Nie jesteś zalogowany.
Ja tam zostaje przy swoim zdaniu, dwa sezony i ewentualnie 2-3 OVA, w których będą mogli chodź by wyjaśnić(jeśli nie zrobia tego w serii, co by było troche głupie) sprawe geass, geass providerów i wszystkiego co jest jeszcze nie jasne albo pokazać co sie dzieje z bohaterami po np. roku(pod warunkiem że będą żyć, bo nigdy nic nie wiadomo...).
Ostatnio edytowany przez Kroko (2008-07-17 20:03:31)
If being powerless is evil, does it mean that power is justice?
nadrobiłem dwa odcinki iiii
Akcja postępuje zbyt szybko, po 14 odcinku a nadzieje na R3 zostają tylko marzeniami. Ogólnie zauważyłem poprawę w jakości animacji. Zrezygnowano z ckliwości i zabrano się za to co w wojnie powszechne. dzięki czemu patrząc na to anime widzę ból cierpienie, ofiary wojny wybuchy i w 8uj krwi. Jednak akcja w 13 i 14 (w tym zwłaszcza) odcinku jest zbyt szybka i powinna być rozbita na 3-4 odcinki . Znając życie w następnych odcinkach wszytko ładnie wyjaśnią(o co chodzi z tym kultem, przeszłość C.C i okoliczności śmierci matki Lulu), jak nie patrzeć mają na to 10 odcinków (zakładająca że seria będzie ich miała 24).
Zapomniałem wspomnieć o nowym OP fajny.. tylko muzyczka taka gejowata. Za to ED spoko
(nie chciało mi sie czytać tego co tu przez dwa tygodnie wydukaliście)
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2008-07-17 20:24:06)
Pokaż spoilerŚmierć Shirley była miodna ale bez fajerwerków mogli się tu bardziej wysilić.
Karen znów będzie ćpać XD tak czy siak może jeszcze będzie jak zakładałem dotłoczy do Suzaku lub będzie śliniącym się warzywem. Jak widać nawet Polacy walczą po stronie Lulu @___@taaa zawsze wybieraliśmy sojusze przeciwko wspólnemu wrogowi nasza wódka i nikomu jej nie oddamy zwłaszcza Angolom. I jak wspomniałem nieraz akcja z rozpierdzieleniem Kultu jest za szybka i Cornelia trochę szybko zmodernizowała tego mecha te działa to chyba na plechach przeniosła i skręciła nożem wojskowym.
In the series, history diverged during Julius Caesar's invasion. A Celtic "super-king" was elected and managed to successfully resist the invasion, beginning the Britannian imperial line. As a result, the empire retained absolute monarchy, suppressed the American colonies' rebellion in 1776, and eventually migrate the capital to America following Napoleon's capture of Britain. The Britannian calendar era is "Ascension Throne Britannia" (a.t.b), known as the Imperial Calendar in the English dub. Its epoch is the date when the super-king was elected, roughly fifty years earlier than the Gregorian calendar.
Z tego co czytam to akcja będzie zasuwać na łeb na szyje
powiem tak... pewnie mnie za to zbijecie no ale Dobry wladca to taki ktory nie posiada wlasnie uczuc, ktore go oslabiaja. Nawiaze tutaj nawet do naruto tak wiem to zlo :d ale nawet itachi powiedzial do brata (tak tak wyszly nie porozumienia ) wyzbyj sie uczuc innaczej nie staniesz sie silniejszy. No ale z uczuciami to tak jest ze mozna sobie na nich zagrac ... porwac ukochana osobe i zarzadac czegokolwiek. dlatego uwazam to za slabosc
Ostatnio edytowany przez Shit Happens (2008-07-17 23:19:58)
Pokaż spoilerJa już miałam nadzieję, że Shirley dołączy do Lulu, ale nie, Rolo się musiał wkurzyć na dźwięk imienia Nunnaly... Ehh A teraz "wspaniały" Suzaku wmówi Kallen, że to Lulu zabił Shirley i ona mu pewnie uwierzy. :/
Zastanawia mnie niezadowolenie imperatora, z tego że V.V próbował zabić Lulu. Może on rzeczywiście planuje zrobić z niego następcę tronu obdzierając go najpierw z wszelkich skrupułów i uczuć, by stał się takim samem draniem jak on...
