Nie jesteś zalogowany.
~zergadis0 lol... napisz przy Makoto że to spoiler niektórzy mogą oglądać to anime xD...! A co do epizodu, cóż Lulu i Suzaku, wyglądało że nareszcie się pogodzą ... ale kogo teraz Lulu będzie oskarżał o śmierć Shirley, przecież zostawił ją pod jego opieką. Myślę że siła ich nienawiści do siebie wzrośnie. Chociaż z drugiej strony będą w tej samej sytuacji a wówczas łatwiej będzie się im nawzajem zrozumieć. Niepokoi mnie jedna rzecz Geassowa heh... po pierwsze, Lulu mógł znów użyć geass na Shirley, ale tutaj coś jest nie tak heh, on używał go wielokrotnie! Miałem jeszcze jedną teorie na jej przeżycie ale sprawdziłem ją i okazało się iż jestem w błędzie, mianowicie kiedy Lulu użył na niej geass i powiedział "nie umieraj" albo "żyj" jej rana zaczęła się goić :/... ale zaraz po tym na nowo wypływała z niej krew .
podczas końcówki wzruszyłem się tak jak przy śmierci Euphi... życie w tym anime jest niesprawiedliwe :/... lecz akcja i tak świetna heh...
O ile mnie pamięć nie myli, a niemam teraz jak tego sprawdzić, to na Karen w R1 także użył geass wielokrotnie. Z tym że zadziałał jedynie za pierwszym razem, kolejna próba nie przyniosła żadnego efektu.
- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...
Lulu w szale używał geassa wielokrotnie wiedząc, że i tak nie zadziała. Chociarz wiemy, że po anulowaniu geassa, można go użyć jeszcze raz. Teraz pewnie Suzaku będzie miał jeszcze gorzej, bo Lulu zostawił Shirley pod jego opieką. Czyli krótko mówiąc Zero będzie chciał go wyeliminować. Kolejna sprawa to wydaje mi się, że Jeremiah będzie chciał na plecach Leloucha zostać imperatorem. W odpowiednim momencie po prostu go zabije. Rolo też pewnie będzie jeszcze żył kilka epizodów no i na razie Karen zostanie w cieniu, bo sądząc po openingu zacznie się walka z kultem (Jeremiah wie gdzie jest ich baza).
Dżibril jak możesz to nie używaj do ludzi terminu zdychają, bo tak Niemcy do Żydów gadali jak wchodzili do komory, albo nie wytrzymywali pracy w obozach koncentracyjnych. Ciekawe czy byś chciał leżeć w szpitalu, a lekarz do ciebie by powiedział, że o mało co nie zdechłeś. No chyba, że lubisz być na poziomie zwierząt.
Dla tych, co oglądali epek #13
Ech, szkoda Shirley:( Do końca była pozytywną postacią.
Coś mi tu nie pasuje z Jeremiaszem. Za łatwo to wszystko poszło. Możliwe, że on tylko dobrze zagrał, aby kupić sobie trochę czasu, a w rzeczywistości czyha na Lulu, żeby go zabić.
Mam nadzieję, że już w następnym odcinku akcja zacznie się na dobre:). Wszystko na to wskazuje.
P.S.
Opening jest fajny, ale za to ending to tragedia-ktoś powinien za to porządnie oberwać[fuj].
Koniec.
BTW: Czy mi się tylko wydaje, czy spadła jakość video w relkach od [gg][brakslow]?
Ostatnio edytowany przez Krzyżu (2008-07-07 19:04:17)
nie wiem czy to spoiler ale wydaje mi się że jak wychodzą polskie napisy to można pisac już bezspojlera!(niezbyt składnia ale chyba rozumiecie)
-do tych co się czepiają że orenż poznał lulu odrazu a wcześniej nie -orenż poprostu widział kostium Zero a nie lulu więc to dość oczywiste
-odcinek ekstra byle było tak dalej
-smutno mi że shirley odeszła
-nie moge strawić opa bo z endem jest (według mnie) troche lepiej. W opie tęcza- phi kto to kurde wymyślił?
-cholera już o tym pisałęm ale szkoda mi shirley a do rolo nic nie mam bo poza kiczowatością jest podobny do lulucha- ma cel i idzie do niego najkrótszą drogą(po trupach)
-ciekawe czy shirley się zreinkarnuje?
Chyba już wspominałem w tym temacie ale, <spoiler(ale może i plotka tylko)> że Zero to Lulu i że jest synem Marianne, Jeremiah dowiedział się od C.C kiedy razem tonęli pod koniec 1 sezonu, a dopiero teraz w 2 sezonie miał okazję porozmawiać z Lulu i przyłączyć się do niego</spoiler>.
Śmierć Shirley trochę zaskakująca, ale przynajmniej ktoś wkońcu zginął i może ruszy to jakoś Lulusia.
A co do spojlerów dotyczących aktualnych odcinków, zawsze mnie śmieszyło że ludzie narzekają bo ktoś napisał co się właśnie w nowym epku wydarzyło, przecież po to jest ten temat by rozmawiać o tym co się aktualnie dzieje w anime!! Co innego chcielibyście robić w tym temacie? Może wciąż spekulować na temat 1 odcinka(choć może to i też zły pomysł, bo niektórzy przecież mogli go nie obejrzeć)? -,-
Chyba już wspominałem w tym temacie ale, <spoiler(ale może i plotka tylko)> że Zero to Lulu i że jest synem Marianne, Jeremiah dowiedział się od C.C kiedy razem tonęli pod koniec 1 sezonu, a dopiero teraz w 2 sezonie miał okazję porozmawiać z Lulu i przyłączyć się do niego</spoiler>.
