#41 2008-05-22 21:36:07

Vedziu
Użytkownik

Odp: Zatrzymać japońskie gry erotyczne

Ludzie, podniecanie się płaskimi dzieciakami, bez figury nie jest normalne, a fani Loli nie są ludźmi zdrowymi psychicznie... ;p I nie chodzi tu o to, czy ktoś będzie miał z tego hajs czy nie - to jest po prostu chore i nie leży w naturze człowieka. Zrozumiałbym podniecanie się loli, gdybyście mieli 10-12 lat, a nie 16, a niektórzy grubo ponad 20 ;p

Tyle ode mnie, Loli SUXXX!!

#42 2008-05-22 21:39:40

marcin2
Użytkownik

Vedziu napisał:

Ludzie, podniecanie się płaskimi dzieciakami, bez figury nie jest normalne, a fani Loli nie są ludźmi zdrowymi psychicznie... ;p I nie chodzi tu o to, czy ktoś będzie miał z tego hajs czy nie - to jest po prostu chore i nie leży w naturze człowieka. Zrozumiałbym podniecanie się loli, gdybyście mieli 10-12 lat, a nie 16, a niektórzy grubo ponad 20 ;p

Więc niech ci, którzy są chorzy psychicznie podniecają się tym skoro chcą. Co ci do tego? Ciebie nikt do tego nie zmusza. Innych też nie.

Swoją drogą, skoro już ktoś nie jest zdrowy na umyśle niech lepiej gra w takie gry niż wprowadza swe chore fantazje w życie.

EDIT
11362714718258cfux9.th.jpg

OWNED! smile_big

Ostatnio edytowany przez marcin2 (2008-05-22 21:44:59)

#43 2008-05-22 21:40:26

FAiM
Użytkownik

i tak gry hentai nie wyciekają poza Japonie, a jak już coś to bardzo rzadko, tym bardziej loli... zresztą nawet w legalny sposób nie można ich sprowadzić z Japonii... więc imo inne kraje nie powinny się mieszać w ich wewnętrzne sprawy...
a co do samego zakazu, to szczerze wątpię, ten rynek daje zbyt duże dochody... a nawet jak, to będą pisali, że postacie są pełnoletnie:
EOT

K5Cqyo6.png?1

#44 2008-05-22 21:48:13

zergadis0
Użytkownik

FAiM napisał:

i tak gry hentai nie wyciekają poza Japonie, a jak już coś to bardzo rzadko, tym bardziej loli... zresztą nawet w legalny sposób nie można ich sprowadzić z Japonii...

A to niby czemu? Nie widzę żadnego problemu w kupieniu sobie jakiegoś eroge przez internet:P.

#45 2008-05-22 21:56:58

NoPasaran
Użytkownik

Żeby nie mareczek to ten temat by zginął w odmentach forum.

NoPasaran napisał:

Wszystkie loli w grze będą miały przy sobie dokumenty poświadczające o ich pełnotelności.

FAiM napisał:

EOT

Lol, mam moc przepowiadania jezor

#46 2008-05-22 21:57:44

Thebassa
Użytkownik

Vedziu, przeczytaj swojego posta pare razy i zastanów się co własnie powiedzialeś.
Z twojej wypowiedzi wnioskuje że jesteś człowiekiem który myśli że jedynie jego tok myślenia jest dobry, a reszta to po prostu ludzie chorzy psychicznie.
Jeśli jacyś ludzie coś lubia to z pewnością jest to ludzkie.

A co do loli to nie widze w tym nic złego.
"Rozrywka" która nie powoduje niczyjej krzywdy (chyba że znajdzie się ktoś kto lubi naśladować bohaterów z anime jezor)

<KieR> robotic notes bylo niezle

#47 2008-05-22 21:58:43

Tsukune
Użytkownik

Vedziu napisał:

Jest duuuużo rzeczy które nie leżą w naturze człowieka a są na porządku dziennym... :/ wogóle kto ustala co leży a co nie?

"Apa Apa Apapa!" - Apachai Hopachai

#48 2008-05-22 22:00:13

Zjadacz
Użytkownik

Thebassa napisał:

Lubię mordować i gwałcić - tutaj Twoja regułka także się sprawdza?

Jestem stanowczo na nie, jeśli chodzi o jakiekolwiek loli, ale lotto mnie, co ludzie sobie oglądają. Lubisz loli? Proszę bardzo, ale ja tego tykać nie mam zamiaru.

"Skazany na zajebistość"

#49 2008-05-22 22:06:25

Dżibril
Użytkownik

Jeżeli to faktycznie chroni dzieci przed napadami pedofilów to jestem za loli.

Mordy i gwałty są ludzki , ale raczej niepożądane oczkod.

#50 2008-05-22 22:06:41

Wanderer
Użytkownik

Zjadacz napisał:
Thebassa napisał:

Lubię mordować i gwałcić ...

