Nie jesteś zalogowany.
... odcinka dzisiejszego jeszcze nie oglądałem, bo i kiedy heh... a co do tego drugiego Lulu to z tych waszych propozycji najbardziej prawdopodobna wydaje się ta iż scenarzyści chcą nas zmylić, lecz gdzieś tam niedaleko tej minuty w której widzimy lulu w szkole mowa jest o tym że wydarzenia w Chinach odbywają się daleko od Japonii, prze to pojawiły się moje wątpliwości.
Z mojej perspektywy po przeczytaniu waszych opinii stwierdzam że oprócz tego powyżej prawdopodobne jest jeszcze to że poznamy kolejną osobę z geasem (ktoś wyżej o tym pisał), najpewniej umiała by ona zmieniać wygląd. (Lecz jest to zarazem najbardziej prawdopodobna jak i najgłupsza teoria.) Teorie że jest to dawna opiekunka siostry Zero jakoś mi nie odpowiadają (Głos, zachowanie i wygląd u Lulu w szkole cały czas są takie same). Więc jak?
Mam nadzieje ze dziś albo jutro wszystko się wyjaśni, bo chyba najważniejszym pytaniem odcinka jest "Kim "on" jest?"
a o tym co napisałem powiem tylko: "lol" xD
SPOILER
Miałem racje to Sayoko!!!!
UWAGA SPOILER
Pytanie dla tych, którzy już obejrzeli, jak myślicie kim jest tajemnicza postać z zapowiedzi następnego odcinka, fakt, że jest an ekranie jakiś ułamek sekundy, ale po dokładnym obejrzeniu klatka po klatce idzie dostrzec twarz, niektórzy twierdzą, że to ta postać Jednak ja śmiem twierdzić że to ktoś inny :P i jeśli moje przypuszczenia okażą się prawdą, i nie będą to tylko krótkie retrospekcje, to powiem, że jest to chwila na, którą czekałem od początku R2 :P:P
Ostatnio edytowany przez LordCrane (2008-06-22 19:17:44)
SPOILER
Do szkoły dołączyli Knights of Rounds tej panienki niewidziałem, ale sprawdze.
EDIT
Dobra to pojawia się ktoś w tym kolorze włosów, ale spada chyba z jakiegoś szybu wentylacyjnego z mieczem i równie dobrze mogłaby być Cornelia, trzebaby sprawdzić kolor ich oczu.
EDIT
To raczej nie Cornelia.
EDIT
Teraz to mnie zastanawia dlaczego CC i ta mała lolitka tak zareagowały podczas tego starcia, może to jest druga siostra Lulu???
Ostatnio edytowany przez qduaty85 (2008-06-22 19:49:44)
SPOILER
Moim zdaniem to jest Cornelia, kolor oczu, włosów, a nawet ust się zgadza :P:P dokładnie sie przyjrzałem.
[cytuj]Teraz to mnie zastanawia dlaczego CC i ta mała lolitka tak zareagowały podczas tego starcia, może to jest druga siostra Lulu???[/quote]
To mnie także zastanawia, niestety nie widziałem epka po angielsku, z racji tego nie mam też pojęcia co knuje V.V z Jeremiahem
SPOILER
CC powiedziała 'a więc to tak' czy coś w tym stylu ale oglądałem tłumaczenie Chihiro od gg jeszcze nie mam bo mi w akademiku co chwila wywala z megauploada
HAHA, Lulu przekabaci na swoją stronę 2 knights of rounds i Suzaku, debil, zostanie sam. :>
marzenia, piękne ale zawsze
Spoiler
No Xing wreszcie w prawidłowych stosunkach z Zero
Spoiler
SPOILER
Moim zdaniem to jest Cornelia, kolor oczu, włosów, a nawet ust się zgadza :P:P dokładnie sie przyjrzałem.
Ja również się przyjrzałem i wygląd twarzy mi się nie zgadza Co prawda to tylko drobne różnice, ale zawsze coś
Chociaż muszę przyznać, że oglądając po raz pierwszy, również na początku rzuciła mi się na myśl Cornelia, ale to z pewnością kolejny chwyt marketingowy, aby z niecierpliwością czekać na następny odcineczek
A ja jestem na 99% pewien, że to ona, nawet w ręce trzyma swój miecz... Albo jest to inna Luluchowa siostra.
A ja jestem na 99% pewien, że to ona, nawet w ręce trzyma swój miecz... Albo jest to inna Luluchowa siostra.
Świat byłby nudny, gdyby wszyscy mieli takie samo zdanie
Ja mimo wszystko dalej uważam, że to nie ona, chociaż takiej możliwości nie mogę wykluczyć Muszę przyznać, że jest całkiem podobna... I po przejrzeniu jeszcze raz zapowiedzi, zaczynam być coraz mniej pewny swojej opinii.
