Nie jesteś zalogowany.
Rolo pewnie zginie przedawkowując swojego geass, w końcu wtedy zatrzymuje się jego serce, pewnie będzie ratował swojego brata i przedawkuje.
Jestem świeżo po odcinku, i moja hipoteza jest taka ze
ale to tylko hipoteza mojaPokaż spoilerjak się oddaje Grass to moze nie traci a zaczyna pamiętać do momentu przed zostaniem nieśmiertelna i staje zwykłym człowiekiem, i wtedy ten kto dostał znak Geass może zabić poprzednika bo jest zwykłym człowiekiem
Ostatnio edytowany przez zajac_2006 (2008-07-21 19:15:38)
ODCINEK straszny..... te dialogi o zgrozo....
Gizmo100 napisał:Jestem świeżo po odcinku, i moja hipoteza jest taka ze
ale to tylko hipoteza mojaPokaż spoilerjak się oddaje Grass to moze nie traci a zaczyna pamiętać do momentu przed zostaniem nieśmiertelna i staje zwykłym człowiekiem, i wtedy ten kto dostał znak Geass może zabić poprzednika bo jest zwykłym człowiekiemPokaż spoilerwedług mnie C.C. straciła pamięć po nieudanej ceremonii oddania code czy co to tam było xD taki efekt uboczny
nie wykluczam takiej możliwości, tego się dowiemy aż do następnego epizodu, ale wiem jedno dawno nie oglądałem tak rozwiniętej fabuły. a wnioskując po zapowiedzi Lulu będzie miał teraz bardzo ciekawie z C.C która będzie go brać za swojego pana
Ostatnio edytowany przez Gizmo100 (2008-07-21 19:15:07)
Nie wiem czy część osób zaczęła od razu od R2?
Kilka moich spostrzeń:
1. Nie możemy być pewni czy Charles umarł przed czy po śmierci V.V. Stosuje się takie chwyty jak przesunięcie akcji. Wydaje mi się, że Charlses umarł przed V.V., a dopiero po jego śmierci ożył i jakby V.V. dalej żył to Impek chyba szybciej by się rozłożył jako trup niż ożył
2. Amnezja C.C. jest dosyć dziwna, bo jeśli dalej byłaby nieśmiertelna to jeśli dostała jakimś odłamkiem to powinna się uleczyć. Coś tak czuję, że przekazała część mocy Lulu kiedy ją złapał, bo jego geass nie był aktywny, a wątpię, aby założył tą swoją soczewkę. Możliwe, że Charles przejął jej code, ale wtedy byłoby za prosto, bo jako jedyny mógłby dawać geassy i można byłoby go wrzucić do tej maszynki do puszkowania wiedźm
3. Ogólnie anime robi się trochę zakręcone, bo scenarzyści starają się na siłę wydłużyć serie:/ Szkoda.
Tia apropo następnego odcinka
http://img132.imageshack.us/my.php?image=ccxq8.jpg
http://img110.imageshack.us/my.php?image=olkds8.jpg
Tia apropo następnego odcinka
http://img132.imageshack.us/my.php?image=ccxq8.jpg
Już się nie mogę doczekać .
odkryłem powód a-
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2008-07-21 22:01:21)
... myślałem że CC zginie ;(... ale tego bym nie przetrzymał.. heh odcinek bardzo fajny. CC żyj! Z resztą niech się dzieje co chce ...
szczerze to chce aby to anime skończyło się jakoś tak aby nie pozostawiło po sobie pustki ... ostatnio wszystkie serie ja zostawiają i wariuje powoli :PP... hehe... muszę więcej o tym rozmawiać
Ostatnio edytowany przez Ebrithil1691 (2008-07-21 22:56:23)
Ciekawe tylko czy uda jej się te wspomnienia odzyskać. Jeśli straciła swoją moc to pewnie wspomnienia też bezpowrotnie przepadły.
Ale umiejętności ma niezłe, to trzeba jej przyznać.
Yami ni madoishi awarena kage yo... hito o kidutsukete otoshimete,
tsumi ni oboreshi gou no tama... ippen, shindemiru?
Nikt chyba tutaj nie zwrócił uwagi na pewna parkę bohaterów drugoplanowych, a to ciekawe czy Ogi i Villeta przeżyją, bo upadek ze znacznej wysokości z klifu na skały jest zdecydowanie śmiertelny.
If being powerless is evil, does it mean that power is justice?
Pokaż spoilerA może dojdzie do tego, że Ougi zdradzi Zero. Dowie się od Villety kim na prawdę jest ich przywódca i wystąpi przeciwko niemu. To nawet jest prawdopodobne wg mnie. I miał by jakiś sens ten obrazek z 1st opa.
[edit]
Za wolno piszę to posty
Ostatnio edytowany przez Tristan (2008-07-22 10:48:08)
- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...
Pokaż spoilerTak jakoś mi się skojarzyło kiedy w pierwszym openingu jest Villeta z Ougim w takim samym wdzianku, ale innym niż noszą ludzie Zero i Brytania. Tak więc jakoś przyszło mi do głowy, że możliwa jest zdrada z ich strony
- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...