powiem tak... pewnie mnie za to zbijecie no ale Dobry wladca to taki ktory nie posiada wlasnie uczuc, ktore go oslabiaja. Nawiaze tutaj nawet do naruto tak wiem to zlo :d ale nawet itachi powiedzial wyzbyj sie uczuc innaczej nie staniesz sie silniejszy
Władca bez uczuc jest tyranem, a to nie jest nic dobrego. A co do Naruto, to masz chyba jakieś błędne informację.
Ostatnio edytowany przez Psychopata (2008-07-17 23:09:45)
nadrobiłem dwa odcinki iiii
Akcja postępuje zbyt szybko, po 14 odcinku a nadzieje na R3 zostają tylko marzeniami.
Jednak akcja w 13 i 14 (w tym zwłaszcza) odcinku jest zbyt szybka i powinna być rozbita na 3-4 odcinki .
według mnie akcja idzie tak jak ma iść, ponieważ gdyby rozłożyli to na kilka epków zrobili by jakiegoś nudnego gniota tak jak Shippuundena xD a trzeciego sezonu i tak pewnie nie będzie
Ostatnio edytowany przez zajac_2006 (2008-07-18 12:35:45)
@up
Chciałeś powiedzieć trzeciego sezonu nie bedzie.
If being powerless is evil, does it mean that power is justice?
jeszcze tylko 2 dni
Jakby kogoś to interesowało to tutaj może poznać imiona i nazwiska pokazanych dotychczas członków Knights Of Round.
- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...
Jakby kogoś to interesowało to tutaj może poznać imiona i nazwiska pokazanych dotychczas członków Knights Of Round.
Nr 12 wygląda tak jakoś lewo...
Ktoś tam na poprzednich stronach wspominał o niej jako o polskim akcencie, ale jak tak patrzę to akcent co najwyżej polonijny może być. ;]
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...
Te.. czemu tam tak dużo szwabów? ;p
Eee... Jakich szwabów?
Nazwiska jakieś takie niemieckie ;p
Shit Happens... co do tych uczuć to mogłeś podać jakiś lepszy przykład niż Naruto, teorie na ten temat powstawały dużo wcześniej. Jeszcze do dziś pamiętam jak kłóciłem się z nauczycielką na polskim xD... eh... czy lepszy jest władca z uczuciami, czy bez. Oczywiście byłem za tym drugim ... ponieważ nie będzie się on bał się podejmować ważnych decyzji, bez poświęceń nie da się wygrać. lulu dobrze o tym wie, wspomina o tym kilka razy. Postawę taką głosił już w renesansie Niccolo Machiavelli(1469-1527) i streszcza się ona w prostej sentencji "Cel uświęca środki". W tym anime wyraźnie widać makiawelizm... cel Lulusha to zbudowanie idealnego świata dla Nanally, a Charlesa zniszczenie Bogów. Można by było z tego pisać maturkę xD... gdyby się dało omawiać wybrany temat na podstawie anime hehe... a nie książki :/...
Sory za dziwne przemyślenia, ale cóż temat mnie poruszył ...
Co do nazwisk to Luciano Brandli to raczej Włoch, a ta Monica. Fajnie by było jakby okazała się polką...
Cel uświeca środki?
Wlasnie tych słów uzył Suzaku, chcac nacpac Kallen. Mnie on nie wyglada na doskonałego władce...
Tristan napisał:Jakby kogoś to interesowało to tutaj może poznać imiona i nazwiska pokazanych dotychczas członków Knights Of Round.
Nr 12 wygląda tak jakoś lewo...
Ktoś tam na poprzednich stronach wspominał o niej jako o polskim akcencie, ale jak tak patrzę to akcent co najwyżej polonijny może być. ;]
To bedzie bardziej ruska niz polka