SPOILER
Ciekawe co Sayoko (w przebraniu Lulu) zrobiła Shirley w bibliotece[szpan]? Bo coś mi się zdaje że to skomplikuje życie Lulu tak samo jak nowi studenci.
Już znane są tytuły nowych openingów i endingów:
OP2: "WORLD END" by FLOW
ED2: "Waga Routashi Aku no Hana" by ALI PROJECT
Ostatnio edytowany przez wariacik (2008-06-23 11:35:01)
Spoiler
To napewno cornelia przeciez jak dobrze pamietam to nie było pokazene ze ona zginała, ale wszyscy mowili że zgineła No i wtedy suzaku chyba powinnien sie skapnac czy ktos zendlał czy umarł
Screen zeby lepiej sie przyjrzeć : http://images34.fotosik.pl/296/e35bc07388b29aae.jpg
Ostatnio edytowany przez Elesender (2008-06-23 13:51:52)
SPOILER
To MUSI być Cornelia :P Mam tylko nadzieje, że nie bedzie przywoływana w retrospekcjach, tylko na stałe zagości w R2 :P
Już znane są tytuły nowych openingów i endingów:
OP2: "WORLD END" by FLOW
ED2: "Waga Routashi Aku no Hana" by ALI PROJECT
normalnie czego chcieć więcej...
a co do Cornelii, to chyba nigdy dosłownie nie powiedzieli, że umarła...
byłpo że jej nie odnaleziono
Mam tylko nadzieje, że nie bedzie przywoływana w retrospekcjach, tylko na stałe zagości w R2 :P
Na nic innego oprócz retrospekcji bym nie liczył - kiedyś w końcu musza trzasnąć te odcinki z przeszłości Lulu , a jeżeli chcą to anime zakończyć jeszcze w tym sezonie to nie mają za dużo czasu by to zrobić.
Odcinek niezły, niestety była szkoła, a za tydzień będzie tylko szkoła;/, no ale w tym odcinku jeszcze elementów szkolnych dużo nie było więc epek był elegancki, nowy mech Zera jest imba tak jak było z Gawainem fajne tarcze i elegancka broń, Lakshata rządzi. Plan Leloucha wypalił i widać, że miał to już obmyślane trochę wcześniej no i co ważne było więcej C.C. i na to długo się czekało, niestety w najbliższym epku nie będzie za wiele C.C. Ciekawa jest sprawa z tym co się stało z C.C. i Anya i oczywiście z tym Cultem, widać, że wreszcie rusza wątek z geassem. Nie mogę się też doczekać, aż do akcji wkroczy V.V. ze swoim nowym kolegą Orangem, widać, że Code Geass się rozkręca szkoda tylko, że wpychają teraz i w ogóle te odcinki w szkole, a i jeszcze ciekawe co będzie z Kallen, bo nosi takie same wdzianko co miała na sobie C.C. w pierwszym sezonie, czyżby planowane są jakieś eksperymenty, oby nie, bo i tak już jest za dużo geassów, a jak coś to Kallen jest spoko teraz ale C.C. i tak jest lepsza i mam nadzieję, że będzie jej więcej
Ostatnio edytowany przez m(e)st (2008-06-23 16:26:41)
Nie ma szans, zeby skończyli Code Geass w tym sezonie. Zbyt wielu stołowych rycerzy jeszcze jest do wykorzystania.
Równeż wydaje mi sie że Code Geass nie zakończy się tylko na 2 sezonach ale że powstanie 3 bądź jakies OVA...
Odcinek mi się podobał i to nawet bardzo:) Cieszyło mnie pojawienie się C.C na Scenie jednakże wkurzyła mnie znów... no zgadnijcie kto? ... NINA!!! ... Nie trawię tej dziewuchy a staje się jej w CG coraz więcej, jest jak plaga robali która rozprzestrzenia sie na coraz większa powierzchnię! Lulu proszę cie, zabij ją!
Podobał mi się motyw C.C. z Anya, będzie poruszony ciekawy wątek mi się wydaje:) Shirley i jej miłość do Lulu jest poprostu wzruszająca, nie wie jednak że ma 2 rywalki...Sayako ratując sytuację posunełą się troszę za daleko:P ale i tak było to fajne, tylko że teraz Lulu będzie miał nie mały orzech do zgryzienia:P Najpierw rozwoma z Shirley przez telefon i wypytywanie o moc miłości a potem pocałunek jaki "zaserwował" jej Może spowodowac że Shirley źle to odbierze:P
Nowy mech Zero wymiata:) a Xing ke wkońcu przejrzał na oczy :D Cieszy mnie to przeogromnie Ciekawe jak odbiją Kallen i Gurena.
V.V. Ściąga coraz więcej osób, i to mi się nie podoba...
Ale końcówka mnie rozwaliła, 2 rycerzy w szkole, zupełnie jak Suzaku... a Mina Lulu była boska
P.S. Zauważył ktoś znów ta furię w oczach Rollo gdy Lulu zainteresował się stanem Shirley?
Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.