Nie jesteś zalogowany.
hmmm to i ja sie dołączę ale nie pamiętam czy to na pewno było anime ... no ale co tam
Leciało na TVN i opowiadało o bokserze który znalazł kule .. dzięki której mógł sie przemieniać w takiego czerwonego robota i potem tam skaptował załogę ... takiego samuraja potem Indianina i był jeszcze zły koleś co miał ten tego hmmm Krakena ...i to w sumie tyle kojarzy sie wam coś ?:D Był bym wdzięczny za nazwę
może chodzi ci o Power Stone
Yata dzięki bardzo
Chciałbym sie was zapytać czy ktoś nie wie jak sie nazywa tytuł filmu animowanego... opowiadającym o jakimś wojowniku który latał w rydwanie... był jakiś łuk kto nikt nie mógł go naprężyć... Nie pamiętam tytułu wiec jak ktoś wie to bardzo proszę o napisanie...
Zaiskrzył mi gdzieś owy łuk, a rydwan przypomniał mitologię... Efekt: pewnie Uchuu Densetsu Ulysses 31.
...i tak nie ma napisów do tego na ansi[hehe] Ale nie ma co - to anime to klasyk.
Ostatnio edytowany przez marcin2 (2008-03-18 07:03:31)
Napisy dostepne sa na napisy24 a cala seria jest do pobrania z irca z kanalu grupy MW
Ostatnio edytowany przez KAT (2008-03-18 09:04:06)
Ja tam z RTL7 najbardziej lubiłem jednak Exosquad (zaraz po Slayers), ale Jubei rzeczywiście troche tu zamieszał więc prostuje (lepiej późno niż wcale ).
W anime tym jakaś obca niebieska rasa zaatakowała ziemię, pamiętam że mieli kształt podobny do człowieka ale byli o wiele więksi.
Jak już ktoś wspomniał to nie anime i ta rasa podbiła nie tylko Ziemię ale też Wenus i Marsa. Nie byli tm żadni kosmici tylko zmodyfikowani genetycznie ludzie, przeznaczeni do ciężkich prac o nazwie Neosapiens. Póżniej opracowano kilka nowych ras jak niscy z dużą głową o wybitnej inteligencji, wyglądający jak ludzie przeznaczeni szpiegostwa i zmutowani ze zwierzętami których nie trzeba było szkolić.
I jakiś oddział ziemian próbował ich pokonać.
Nie oddział, tylko armia i jednostki partyzanckie ruchu oporu, oraz piraci, z którymi wcześniej byli ostro sonkfliktowani, ale później mieli sojusz który zrównoważył siły. To właśni piraci opracowali technologię niewidzialności.
był też w tej grupie jeden z obcej rasy który chyba się zbuntował swojemu przywódcy i dołączył do ziemian.
To Marsala. Służył w wojsku od wielu lat, ale dwadzieścia lat wcześniej był jednym z dowódców pierwszego buntu Neosapiens. Co ciekawe zdradził ich Pheaton czyli głównodowodzący w wojnie którą oglądamy.
A baze ziemskie oddziały miały na wielkim statku który chciał przejąć jakąś planetę.
O ile dobrze pamiętam to był Pancernik "Śmiały".
Neosapiens też mieli się czym pochwalić.
Wiem że nie które rzeczy się powtarzają.
Zapraszam do openingu 1, openingu 2 i teledysku
Ostatnio edytowany przez duch_84 (2008-03-18 11:38:51)
Zaiskrzył mi gdzieś owy łuk, a rydwan przypomniał mitologię... Efekt: pewnie Uchuu Densetsu Ulysses 31.
Nie chodzi mi o ten tytuł tylko o film był taki był jakis też bóg w tym filmie i walczyły dwie armie... cholera jak sie to nazywało ale bardzo stare mi sie wydaje...
Pamiętacie anime ktore dawno temu lecialo na Poloni1?bylo chyba o jakiejs czarodziejce co na miotle latala i miala braci blizniakow chyba.Nie pamietam tytulu,pomocy:o
Jak fajnie ja tez szukam pewnego anime juz w cholere dluuugo, Pamietam ze pilot samolotu rozbil sie na wyspie, pamietam tez jakas kobiete ktora szla do lasy i spiewala a jak spiewala to wszystko na okolo zaczynalo lewitowac. Puzniej go odnalezli i uczyl sie latac misliwcami ktore zamienialy sie w mecha.
Moze troche nie gramatycznie ale wezcie poprawke na pismo bo ucze sie juz od 2 godzin Niemieckiego (jutro praca klasowa[deprecha])
Lala_17 napisał:Pamiętacie anime ktore dawno temu lecialo na Poloni1?bylo chyba o jakiejs czarodziejce co na miotle latala i miala braci blizniakow chyba.Nie pamietam tytulu,pomocy:o
Hmm, może chodzi o Sally Czarodziejka(Mahou Tsukai Sally)?
o oto mi chodziło:D
Jak fajnie ja tez szukam pewnego anime juz w cholere dluuugo, Pamietam ze pilot samolotu rozbil sie na wyspie, pamietam tez jakas kobiete ktora szla do lasy i spiewala a jak spiewala to wszystko na okolo zaczynalo lewitowac. Puzniej go odnalezli i uczyl sie latac misliwcami ktore zamienialy sie w mecha.
Jak wiekowa jest ta pozycja? Na oko twoj opis przypmoina troche Macross Zero.
TO jest genialna produkcja czemu teraz tych sędziwych produkcji nie puszczają w telewizji
marcin2 napisał:Zaiskrzył mi gdzieś owy łuk, a rydwan przypomniał mitologię... Efekt: pewnie Uchuu Densetsu Ulysses 31.
TO jest genialna produkcja czemu teraz tych sędziwych produkcji nie puszczają w telewizji
Bo nie było końca świata w 1999 roku i od tamtej pory ludzkość ma same kłopoty.
Ja też sie podpisze
Jak byłem mały to była taka kreskówka na VHS u kuzynki dawno temu ogldałem
Otóz z tego co pamietam to były taki małe stworki które mogłby zamieniść swoje ciała na ciało "transformesa"
Pamietam taką scene ze pokazali cała "spiżarnie" za tymi ludkami pod "kloszami"
Taak...[yahoo] to racze to ściagne i zobacze Dzieki wielkie m_jay
Jeśli chodzi o ten łuk i rydwan to mi się kojarzy kreskówka Ramajana mialem kiedyś ją na VHS.
A z innej beczki japończycy mianem Anime określajo wszystkie produkcje animowane
Ostatnio edytowany przez brancik (2008-03-20 22:07:24)