#1921 2008-07-15 20:40:37

Tristan
Użytkownik

Odp: Code Geass: Lelouch of the Rebellion

Zarathustra napisał:

Zaczynam ściągać pierwszy sezon, pobieram wersję DVD jednak zauważyłem, że w porównaniu do wydania jakieś grupy z ripami TV nie ma epizodów 08.5 i 17.5. Moje pytanie, czy to tylko zwykłe "powtarzacze", czy może dodali tam jakieś nowe sceny? Warto to ściągać?

Myślę że warto sciągnąć. Możesz dowiedzieć się o paru rzeczach jak choćby o przeszłości Jeremiaha.

- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...

#1922 2008-07-15 20:49:32

Shit Happens
Użytkownik

Gizmo100 napisał:

Dobre, same spoilery .... jak bym wiedział jak sie je robi tez bym coś zaspoilerowal... smile

[spoil*](tekst)[/spoil*] bez *

#1923 2008-07-15 20:54:18

FAiM
Użytkownik

chyba wam się pomyliło z Picture Drama (które warto obejrzeć), odcinki 8.5 i 17.5 to recapy poprzednich epów...

K5Cqyo6.png?1

#1924 2008-07-15 21:09:48

wariacik
Użytkownik

Shit Happens napisał:

Pokaż spoiler
wiec tak jakby drugi Rolo zabił z zazdrości?

Pokaż spoiler
Wątpię, w końcu wraz z Charlsem mają plan "zniszczenia bogów" więc za śmiercią Marianny stoi dużo bardziej skomplikowany motyw.

#1925 2008-07-15 21:36:44

Deviant
Użytkownik

Pokaż spoiler

Ja sadze ze Kallen uda ze jest po Stronie Suzaku by go zmylic i moc zblizyc do Zero
to znaczy stanac wraz z Suzaku w walce naprzeciw Lulu i w
ostatniej chwili zmieni front i stanie po stronie Lulu,

Mysle takze ze Lulu nie zostal przeniesiony do Miecza na Bogow,
to tylko iluzja taka sama jak na wyspie Ika..., tyle ze mocniejsza, bardziej realna,

A co do Marianny,

a jesli to tak dziala ze V.V zabijajac brata Charlsa nawiazuje z jego dusza/duchem wiez ktora ich laczy

Tak jest tez C.C ze tylko ona ma polaczenie duchowe z Mariannam i potrafi z nia rozmawiac.
Tyle ze ona nie mogla jej zabic, nie spoja przyjaciulke, raczej utworzyla z Marianna wiez dzieki swojej mocy. ktorej na tobra sprawe  do konca nie poznalismy. niewiemy nawet jaka ma moc.
to tez tyczy sie V.V, jaka on ma moc.

Nie zdziwilbym sie nawet gdyby prawe 'plywajace' oko Lulu mialo nie dlugo przemienic sie w drugi Geass,

Co gdyby sie okazalo ze dzieki temu Lulu stalby sie nowym Geass Dealerem
i stal sie niezniszczalny, niesmeirtelny jak C.C czy V.V,
choc do tego moze trzeba jeszcze ostatniego skladnika,

ukochanej osoby, najblizszej sercu, by ja zabic, poswiecic, dla niesmiertlenosci,
i placic z to ostateczna cene
Zyc z wiecznym smutkiem, zalem i pokuta kazdego dnia za swoj czyn,
czyn samolubny.

Poteka Krolow, ale ten kto ja posiada bedzie samotny na wiecznosc

Imperator Charls tez ma Geass na obu oczach co jest juz wyjatkowe,
a co jesli to on zabil Marianne by uzyskac niesmiertelnosc i nieograniczona wladze.

Toz ciagle on powtarza o pokucie za grzechy.

Ostatnio edytowany przez Deviant (2008-07-15 21:44:10)

or2yv7gv3.gif

#1926 2008-07-15 21:54:23

m(e)st
Użytkownik

Już bez takich, że trzeba zabić kogoś bliskiego dla nieśmiertelności to nie naruto i klan uicha ;p, może nieśmiertelność dawali ci bogowie. Ta cała sytuacja z zabójstwem powinna być powiązana z grzechem o którym mówi C.C. kiedy zadaje ostatni cios Kultowi, a może z pierwszym kłamstwem V.V. wobec karolka, a może oba na raz i chyba tak też będzie.

