Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Hmmm, czyli ktoś się tym już zajął ;]
Nie lepiej Softsuba w MKV zrobić trzeba było ? Tak tylko pytam^^
Ps W jakim programie robiłeś Screeny?
Windows Media Player.
W tym wydaniu od [TV-Japan] ciekawi mnie tylko to, że jeden odcinek waży 600MB! (tylko jeden), reszta około 330-350MB, jeden chyba z 280MB (wszystkie mają jednak tą samą super jakość, czemu jeden waży dwa razy więcej niż inne to nie mam pojęcia )
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2008-07-18 17:27:00)
Tu masz wersje z TV-Japan (chyba ^^ przynajmniej porównując screeny jakościowo wyglądają identycznie )
Na RS
http://diabel-upload.pl/
Nie widziałem wydania od [K-B] tylko [Niizk], skoro piszesz Ethar, że różnicy nie widziałeś to ściągaj od razu [TV-Japan] z której właśnie pochodzą te screeny. Nie tylko jakość wideo jest wysoka, lepsze jest też audio co w tym anime jest tak samo ważne.
cos niechce mi sie wierzyc ze jakosc audio jest lepsza w tv japan, sciagne sobie i sprawdze z tego co przeczytalem na anidb wersja niizik jest minimalnie lepsza od KB srednio 500 mb na epek od niizik
ara ara...
Ethar napisał:Ps W jakim programie robiłeś Screeny?
Windows Media Player.
W tym wydaniu od [TV-Japan] ciekawi mnie tylko to, że jeden odcinek waży 600MB! (tylko jeden), reszta około 330-350MB, jeden chyba z 280MB (wszystkie mają jednak tą samą super jakość, czemu jeden waży dwa razy więcej niż inne to nie mam pojęcia )
Normalnie Print screenem? Bo w sumie ja ściągam pierwszy ep, od wszystkich 3 tych grup, to możemy je jakoś porównać, może jakiś program, który by podawał jakość w procentach czy coś?^^
A co do odcinka ważącego 600mb - jest to odcinek specjalny trwający około 30minut dlatego waży więcej bo jest dłuższy^^
Ostatnio edytowany przez Ethar (2008-07-18 20:32:17)
Na tym screenie dobrze widać czy wersja jest rzeczywiście Remastered. Nie mam już pierwszego epa od [Niizk] bo wywaliłem też ściągając i porównując jakość, ale łatwo zauważyć że w wersji [TV-Japan] jest więcej obrazu po bokach i jest on wyostrzony plus kolory poddano lekkiej modyfikacji. (niech ktoś da sceena z [Niizk] z tego samego momentu to zobaczycie o co biega.)
W moim przekonaniu wydanie grupy [Niizk] to zwykły DVD Rip nie wersja Remastered, wersja [Niizk] zawiera komentarz reżysera i ludzi tworzących anime, ale nie ma do tego angielskich napisów więc mija się z celem te dodatkowe MB jakie tam wtłoczyli z tą drugą ścieżką audio.
Audio w [TV-Japan]:
Input description: 48000 Hz, 6 channels 273 kbps AAC (libfaad2)
Normalnie Print screenem?
A co do odcinka ważącego 600mb - jest to odcinek specjalny trwający około 30minut dlatego waży więcej bo jest dłuższy^^
Tak Print Screenem, ale będziesz miał czarną plamę najpierw trzeba przestawić pewną rzecz w opcjach.
Nie to nie jest odcinek specjalny tylko odcinek 23 (waży dokładnie 624MB), jest w wydaniu na torrentach którymi tą wersję ściągałem odcinek specjalny który waży chyba z 500MB, ale to tylko rozmowa z osobami podkładającymi głosy i ekipą w studiu, niestety brak angielskich napisów nie pozwolił się tym zbytnio nacieszyć.
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2008-07-18 20:51:13)
ja mam obie wersje pozniej moze zrobie porownanie
ara ara...
"Tak Print Screenem, ale będziesz miał czarną plamę najpierw trzeba przestawić pewną rzecz w opcjach." - Pewnie akcelerację sprzętową,ale u mnie odpada bo zasłabłego procka mam Zrobię Frapsem dziś, albo jutro zrobię porównanie wersji które już posiadam, i w miarę sciągania będę aktualizował posta^^
Wydanie od [ZX]:
Remastered: Nie
Waga: ok. 233mb
Video:Angielskie
Audio:Japońskie/Angielskie
Softsuby: Tak (Angielskie)
Dane Techniczne:
Screeny:
Wieczorem, zrobię porównanie innych wersji, czekam na komentarze czy taka forma porównania się podoba czy nie
Ostatnio edytowany przez Ethar (2008-07-23 01:04:32)
http://rapidshare.com/files/131725998/C … y.rar.html
Proszę Screeny, nie chciało mi się upać bo małe zainteresowanie jest ;]
Ja się nadal zastanawiam nad TV-Japan a [Niizk]...
