jako: " Ja... Suzaku... Ja... kiedyś zniszczę Imperium Brytyjskie!"?
to joke, prawda?
Tristan napisał:A Ja mam takie małe pytanko. Czy czasami do tłumaczenia pierwszego odcinka pierwszej serii nie wkradł się mały błąd? Na początku odcinka mamy pokazaną scenę, w której padają słowa "Nazywam się... Suzaku... i... kiedyś zniszczę Imperium Brytyjskie!" według tłumaczenia polskiego i "I'm... Suzaku... I'm... going to destroy Britannia!" według angielskiego. Słyszymy: "Boku... Suzaku... Boku..." Słowo "boku" znaczy tyle samo, co "watashi”, czyli "Ja". Więc nie powinno być czasem przetłumaczone jako: " Ja... Suzaku... Ja... kiedyś zniszczę Imperium Brytyjskie!"?
to joke, prawda?
Wydaje mi się, że on to pisał jak najbardziej poważnie... >.<
Dziękuje za rozwianie nieco moich wątpliwości cóż troszkę zawiodła mnie pamięć ale ...
I'm not doing shit today!
FAiM napisał:Tristan napisał:A Ja mam takie małe pytanko. Czy czasami do tłumaczenia pierwszego odcinka pierwszej serii nie wkradł się mały błąd? Na początku odcinka mamy pokazaną scenę, w której padają słowa "Nazywam się... Suzaku... i... kiedyś zniszczę Imperium Brytyjskie!" według tłumaczenia polskiego i "I'm... Suzaku... I'm... going to destroy Britannia!" według angielskiego. Słyszymy: "Boku... Suzaku... Boku..." Słowo "boku" znaczy tyle samo, co "watashi”, czyli "Ja". Więc nie powinno być czasem przetłumaczone jako: " Ja... Suzaku... Ja... kiedyś zniszczę Imperium Brytyjskie!"?
to joke, prawda?
Wydaje mi się, że on to pisał jak najbardziej poważnie... >.<
on mowi o 1epie pierwszej seri gdzie rzeczywiscie jest taki blad(lulu mowi do suzaku)ale Krusty mowil ze w hardzie jest poprawiony a na ansi poprawi niedlugo;P
Nawet na taką pierdółę z tym "I'm Suzaku" nie zwróciłem uwagi (w sumie oglądałem po angielsku), a z pierwszego epa to pomimo że oglądałem stosunkowo niedawno pamiętam tylko JIBUN WOOOOOOOOO!
Diethard nie wie o tym, iż Zero zna prawdę o uczuciach Villetty i Ougiego. Lelouch jakby się dowiedział co on wyprawia, z pewnością nie byłby zadowolony.
Schnizel sprawia wrażenie osoby, która ma ochotę pokonać swojego ojca I widać było, że chciałby do tego użyć Leloucha:) Ale pomysł Lulu z Cornelią był dobry, już myślałam, że go mają a on jak zwykle miał asa w rękawie.
Kallen i jej mętlik w głowie.... Te zdjęcia coś w niej ruszyły i to coś może mieć wpływ na jej decyzje.
Pierwszy rycerz i jego oko? Tez myślałam o tym iż pod tą zaszytą powieką kryje się Geass, a jeszcze jakby się okazało, że to prawda i pojawiłby się Geass, który cofa czas...To było by już tego za wiele.
Na razie nie będę pisała więcej swoich przemyśleń:) Bo uważam, że tyle jest wystarczające. 18 odcinek będzie trzymał mocno w napięciu i zapewne nie obejdzie się bez ofiar.
Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-08-06 14:47:50)
Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.