Ostatnio edytowany przez m(e)st (2008-07-15 21:59:53)

#1927 2008-07-15 21:58:34

Wing_Z
Użytkownik

Pokaż spoiler
Ja na początku podejrzewałem że jest możliwość że geass dane przez V.V. rezydują w prawym oku czego dowodem jest Rollo i dzieci z kultu a od C.C. jest w prawym czego dowodem jest Lelouch lecz jest drobny problem bo Mao burzy tą teorie posiadając Geass w obydwu gałkach ocznych. Po za tym te pływające oko to raczej oznaka zrezygnowania i wkurzenia kiedy musiał udawać że cieszy się z tego co zrobił Rolo

Co do nieśmiertelnośc w linku który podałem wcześniej jest wyjaśnione czemu C.C. i V.V. są nieśmiertelni

Ostatnio edytowany przez Wing_Z (2008-07-15 21:59:59)

#1928 2008-07-15 22:03:00

Rivlous
Użytkownik

Ey, jakie pływające oko? I gdzie drugi geass u Imperatora? o.O

#1929 2008-07-15 22:03:52

m(e)st
Użytkownik

Nie warto psuć sobie zabawy spojlerami i czytać jakichś zapowiedzi czy wycieków, bo później już nie będzie można się ekscytować każdym zwrotem akcji.

Chodzi o to, że imperator ma geass w obu oczach co świadczy chyba o tym, że jest silniejszy, tak chyba by wynikało z tego co mówiła C.C., przykład Mao.

"Pływające oko" było wtedy kiedy Lelouch powiedział Rolo, że dobrze zrobił zabijając Shirley, a to samo się działo z jego okiem w pierwszym epie kiedy C.C. przywróciła mu wspomnienia i moc.

Ostatnio edytowany przez m(e)st (2008-07-15 22:08:06)

#1930 2008-07-15 22:05:56

Wing_Z
Użytkownik

Wiadomo ale poprostu czasem się nie da wysiedzieć w niepewności

#1931 2008-07-15 22:16:06

Rivlous
Użytkownik

Eh, ja po prostu tego nie zauważyłem ;p

Ale wydaje mi się, że to 'pływające' oko nic nie znaczy ;p w sumie to tylko se geass migał ;p
Był raczej powiedział, że Lelouch miał wku*wa, którego ukrywał, a okazywał się tylko tym, że mu geass "płonął"

Ostatnio edytowany przez Rivlous (2008-07-15 22:23:09)

#1932 2008-07-15 22:24:19

m(e)st
Użytkownik

Właśnie chodzi o to, że w tamtym oku Lelouch nie ma jeszcze geass smile_big

Ostatnio edytowany przez m(e)st (2008-07-15 22:30:51)

#1933 2008-07-15 22:28:09

Zwierz
Użytkownik

a ja zauwarzylem ze tylko c.g. jak na razie daje takie pole do popisu  do tak zażartych dysput

DZIECIĘ NEO

PC king >ps3>x360>ds>psp(subiektywna opinia posiadacza wszystkiego)
http://myanimelist.net/animelist/Zwierz

#1934 2008-07-15 22:31:05

Rivlous
Użytkownik

Jak to? Lewe przecież jest >.<
Możesz pokazać na screenie? Może ja w ogóle co innego przeglądam..

Zwierz, bo geass to potęga :< Twórcy zatrudnili Leloucha, żeby rozkazywał nam oglądać to i rozmyślać na temat CG dniami i nocami~~ i kłócić się i strajkować ~

No cóż, ale w jp ponoć nie ma aż takiej oglądalności ;p

#1935 2008-07-15 22:37:11

Rudyy
Użytkownik

normalnie wymieklem po tym odcinku. Bez kitu. oO  dla mnie super odcinek na ktory czekalem od poczatku 2 sezonu. Duzo C.C. znow jest pokazana troche tajemnicza, troche na pierwszym planie. fajnie jakby wlasnie Lulu i C.C. byli ze soba do samego konca. I by na koncu bylo takie ladne oddanie jednego dla drugiego, jak na koniec 1 sezonu a mianowicie mowie o tej scenie :

http://youtube.com/watch?v=RzUv69GUDvU

dla mnie to bylo piekne :-)

Swoja droga ciekawi mnie dlaczego w 14 odciunku juz takie rzeczy sie dzieja jak jeszcze z 10 odcinkow do konca sezonu zostalo ;-)

ps. szkoda troche Rolo, bo bardzo oddany jest dla brata i szczerze w niego wierzy.

