#1 2008-04-15 20:27:44

Matyk_Hunter
Użytkownik

Nowa ekranizacja Ghost in the Shell

Właśnie wpadło mi w oko info, że DreamWorks zakupiło prawa do ekranizacji GITS'a
Szerzej możecie poczytać tutaj Filmweb.pl (w sumie to nie za szeroko oczkod)

Jak sądzicie co z tego będzie?
Przyznam się szczerze że ja mam mieszane uczucia. Boję się że fabuła zostanie ostro obcięta. Ciężko raczej będzie oddać ten specyficzny klimat mangi i anime. Jedno jest pewne, animacje będą musiały stać na bardzo wysokim poziomie, jeśli ma się to w ogóle dać pooglądać przynajmniej jako kino akcji. W zasadzie będą musiały stanowić większą część filmu. Choć jeśli miało by się z tego zrobić takie Appleseed to bym się bardzo zawiódł.
Może jeszcze za wcześnie na dyskusję na ten temat, bo od uzyskania praw do samej ekranizacji jeszcze spory kawałek, niemniej kiedyś trzeba zacząć.

#2 2008-04-15 20:36:48

gu4rd
Użytkownik

Odp: Nowa ekranizacja Ghost in the Shell

Mam nadzieję, że nieprędko do tego dojdzie. Znając amerykańskie kino, to po raz kolejny fabuła ucierpi na rzecz efektów specjalnych. Nie będzie nagości, krwi, wszystko zostanie totalnie spłycone tak, aby amerykański 12-latek mógł całość bezproblemowo ogarnąć. Może jednak się mylę, bo w sumie samo nazwisko Spielberg powinno dawać do myślenia. Pożyjemy, zobaczymy.

Ostatnio edytowany przez gu4rd (2008-04-15 20:37:51)

#3 2008-04-15 20:43:42

Freeman
Użytkownik

Odp: Nowa ekranizacja Ghost in the Shell

Stopka forum

© Animesub.info 2025