Nie jesteś zalogowany.
"Ramajana" jak by ktoś znalazł gdzieś to w necie to proszę o wstawienie skąd można ściągnąć... szukałem ale nie znalazłem ;/
Też się podłączę
Ta bajka działa sie w świecie prehistorycznymi za czasów dinozaurów, w tej bajce ludzie przenieśli sie w czasie. dwie nacje i zaczęli walczyć wykorzystująca dinozaury do noszenia broni głównym dinozaurem wroga był tyranozaur reks ;d obie walczące grupy swoje bazy miały w statku kosmicznym. to anime leciało w polskiej tv w latach 1990-1996 dokładnie nie pamiętam pomoże ktoś >? pamiętam ze leciało na tvp2 ;D lub1
Tak znam to ale tytułu Ci tu nie zacytuje bo nie pamiętam... Nie pamiętam to "Kosmiczne wojny" jak sie nie mylę
zapomniałem wspomnieć ze to nie seria transformer ;D
No to ja też bym się chętnie o coś zapytał, a właściwie o dwie pozycje. To nie animce, ale widziałem, że już były podobne prośby.
Była to kinówka, zaczynała się od tego, że jeden z dinozaurów grał w golfa i opowiadał historię, jak zaprzyjaźnił się z innymi dinozaurami się z jakimś chłopcem. Potem co pamiętam to było, że jakiś właściciel cyrku chciał je pojmać i wykorzystać na arenie. I był on kiedyś wyświetlany, chyba właśnie na Wielkanoc w telewizji publicznej.
Ta kreskówka leciała na RTL7. Było to coś o rodzinie z organizmami bio-robotów. Niestety więcej nie pamiętam :/
Ostatnio edytowany przez Endru (2008-03-22 18:07:33)
"Ramajana" jak by ktoś znalazł gdzieś to w necie to proszę o wstawienie skąd można ściągnąć... szukałem ale nie znalazłem ;/
To kinówka produkcji hindusko-japońskiej. Jest na eMule'u. Szukaj tytułu Ramayana albo Prince of Light. Na AniDB jest link chyba do VHS-rypu z polskiego wydania. Niestety, w nazwach pików na Mule brak informacji o wersji językowej i obecności napisów (bądź ich nieobecności).
P.S. Dodałem na próbę do listy coś, co się nazywa Ramayana (The Legend Of Rama), tudzież Ramayana (The Prince Of Light) - 700,79MB - i ruszyło z kopyta (jak na eMule, rzecz jasna). Warto spróbować.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2008-03-22 12:22:42)
Ta bajka działa sie w świecie prehistorycznymi za czasów dinozaurów, w tej bajce ludzie przenieśli sie w czasie. dwie nacje i zaczęli walczyć wykorzystująca dinozaury do noszenia broni głównym dinozaurem wroga był tyranozaur reks ;d obie walczące grupy swoje bazy miały w statku kosmicznym. to anime leciało w polskiej tv w latach 1990-1996 dokładnie nie pamiętam pomoże ktoś >? pamiętam ze leciało na tvp2 ;D lub1
Może Kadilaki i Dinozaury?
UcheJ napisał:"Ramajana" jak by ktoś znalazł gdzieś to w necie to proszę o wstawienie skąd można ściągnąć... szukałem ale nie znalazłem ;/
To kinówka produkcji hindusko-japońskiej. Jest na eMule'u. Szukaj tytułu Ramayana albo Prince of Light. Na AniDB jest link chyba do VHS-rypu z polskiego wydania. Niestety, w nazwach pików na Mule brak informacji o wersji językowej i obecności napisów (bądź ich nieobecności).
P.S. Dodałem na próbę do listy coś, co się nazywa Ramayana (The Legend Of Rama), tudzież Ramayana (The Prince Of Light) - 700,79MB - i ruszyło z kopyta (jak na eMule, rzecz jasna). Warto spróbować.
Wielkie dzięki właśnie tego szukałem moja stara bajka z dzieciństwa... Pozdro i dobrego Jajjka ;p
Sir_ace nadal nie to ;(
Też się podłączę
Moze to jest to Beast Wars
Jeśli leciało w Polsce to szukaj tu (od 54 strony, to jest pdf) Tam są wymienione wszystkie, albo większość anime (razem z obrazkiem[szpan]) jakie były emitowane w Polsce
to nie jest związane z seria transformer.