Ethar zrób screena z tej wersji [Niizk] Remastered z tego samego momentu co ja w poprzednim poście, chciałbym akurat z tego fragmentu sobie porównać. Kiedy ściągałem to nie było jeszcze tej wersji od [Niizk] z epami po 500MB, tylko wcześniejsze wydanie po 350MB, które było zwykłym DVD Ripem. Z tych screenów co widziałem to tylko [TV-Japan] i to nowe wydanie od [Niizk] jest warte ściągania. Wersja [Niizk] ma odrobinkę szerszy obraz (kilka pikseli), za to wersja [TV-Japan] ma lepsze kolory i kontrast (według moich gustów rzecz jasna )
Zaczynam ściągać anime "Vision of Escaflowne" w wersji Remastered, miałem wersje od [ZX], obecnie ściągana od grupy [WSA] ma o wiele lepszą jakość i sporo bonusów plus wycięto OP i ED (są w sekcji Extras, zwykły i clean version) i odcinki ważą po 180-200MB. Jak ktoś zainteresowany screenami niech da znać
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2008-07-23 02:06:53)
Mi na Angielskim forum powiedzieli, że [Niizk] jest najlepszym Remastered [TV-Japan] ma kontrast, ale też jest troszeczkę bardziej rozmazany, ale wg gustów jak powiadasz.
Proszę
Twój screen od [TV-Japan] wygląda lepiej niż na reala tak mi się zdaje , ale i tak wolę [Niizk]
"plus wycięto OP i ED" - to mnie na przykład nie zachęca...
Ostatnio edytowany przez Ethar (2008-07-23 02:29:52)
Twój screen od [TV-Japan] wygląda lepiej niż na reala tak mi się zdaje , ale i tak wolę [Niizk]
"plus wycięto OP i ED" - to mnie na przykład nie zachęca...
Nie to twój jest kiepski bo zapisujesz od razu jako JPEG i ma kiepską jakość (mój ma ponad 200KB, twój 55KB.)
Wycięty OP i ED są w tym anime Vision of Escaflowne, wersja [TV-Japan] Cowboy bebop je oczywiście posiada
yyy... nie wiem czy tutaj napisać ob bywam tutaj zupełnie okazjonalnie, ale jako że pytanie i prośba dotyczy serii Cowboy'a Bebopa napiszę tu... z góry przepraszam jeśli robię coś niezgodnie z regulaminem.
Otóż dostałem w swoje ręce serial o wyżej wymienionym tytule... oczywiście ściągnięty z netu wszystko ładnie 26 epek o tytułach oczywiście różnych ale wszystkie zaczynają się tak...
[aX]_Cowboy_Bebop_-_Session_01_-_Asteroid_Blues (pewnie to [aX] to oznaczenie grupy ripującej czy jak to tam się zwie), przeleciałem wszystkie napisy na ANSI (ładny skrót macie) i żadne mi nie pasują Czy ktoś posiada napisy do tej wersji? jeśli tak z góry dziękuję za udostępnienie, link do takowych, czy przesłanie na adres mój enoce@o2.pl. z góry dziękuję.
Napisy sa pod 23FPS. Jeżeli oglądasz w subedicie zobacz ile na dole w trybie okienkowym pokazuje (prawdopodobnie 25). Zmien wspólczynnik fps filmu na 23 i zobacz wtedy.
Jeżeli nie to otwórz edytor napisów , spauzuj film jak tylko zaczną mówić zaznacz pierwsza linijkę tekstu i wciśnij F1 potem przesuń do końca, zaznacz ostatnia linijkę tekstu i wciśnij F2.
Moja rada jest taka:
Wykop zaje-ogromną spiżarnię...
Zdobądź lodówkę...
Zaopatrz się w "pińćset" wózków z tesco pełnych żarcia...
Ze dwa tankowce Kubusia...
Koce, śpiwory, łopate, stalowe płyty, hektolitry betonu, worki z piaskiem, młotki gwoździe (nie zapomnij jeżozwierza)...
Na koniec weź ze sobą książeczkę i różaniec.
Teraz okop się gdzieś szczelnie z tym wszystkim i w modlitwie wyczekuj jak najszybszego zakończenia tego projektu przez AG lub KS.
Amen.
http://wiadomosci.fdb.pl/13878-nie-pows … wboy-bebop
no i może to lepiej
Wbrew wcześniejszym spekulacją
Spekulacją?
Dlatego też postanowiono zawiesić wszelkie nad nim pracę
Pracę?
Nie rozumiem o co ci chodzi...
Edit: lol, lepiej będzie nie pisać postów będąc tak znęconym, że nie zrozumiałem i nie zauważyłem o co biega ;d (to wszystko wina WINA, mówię wam!! xD)
A co do nowinki, to jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza, a nawet się cieszę z takiego obrotu sprawy, gdyż anime to nigdy do mnie nie przemawiało.
Przynajmniej kasa, która miała zostać przeznaczona na tą produkcję, być może zostanie przeznaczona na coś lepszego.
Ostatnio edytowany przez Shinuta (2010-09-20 12:37:34)
lipa3000 napisał:Wbrew wcześniejszym spekulacją
Spekulacją?
Dlatego też postanowiono zawiesić wszelkie nad nim pracę
Pracę?
Nie rozumiem o co ci chodzi...
Facepalm
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna