Nie jesteś zalogowany.
A ja po prostu wylaczylem sprawdzanie wersji ff przy instalacji dodatkow i problem z glowy . Jade tak od pierwszej bety ff3 i nie bylo zadnych problemow. Wystarczy w about:config ustawic extensions.checkCompatibility zmienna na false.
Wiem, ale to tylko środek zastępczy. Nie spieszy mi się, a niedługo na pewno większość będzie zaktualizowana.
A jakich ciekawych dodatków jeszcze nie ma, bo może bym spróbował jeszcze z jakimiś innymi, a z motywami troszkę kiepsko miałem lepszy w ff2 no ale niebawem powinny wyjść jakieś ciekawe chciałbym żeby była już vista-aero.
Ja odkąd pamiętam używam motywu Blue Ice (teraz w wersji Lite) i bez niego trójki nie ładuję
A z dodatków to nie ma jeszcze Compact Menu, Enhanced History Manager i jeszcze kilku, więc poczekam, aż je zaktualizują.
Ja odkąd pamiętam używam motywu Blue Ice (teraz w wersji Lite) i bez niego trójki nie ładuję
A z dodatków to nie ma jeszcze Compact Menu, Enhanced History Manager i jeszcze kilku, więc poczekam, aż je zaktualizują.
Ja czekam na aktualizację jedynego przeze mnie używanego tematu Kempelton 3.0 - jest kompatybilny ale ma bugi które uniemożliwiają poprawną pracę.
Co do wtyczek - masa się nie aktualizuje bo pod 3.0 to są w większości bety, trzeba to robić ręcznie.
Bety mają to do siebie, że mam ich kilka już i niezbyt ładnie ze sobą się dogadują, gdzie pod ff 2.0.0.14 było wszystko w porządku.
Niestety dużo nie ma nawet bet a wyłączenie sprawdzania kompatybilności nie sprawdza się dobrze w wielu przypadkach. Trzeba poczekać z częścią wtyczek i ff 3 lub wszystkimi i ff 2. Wybór należy do was.
Aha, tak btw. jak odnajdujecie nową operę 9.5 w stosunku do starej 9.27? Moim zdaniem znacząco przyśpieszyła ale ten motyw jak i zmiana opcji defautlowych to koszmar. Wiele stron opartych na JS źle interpretuje i po kliknięciu w innej części strony czy na linka w innej jej części zostawia stare informacje, dopiero odświeżenie rozwiązuje sprawę. Ale nie będę klikał co chwila F5 jak na starej operze działało to bez zarzutu.
Czyli krótko mówiąc FF 3.o jak i Opera 9.5 . Wersje finalne i stabilne nigdy nie są pozbawione błędów.
Co do wtyczek - masa się nie aktualizuje bo pod 3.0 to są w większości bety, trzeba to robić ręcznie.
Bety mają to do siebie, że mam ich kilka już i niezbyt ładnie ze sobą się dogadują, gdzie pod ff 2.0.0.14 było wszystko w porządku.
Niestety dużo nie ma nawet bet a wyłączenie sprawdzania kompatybilności nie sprawdza się dobrze w wielu przypadkach. Trzeba poczekać z częścią wtyczek i ff 3 lub wszystkimi i ff 2. Wybór należy do was.
No ale my to wszystko wiemy
Kisiel napisał:Co do wtyczek - masa się nie aktualizuje bo pod 3.0 to są w większości bety, trzeba to robić ręcznie.
Niestety dużo nie ma nawet bet a wyłączenie sprawdzania kompatybilności nie sprawdza się dobrze w wielu przypadkach. Trzeba poczekać z częścią wtyczek i ff 3 lub wszystkimi i ff 2. Wybór należy do was.No ale my to wszystko wiemy
o rly?
rly , a nawet fajny motyw jest vista on xp, ale wole motywy w troszkę ciemniejszych barwach.
Freeman napisał:Kisiel napisał:Co do wtyczek - masa się nie aktualizuje bo pod 3.0 to są w większości bety, trzeba to robić ręcznie.
Niestety dużo nie ma nawet bet a wyłączenie sprawdzania kompatybilności nie sprawdza się dobrze w wielu przypadkach. Trzeba poczekać z częścią wtyczek i ff 3 lub wszystkimi i ff 2. Wybór należy do was.No ale my to wszystko wiemy
o rly?
I to w jednym krótkim zdaniu zawarłem całą treść tego fragmentu
Ten "wzbogacony" pasek adresu w Fx3 to na serio jest porażka, całe szczęście, że można przywrócić stary (chociaż nie podoba mi się to, że nie ma po prostu takiej opcji w, dajmy na to, Narzędziach).
przepraszam, ale po co jakieś motywy?