Teraz coś więcej mi sie przypomniało i dam troszkę lepszy opis.
Dinozaury nie jakieś mechy czy roboty przybierające formę dinozaurów takie prawdziwe chodzące na 4 nogach lub 2 ;D. Były po prostu takie i miały dodawana bron do budowy ciała. jedna nacja wykorzystywała kontrolery umysłu (źli) a drudzy nie musieli bo szukali dobrych dinozaurów.
Pamiętam tylko 2 drobne szczegóły ale może ktoś skojarzy tą animacje (bo to pamiętam że nie byo anime).
Otórz bylo kilka osób z magicznymi rzeczami jak chłopak z taka magiczną tarczą na jednej ręcze i mieczem w drugiej oraz dziewczyna z płaszczem dzięki któremu stawała się niewidzialna gdy tylko załozyła kaptór. Pamiętam jeszcze że akcja działa się w przeszłości i chyba prawdopodobnie ta grupka ludzi próbowała wrócić jakoś do swojego świata lecz jak to bywa ktoś usiłował im przeszkodzić.
Hmm a do takiego opisu skojarzycie tytuł? Anime dość stare...jakiś chłopak leżał gdzieś w pobliżu fontanny (albo na murku od fontanny) dość przygnębiony i wyobrażał sobie ze widzi dziewczynę tańczącą chyba w czerwonej sukience...jeśli dobrze pamiętam to tańczył z nią...typ miał krótkie czarne włosy...i w sumie tyle pamiętam...dość stara produkcja...
Ostatnio edytowany przez Piter666 (2008-09-28 11:14:29)
Nie mówisz przypadkiem o Dungeons & Dragons ?
To jest to. Wielkie dzięki.
Na Polonii 1 leciało takie anime o rodzeństwie (chyba) które miało pluszowego misia. Ten miś zatrzymywał czas i przenosił ich do innego wymiaru. Tam musieli się uporać z szatanem a przeszkadzał im gadający muchomor.
Na Polonii 1 leciało takie anime o rodzeństwie (chyba) które miało pluszowego misia. Ten miś zatrzymywał czas i przenosił ich do innego wymiaru. Tam musieli się uporać z szatanem a przeszkadzał im gadający muchomor.
fantastyczny świat paula (paul-no miracle daisakusen)?
swoją drogą: anime.info.pl -przydatna strona;]
@Bankaii
Teraz coś więcej mi sie przypomniało i dam troszkę lepszy opis.
Dinozaury nie jakieś mechy czy roboty przybierające formę dinozaurów takie prawdziwe chodzące na 4 nogach lub 2 ;D. Były po prostu takie i miały dodawana bron do budowy ciała. jedna nacja wykorzystywała kontrolery umysłu (źli) a drudzy nie musieli bo szukali dobrych dinozaurów.
To napewno Dino Riders .
Nie wiedziałem, że to leciało w TV, bo ja to znam z kasety vhs.
@Endru
No to ja też bym się chętnie o coś zapytał, a właściwie o dwie pozycje. To nie animce, ale widziałem, że już były podobne prośby.
Ta kreskówka leciała na RTL7. Było to coś o rodzinie z organizmami bio-robotów. Niestety więcej nie pamiętam :/
Bionic Six.
Ostatnio edytowany przez Tomeis (2008-09-29 02:19:20)
Ja się chciałem poznać nazwy kilku seriali:
1. Nie wiem czy to było anime, ale mniejsza o to. Kreskówka opowiadała o stworach wyglądających jak gadające dinozaury, które przybyły z kosmosu statkiem kosmicznym i zaprzyjaźniły się z kilkorgiem dzieci, ponadto walczyły z innymi dinozaurami i mogły się transformować do formy normalnych dinozaurów.
2. Ten serial to animacja komputerowa, która leciała kilka lat temu bodajże na Polsacie, a akcja toczyła się wewnątrz programu komputerowego lub wewnątrz komputera. Bohaterowie walczyli chyba z jakimś wirusem.
3. Trzeci serial opowiadał o dwóch samochodach(chyba), które potrafiły rozmawiać ze swoimi kierowcami. Więcej nie pamiętam, niestety.
Ostatnio edytowany przez SongoPL (2008-09-29 04:10:37)