Nie jesteś zalogowany.
mam mala prosbe czy ktos ma moze soundtrack z C.G. 1 lub 2 sezon? jesli tak czy moglby jakims torrentem, linkiem, albo zgadac sie ze mna na skype i wyslac? z gory dziekuje !
ps. Lady C.C. jak to brzmialo
Hmm.. łza z wnętrza gałki ocznej, ciekawa koncepcja..:P
to lewe oko i prawe zobacz jeszcze raz fragment kiedy Lelouchowi powrócił geass i co się działo z prawym okiem
odwrotnie - to jest jak z lustrem oko po prawej jest lewym okiem Leloucha (on ma Geass w lewym oku, a te dzieci miały Geass w prawym, Rolo też, a to znaczy, że V.V. daje Geass do lewego oka, a C.C. do prawego )
tylko że imperator i mao mają geass w obydwu oczach
Tyle że geass Mao się przekręcił i też działał cały czas ;>
Z racji tego, że imperator ma geass pewno od dawna to pewnie też osiągnął poziom krytyczny. Możliwe że Leloucha czeka to samo ;s
Ostatnio edytowany przez Rivlous (2008-07-15 23:59:45)
Mao też miał geass od dawna, bo odstał go gdy jeszcze był dzieckiem.
- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...
(on ma Geass w lewym oku, a te dzieci miały Geass w prawym, Rolo też, a to znaczy, że V.V. daje Geass do lewego oka, a C.C. do prawego )
Tylko C.C. sama mówiła, że nie dała imperatorowi gess tylko, że dał mu go V.V., a jak coś w postach powyżej są kolejne przykłady, na to, że to nie prawda.
czy wy uważnie nie oglądaliście pierwszej serii ?! Im więcej używasz Geass tym bardziej potężny się on staje, Mao i Lulu nie mogą go wyłączyć ponieważ przestali go już kontrolować (Lulu teraz go chowa za specjalnym szkłem kontaktowym, które dostał od C.C. chyba w pierwszym epie R2), a to, że Geass jest w obu oczach oznacza, że takowy geass jest bardzo potężny, Geass Mao nie posiadał praktycznie ograniczeń, Geass Imperatora zapewne też (Ograniczeniem Lelouchowego Geass'a jest t, że może on go użyć na danej osobie tylko raz, Imperator zapewne nie ma takiego ograniczenia) Nieuki
Geass Mao miał ograniczony zasięg do chyba 300m. Pozatym jeżeli skupił się na jednej osobie lub czynnościm jak dobrze pamiętam, to zasięg bardzo malał i Lulu to wykorzystał.
- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...
Geass Impka tez ma ograniczenie, bo mosi patrzec w oczy osobie ktora chce zgeassowac
Lady C.C. tu masz linki do pierwszego i drugiego soundtracka z pierwszego sezonu:
tracker.minglong.org/torrents/[Nipponsei] Code Geass Hangyaku no Lelouch Original Soundtrack.zip.torrent
tracker.minglong.org/torrents/[Nipponsei] Code Geass Hangyaku no Lelouch Original Soundtrack 2.zip.torrent
Użył na niej geassa bo wcześniej geass cancellerem podziałał Jeremiah, co do tego by mógł używać geass wielokrotnie na jednej osobie to byłby zbyt przepakowany i CG byłoby zbyt nudne
To tak jak z problemem Rola
To był raczej gest rozpaczy niż użycie geass kilkukrotnie na jednej osobie.
Ale patrzcie że geass nie działa jak osoba umiera tak samo były z Euphy nie wykonała polecenia i a geass przestał działać
Z tego co pamiętam to Euphy od samego początku broniła sie przed rozkazem. Sam Lulu powiedział że był dla niej zbyt absurdalny.
Użył na niej geassa bo wcześniej geass cancellerem podziałał Jeremiah, co do tego by mógł używać geass wielokrotnie na jednej osobie to byłby zbyt przepakowany i CG byłoby zbyt nudne
Pokaż spoilerWydaje mi się, że nie można mieć dwóch różnych Geassów. Jeśli faktycznie coś się pojawi w drugim oku Lulu, będzie to raczej kolejne stadium jego Geassa. Większa moc, etc.We'll see...
Edit:
i może teraz Lulu będzie miał dwa geassy tylko że nie będzie mógł ich wyłączyć, wiadomo że będzie miał większą moc,
a na końcu może opanuje geass do perfekcji tak jak Imperator i będzie mógł je wyłączyć xD
Ostatnio edytowany przez zajac_2006 (2008-07-16 16:01:48)