ps2. Fajnie ze wspomnieli o Polsce smile_big

Ostatnio edytowany przez Rudyy (2008-07-15 22:43:30)

#1936 2008-07-15 22:37:42

m(e)st
Użytkownik

to lewe oko i prawe zobacz jeszcze raz fragment kiedy Lelouchowi powrócił geass i co się działo z prawym okiem

#1937 2008-07-15 22:40:40

Zwierz
Użytkownik

te pływające oko masz kolo 3 :50 sekundy

czy taka potęga ma swoich zwolenikuw i przeciwnikuw

DZIECIĘ NEO

PC king >ps3>x360>ds>psp(subiektywna opinia posiadacza wszystkiego)
http://myanimelist.net/animelist/Zwierz

#1938 2008-07-15 22:44:23

Wing_Z
Użytkownik

e tam w 18 się dopiero będzie działo

#1939 2008-07-15 22:58:14

Rivlous
Użytkownik

A to już wiem o jakie oko chodzi.. cóż, może Lulu ma małe problemy z widzeniem jezor
Albo geass się rozwija, już nie pamiętam jak to było w pierwszym sezonie, dlaczego zaczęło działać ciągle, nie działało, działało samo itd ale może to są jakieś następstwa. Złe następstwa. Z drugiej strony nie wiemy jak powstają providerzy, może to jakaś mutacja. Skoro C.C sama pierw miała geass to może i Lulu będzie miał okazje zostać providerem :> a to by było bardzo ciekawe i wiele by się zmieniło. W sumie szkoda że wybił całe miasto, bo byśmy się może więcej na temat geass dowiedzieli.
Chociaż, osoby z geass były od początku ćwiczone na zabójców.

#1940 2008-07-15 23:29:28

almisael
Użytkownik

Deviant napisał:

Pokaż spoiler

Ja sadze ze Kallen uda ze jest po Stronie Suzaku by go zmylic i moc zblizyc do Zero
to znaczy stanac wraz z Suzaku w walce naprzeciw Lulu i w
ostatniej chwili zmieni front i stanie po stronie Lulu,

Mysle takze ze Lulu nie zostal przeniesiony do Miecza na Bogow,
to tylko iluzja taka sama jak na wyspie Ika..., tyle ze mocniejsza, bardziej realna,

A co do Marianny,

a jesli to tak dziala ze V.V zabijajac brata Charlsa nawiazuje z jego dusza/duchem wiez ktora ich laczy

Tak jest tez C.C ze tylko ona ma polaczenie duchowe z Mariannam i potrafi z nia rozmawiac.
Tyle ze ona nie mogla jej zabic, nie spoja przyjaciulke, raczej utworzyla z Marianna wiez dzieki swojej mocy. ktorej na tobra sprawe  do konca nie poznalismy. niewiemy nawet jaka ma moc.
to tez tyczy sie V.V, jaka on ma moc.

Nie zdziwilbym sie nawet gdyby prawe 'plywajace' oko Lulu mialo nie dlugo przemienic sie w drugi Geass,

Co gdyby sie okazalo ze dzieki temu Lulu stalby sie nowym Geass Dealerem
i stal sie niezniszczalny, niesmeirtelny jak C.C czy V.V,
choc do tego moze trzeba jeszcze ostatniego skladnika,

ukochanej osoby, najblizszej sercu, by ja zabic, poswiecic, dla niesmiertlenosci,
i placic z to ostateczna cene
Zyc z wiecznym smutkiem, zalem i pokuta kazdego dnia za swoj czyn,
czyn samolubny.

Poteka Krolow, ale ten kto ja posiada bedzie samotny na wiecznosc

Imperator Charls tez ma Geass na obu oczach co jest juz wyjatkowe,
a co jesli to on zabil Marianne by uzyskac niesmiertelnosc i nieograniczona wladze.

Toz ciagle on powtarza o pokucie za grzechy.

Kolego, popracuj trochę nad formą i treścią, bo narazie wylewasz w temacie jakieś nieposkładane myśli, jakbyś bredził po dragach i 6 nieprzespanych nocach.

Pamiętaj, że tekst pisany rózni się od mówionego i to co wydaje się być sensowne w mowie, może być bełkotem w zapisie.

A co do oka Lulu, to IMO to była z trudem powstrzymywana łza po Shirley i nic więcej. :>

Ostatnio edytowany przez almisael (2008-07-15 23:33:52)

Stopka forum

© Animesub.info 2025