Cóż, możnaby rzeczywiście dyskutować, czy nie nazwać tego ludzkim... Mimo że nie ma się w tym przypadku czym chwalić, to też nikt nie powiedział, że wszystkie ludzkie zachowania są dobre.

EDIT: A co do loli to imho po prostu zręczne obejście prawa dla coraz większej liczby osób ze skłonnościami pedofilskimi. Skoro jest ich coraz więcej, głównie dzięki internetowi, to trzeba na nich zarobić.

Ostatnio edytowany przez Wanderer (2008-05-22 22:09:42)

"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats

#51 2008-05-22 22:08:23

NoPasaran
Użytkownik

Mordy leżą w ludzkiej naturze od zarania dziejów jezor Discovery nie ogldacie?

#52 2008-05-22 22:10:24

neverar
Użytkownik

Muszę zapamiętać, nigdy nie zakładać tematów na ANSI.

#53 2008-05-22 22:13:09

Thebassa
Użytkownik

Oczywiście, ci co to robią też są przecież ludźmi, nie?
Tyle tylko że to jest taka "rozrywka" kosztem drugiej osoby
Po prostu ludzi którzy boja sie tego że zostaną zabici jest więcej od tych którzy chcą zabijać, dlatego się przyjęło(nieistotnym szczegółem jest to że gdyby tych drugich było więcej byśmy żyli zupełnie inaczej albo wcale)

tak to przynajmniej wygląda z mojego punktu widzenia

<KieR> robotic notes bylo niezle

#54 2008-05-22 22:25:12

Zjadacz
Użytkownik

Mamy w takim razie dwie różne regułki słowa "ludzki"... Swoje zdanie powiedziałem, dodam tylko, że zgadzam się z Wanem.

BTW: W ataku na Mareczka umknęło mi, ze jeden z tych flejmowych postów był moim dwutysięcznym. Ładnie wykonany jubileusz smile_lol

EDIT: Istnieje w polskim czas przeszły dokonany formy biernej od słowa "obchodzić"?

EDIT 2: NP, wchodzę w to smile_big

Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2008-05-22 22:32:11)

"Skazany na zajebistość"

#55 2008-05-22 22:29:30

Supprzem
Użytkownik

neverar napisał:

Muszę zapamiętać, nigdy nie zakładać tematów na ANSI.

Oj przestań. Temat był dobry ale jest trochę trudny.

mod-vs-spam.gif

#56 2008-05-22 22:29:40

Freeman
Użytkownik

Ja się zgadzam z autorem tematu i innymi, którzy też się z nim zgadzali smile

Dla mnie to jest pedofilia (mówiąc w pewnym uogólnieniu - zapewne zdarzają się tytuły "niewinne") i w dodatku propagowanie pedofilii. Chore i każde działanie, które to ogranicza, jest dobre. Japończycy są zboczeni i ich się już pewnie nie uratuje pod tym względem, ale eksportować tego nie muszą, niech się skupią na elektronice lepiej. Niektórzy się tu powołują na wolność (słowa i w ogóle), ale najwyraźniej zapominają, że gdy się żyje wśród ludzi,  to wolność nie oznacza tego, że można mówić i robić co się chce. Jak kogoś podniecają dwunastolatki, choćby rysowane, to niech je sobie w domu rysuje i się podnieca, ale sprzedawanie tego w sklepie jest już chore. Tak samo z grami czy filmami. Tak, to tylko rysunki, niegroźne i w ogóle, ale proponuję pokazać co lepsze kawałki komuś, kto w dzieciństwie był wykorzystywany seksualnie. I porozmawiać z taką osobą. Polecam.

#57 2008-05-22 22:33:08

Zgrzyt
Użytkownik

marcin2 napisał:

Pajace w parlamencie. Niech się lepiej zajmą polepszeniem gospodarki i edukacji.
Skoro tłumaczą to tym, że takie gry mają zły wpływ na społeczeństwo, idąc cios za ciosem, powinni zabronić też gier typu Unreal Tournament czy The Elder Scrolls ....bo tam się przecież zabija i kradnie itp itd, a to również może mieć negatywne działanie. Imbecyle i tyle.

Z tego co mi wiadomo gospodarka, edukacja itd. w Japonii stoi na wysokim poziome (nie to co polska) .. ktoś powiedział ze oburzam sie bo nierozumnie że loli jest zakorzeniona w ich kulturze. Jednak czy wszystkie aspekty jakiejkolwiek kultury są dobre? I jako ze nie jesteśmy Japończykami nie powinniśmy sie oburzać tylko uszanować ich wybór. W włoskiej telewizji już obsmarowano Loli, amerykanie tez nie patrzą na to przychylnie (jednak to oznaka hipokryzji z ich strony). Problem jest znaczący. Fakt w japonii przydatki zbrodni na tle seksualnym są rzadkie(w tym na nieletnich). Jednak są a jak już do nich dojdzie to masakra, bo wygląda to jak scenariusz chorego filmu. Ciekawe jak to wygląda w oczach innych krajów. A i to ze Loli jest rzeczą normalną w Japonii to raczej wymysł Zagranicznych marzycieli, naprawdę jest to domena tamtejszych otaku i zboczków. Naprawdę myślicie że licealistka patrząca na starszego faceta oglądającego loli mangę jest dumna z swego kraju? A najbardziej mnie zastanawia jak wy młodzi użytkownicy, gdy dorobicie sie  swej pociechy (córki) jak będziecie na nią patrzeć mając na kompie 100terabajtów loli obrazków, hentai i mang ...... Cóż zacznijmy jaka normalna laska by z takim kolesiem została smile