Raczej mało prawdopodobne.
Śmierć Shirley trochę zaskakująca, ale przynajmniej ktoś wkońcu zginął i może ruszy to jakoś Lulusia.
Tylko szkoda, że to własnie ona, a nie ktoś np. z rycerzy.
A co do spojlerów dotyczących aktualnych odcinków, zawsze mnie śmieszyło że ludzie narzekają bo ktoś napisał co się właśnie w nowym epku wydarzyło, przecież po to jest ten temat by rozmawiać o tym co się aktualnie dzieje w anime!! Co innego chcielibyście robić w tym temacie? Może wciąż spekulować na temat 1 odcinka(choć może to i też zły pomysł, bo niektórzy przecież mogli go nie obejrzeć)? -,-
A co, tak ciężko napisać przed wypowiedzią, że może zawierać spojlery?
Tak, po to jest ten temat, żeby rozmawiać o tym anime, ale nie oznacza to, że masz psuć komuś frajdę z oglądania.
I właśnie za takie odcinki kocham anime. Nigdy nie wiadomo kto może zginąć.
może Shirley nie zginęła, bo w sumie nie było powiedziane w prost, że nie żyje (może jest w szpitalu, albo coś) w końcu Jeremiach giną chyba 3x
Dżibril jak możesz to nie używaj do ludzi terminu zdychają, bo tak Niemcy do Żydów gadali jak wchodzili do komory, albo nie wytrzymywali pracy w obozach koncentracyjnych. Ciekawe czy byś chciał leżeć w szpitalu, a lekarz do ciebie by powiedział, że o mało co nie zdechłeś. No chyba, że lubisz być na poziomie zwierząt.
Nigdy bym nie użył tego słowa w stosunku do ludzi . Jednak to jest anime i to anime , które kiedyś było fajne a ostatnio wspina się na wyżyny kretynizmu.
Nie no teraz to się zirytowałem... czy zawsze w DOBRYM anime musi ginąc osoba od której się przywiązujesz eh kurde no, szkoda mi jej
Mogla by to byc Nina a nie Shirley
Niny przynajmniej nikt by nie oplakiwal.
właśnie dlatego nie mogła to być Nina bo za wiele osób jej nie lubi.Musiał zginąć ktoś pozytywny żeby ludzie któży są niezadowoleni ze sprawy umierana, zabójstw w tym anime(ktoś na far far away stronie podaje że to anime jest jak rysunkowy Hulk i sądze że wiele osób tak uważało) nikt nie ginie (nawet żołnierze bo się katapultują)
A co, tak ciężko napisać przed wypowiedzią, że może zawierać spojlery?
Tak, po to jest ten temat, żeby rozmawiać o tym anime, ale nie oznacza to, że masz psuć komuś frajdę z oglądania.
przecież to bezsens czytanie tematu na forum na którym dyskutuje się o danym anime gdy samemu się go nie oglądało a ma się zamiar. Można poprostu przestać czytać temat dopuki się nie obejży anime do bierzącego odcinka
Zabijanie pozytywnych bohaterów to żadna nowość. W końcu publikę trzeba jakoś ruszyć. Część się zbulwersuje, ćżeść popsioczy, jeszcze inni ucieszą.
A na koniec sie okaże, że to ściema była. ;]
btw. na forach zazwyczaj są spoilery - jak ktoś ich nie chce to niech lepiej poczeka, albo sobie odłącza forum na 1 dzień.
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
przecież to bezsens czytanie tematu na forum na którym dyskutuje się o danym anime gdy samemu się go nie oglądało a ma się zamiar.
W takim razie jestem bezsensownym widzem, dla mnie Code Geass jest jak Naruto, rybka mnie fabuła w tego typu produkcjach obchodzi.
Chyba czas najwyższy ściągnąć pierwszy sezon i to "przeżyć":D
Swoją drogą czego to się nie chwytają żeby podbić paski z oglądalnością, które ponoć w Japonii są do bani;)
http://www.otofotki.pl/img3/obrazki/yzab568988105p.jpg (Czy coś się stało?)
http://www.otofotki.pl/img3/obrazki/cdef845336466q.jpg (Yup) <=== Żeby potem ktoś nie narzekał to SPOILER
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2008-07-08 02:48:15)
no co ty piszesz.
niby zewJaponiiCG mial az tak slaba ogladalnosc ?
to niemozliwe,
moze chodziloci o Naruto ? ^_^
Ludzie plują się, jak ktoś napisze jakiś spoiler. A niby po co jest ten temat? Ja na niego nie wchodzę dopóki nie obejrzę najnowszego odcinka.
A ja prosze o spoilerowanie, bo chwilowo nie moge zobaczyc ostatniego i przedostatniego odc bo mi nie pojdzie na obecnym kompie
Możliwe spoilery.
Powiem krótko i treściwie: Wreszcie ktoś umarł! Chociaż mogłaby jeszcze zrobić z Lulusiem parę rzeczy, "które robi się po pocałunku". Wtedy byłaby znacznie większa tragedia i może bym się jeszcze wzruszył.
I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side
http://www.otofotki.pl/img3/obrazki/cdef845336466q.jpg (Yup) <=== Żeby potem ktoś nie narzekał to SPOILER
ale mi to Grand Theft Auto 3 przypomina
[...]bo mi nie pojdzie na obecnym kompie
pff:P to co to za sprzęt posiadasz?