A używam MegaUpload SX 3.2 oraz ADblocka z 2 addonami i FasterFoxa
Testowałem u qmpla i troche się namęczyłem aby znajść bete pierwszego z nich.
Ten "wzbogacony" pasek adresu w Fx3 to na serio jest porażka, całe szczęście, że można przywrócić stary (chociaż nie podoba mi się to, że nie ma po prostu takiej opcji w, dajmy na to, Narzędziach).
about:config i co dalej?
Freeman napisał:Ten "wzbogacony" pasek adresu w Fx3 to na serio jest porażka, całe szczęście, że można przywrócić stary (chociaż nie podoba mi się to, że nie ma po prostu takiej opcji w, dajmy na to, Narzędziach).
about:config -> browser.urlbar.matchOnlyTyped i wartość zmienić na true.
dzięki
Maku napisał:Freeman napisał:Ten "wzbogacony" pasek adresu w Fx3 to na serio jest porażka, całe szczęście, że można przywrócić stary (chociaż nie podoba mi się to, że nie ma po prostu takiej opcji w, dajmy na to, Narzędziach).
about:config -> browser.urlbar.matchOnlyTyped i wartość zmienić na true.
U mnie to nic nie daje, nadal mam ten nowy i nieporęczny
U mnie to nic nie daje, nadal mam ten nowy i nieporęczny
Hm, to może w takim razie spróbuj dodatku Oldbar (chociaż on nie zmienia samego sposobu wyszukiwania wyników, tylko sposób ich prezentacji). Ten trick z about:config działał w którejś becie, którą testowałem, może w finalu coś zmienili w tej kwestii. Gdyby się nie dało, to już faktycznie by było nieciekawie i to bardzo.
Ostatnio edytowany przez Freeman (2008-06-19 10:00:50)
Dziwna sprawa, jak ściągnąłem Firefoxa 3.0 to mi wszystko chodzi ok, ale mój tata korzysta z onet poczty... no i jest problem, kiedy próbuje coś usunąć lub przerzucić do innego folderu, to przeglądarka się wyłącza. Wie ktoś może co z tym zrobić?
Dziwna sprawa, jak ściągnąłem Firefoxa 3.0 to mi wszystko chodzi ok, ale mój tata korzysta z onet poczty... no i jest problem, kiedy próbuje coś usunąć lub przerzucić do innego folderu, to przeglądarka się wyłącza. Wie ktoś może co z tym zrobić?
Coś mi się obiło o uszy, że to coś z Javą. Zrób update do najnowszej może.
czy ktoś wie jak wyłączyć te ******* podpowiedzi oraz pokazywania historii w pasku adresu w ff3?
no właśnie ktoś wie jak to wyłączyć
zergadis0 napisał:Dziwna sprawa, jak ściągnąłem Firefoxa 3.0 to mi wszystko chodzi ok, ale mój tata korzysta z onet poczty... no i jest problem, kiedy próbuje coś usunąć lub przerzucić do innego folderu, to przeglądarka się wyłącza. Wie ktoś może co z tym zrobić?
Zrobiłem (i to jeszcze zanim napisałem tutaj o tym problemie, bo też gdzieś przeczytałem, że powinno pomóc), nie pomogło:(.
Ostatnio edytowany przez Freeman (2008-06-19 12:48:06)
Freeman napisał:zergadis0 napisał:Dziwna sprawa, jak ściągnąłem Firefoxa 3.0 to mi wszystko chodzi ok, ale mój tata korzysta z onet poczty... no i jest problem, kiedy próbuje coś usunąć lub przerzucić do innego folderu, to przeglądarka się wyłącza. Wie ktoś może co z tym zrobić?
Zrobiłem (i to jeszcze zanim napisałem tutaj o tym problemie, bo też gdzieś przeczytałem, że powinno pomóc), nie pomogło:(.
To spróbuj downgrade do ostatniej Javy z serii 5, bodajże 15.
każdy tak narzeka na ten pasek adresu, a mi nawet się podoba
jest dosyć przydatny
To spróbuj downgrade do ostatniej Javy z serii 5, bodajże 15.
Też próbowałem (i też się zdziwiłem, bo na jakimś innym forum czytałem, że niby komuś innemu pomogło). No nic, chyba będę musiał poczekać na jakiś upgrade, który to naprawi. Dzięki za chęci w każdym razie[respekt].
EDIT: znalazłem rozwiązanie wprawdzie prowizoryczne, ale działa - a mianowicie zwyczajnie przełączyło się na stary widok poczty i wszystko działa:D.
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2008-06-19 18:10:31)