Mówicie że to tylko rysunki zróbcie wielki plakat i wywieście na ulicy ciekawe jak długo po wisi ? Jak to tylko rysunki, to czemu jak narysuje palący się krzyż i lejącego na niego żyda dostane wysoki wyrok? fakt to gorsze od dymających się dzieci brakslow

A co do zabijania... jest to nieuniknione. Wojny ukształtowały naszą historie i robią to dalej. Wole dać dziecku postrzelać no nazistów, kosmitów terrorystów niż dać grę eroge gdzie poderwie i przeleci przedszkolaka.

A ja sie nie czepiam gier gdzie mamy bohaterkę powyżej 16 lat (np.20) i wygląda na nieletnią choć i tak jakoś tak nieteges. Czepiam się gier gdzie mamy do czynienia z postaciami przed ukończeniem 16 roku życia i to nawet gdy wyglądają jak trzydziestki.

EDIT: teraz przeczytałem post Freeman'a i zgadzam się z nim.

Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2008-05-22 22:34:42)

#58 2008-05-22 22:36:46

Cybrag
Użytkownik

Z gier mogą lolitki usuwać, ale właśnie spróbowałem wyobrazić sobie ZnT z wyciętym motywem loli:P W wielu innych anime, mangach, a pewnie też grach, humor bazuje na lolitkach. Jak usuną lolitki z prymitywnych gier hentai, to spoko, ale jak wymyślą, że z ecchi też trzeba je usunąć, to rzeczywiście niewiele zostanie:P

EDIT
Jeśli chodzi o sceny erotyczne z lolitkami, to również uważam, że to pedofilia. Ktoś kto ogląda takie rzeczy nie powstrzymuje się dzięki temu od gwałtów, ale jeszcze bardziej się rozkręca. Tak jak ze wszystkim, możesz zacząć od trawki i na niej skończyć, a możesz skończyć na igłach, możesz zacząć od hentai z lolitkami i na nich skończyć, a możesz skończyć na gwałtach.

Ostatnio edytowany przez Cybrag (2008-05-22 22:58:59)

#59 2008-05-22 22:38:52

Nighthanter
Użytkownik

Zgrzyt napisał:

A ja sie nie czepiam gier gdzie mamy bohaterkę powyżej 16 lat (np.20) i wygląda na nieletnią choć i tak jakoś tak nieteges. Czepiam się gier gdzie mamy do czynienia z postaciami przed ukończeniem 16 roku życia i to nawet gdy wyglądają jak trzydziestki.

Ale Zgrzyt, w większosci gier, gdy mamy do czynienia z loli to ona wygląda na ucznia podstawówki, ale ma ukończone 18 lat. Ba, niektórzy z wydawców dla bezpieczeństwa dają notkę "Important note: all characters in this game, as in all games we sell, are aged 18 or older.", nawet jeśli nie wyglądają na 18.

Co do tematu, wisi mi to, czy wprowadzą ten zakaz, czy nie.

Ostatnio edytowany przez Nighthanter (2008-05-22 22:41:03)

#60 2008-05-22 22:50:08

marcin2
Użytkownik

Zgrzyt napisał:

Czepiam się gier gdzie mamy do czynienia z postaciami przed ukończeniem 16 roku życia i to nawet gdy wyglądają jak trzydziestki.

Skąd wiesz, że są poniżej 16 skoro wyglądają na 30? A skoro wyglądają na 30 to nie powiesz, że to dzieci, tylko osoby pełnoletnie i nawet przez myśl ci nie przejdzie, że ta "trzydziestka" to małolat. Bo niby jak rozpoznasz?

Poza tym, tak jak pisałem wcześniej - to prawda, że jednych takie gry mogą skłaniać do pedofilskich zachowań; ale z drugiej strony ktoś, kto w niepełnoletnich gustuje może zaspokoić swoje (chore) skłonności / potrzeby w grach i tam się "wyładować", nie musząc przeradzać tychże upodobań w życie. 

Inna sprawa - jeśli ktoś padł ofiarą pedofilii to w cale nie oznacza, że stało się tak za sprawą jakiejś tam gry.

Ostatnio edytowany przez marcin2 (2008-05-22 22:55:16)

Stopka forum

© Animesub.info 2025