Nie jesteś zalogowany.
czytałem ze FF3 jest najszybszą/najlepszą przeglądarką internetową itp ale co by nie było to nadal wersja beta.
lol gdzie? na forum FF? Jak na razie FF jest najwolniejsza w generowaniu skryptów i stron, nawet ie-7 jest lepszy, zobaczymy jak ie-8 beta bo już jest, a prym wiedzie opera [zresztą jak zwykle].
Kane - ale to jest wkurzające, że większość ludzi ogranicza się do FlashGet'a albo DAP-a
Smutne i tyle bo psioczy sie na monopolizm w jednej dziedzinie a w innej sie go nie zauważa.
I własnie przez GlashGot i FlashGet są takie zawirowania w nazwach.
Osobiście polecam NetTransport - ostatnia darmowa [1.94d build 282], dalsze są już płatne.
darkschab napisał:czytałem ze FF3 jest najszybszą/najlepszą przeglądarką internetową itp ale co by nie było to nadal wersja beta.
lol gdzie? na forum FF? Jak na razie FF jest najwolniejsza w generowaniu skryptów i stron, nawet ie-7 jest lepszy, zobaczymy jak ie-8 beta bo już jest, a prym wiedzie opera [zresztą jak zwykle].
płatne.
http://www.idg.pl/news/141907.html
[cytuj]
- Firefox 3 (nocny build, optymalizacja PGO) - 7263.8 ms.
- Firefox 3 (nocny build z 25.02.2008) - 8219.4 ms.
- Opera 9.5.9807 beta - 10824.0 ms.
- Firefox 3 beta 3 - 16080,6 ms.
- Safari 3.0.4 beta - 18012,6 ms.
- Firefox 2.0.0.12 - 29376,4 ms.
- Internet Explorer 7 - 72375,0ms.
...Widac ze ie 7 lepsze jest ;]
Ostatnio edytowany przez ciapek (2008-03-06 20:46:25)
Kisiel napisał:darkschab napisał:czytałem ze FF3 jest najszybszą/najlepszą przeglądarką internetową itp ale co by nie było to nadal wersja beta.
płatne.
Jak na razie FF jest najwolniejsza w generowaniu skryptów i stron, nawet ie-7 jest lepszy, zobaczymy jak ie-8 beta bo już jest, a prym wiedzie opera [zresztą jak zwykle].
Widzisz, nawet w twoim linku nie potwierdza sie to co cytuje wyzej =] (jakoby ie-7 bylo lepsze od FF)
[cytuj]
* Internet Explorer 7: 18 seconds
* Firefox 2: 15 seconds
* Opera 9.23: 12 seconds
* Firefox 3 Nightly: 11 seconds
* Opera 9.5 Alpha: 8 seconds
Widzisz, nawet w twoim linku nie potwierdza sie to co cytuje wyzej =] (jakoby ie-7 bylo lepsze od FF)
To są testy na "gołych" przeglądarkach. A powiedz mi kto używa FF bez chociaż kilku rozszerzeń które potrafią ładnie spowolnić? Do tego nie uwzględniono bety IE-8. Ale mniejsza o IE bo ja go nie używam - mi chodzi o wyższość opery.
eh mam FF i krew mnie zalewa jak widze ile pamieci wpier...... wiecej niz IE 6
ara ara...
Która przeglądarka jest szybsza opera czy firefox ??racje ma CyberNet czy IGD.PL ??
na te i inne pytania odpowiemy po przerwie
a tak poważnie to na pewno przejdę na FireFoxa3(finalna wersja)ale chciałbym usłyszeć opinie któregoś z was co do FF3 Beta5
Dane z IDG czytałem dlatego właśnie mnie to zaciekawiło i postanowiłem napisać w tym odkopanym temacie
Mam pytanie odnośnie Fx, więc się podepnę tutaj. Otóż: chciałbym mieć zakładki w kolumnach (jest ich sporo, a przewijanie zajmuje nieco czasu), tak, żeby po naciśnięciu "Zakładki" (w menu, nie na sidebarze) widać było od razu wszystkie. Plugin "Column bookmarks" nie działa zbyt dobrze. Jest to w ogóle możliwe (jakieś ustawienia gdzieś zaawansowane)? Z góry dzięki.
Ostatnio edytowany przez Freeman (2008-03-08 14:52:39)
Która przeglądarka jest szybsza opera czy firefox ??racje ma CyberNet czy IGD.PL ??
a może AGD.pl
Mam pytanie odnośnie Fx, więc się podepnę tutaj. Otóż: chciałbym mieć zakładki w kolumnach (jest ich sporo, a przewijanie zajmuje nieco czasu), tak, żeby po naciśnięciu "Zakładki" (w menu, nie na sidebarze) widać było od razu wszystkie. Plugin "Column bookmarks" nie działa zbyt dobrze. Jest to w ogóle możliwe (jakieś ustawienia gdzieś zaawansowane)? Z góry dzięki.
Też mam z tym niemały problem i próbowałem tego samego.
Pośrednie rozwiązanie - przyśpieszenie przewijania daje - Bookmarks Scroolbar
Też mam z tym niemały problem i próbowałem tego samego.
Pośrednie rozwiązanie - przyśpieszenie przewijania daje - Bookmarks Scroolbar
Używam, ale to troszkę taka proteza rozwiązania. Coś mi się wydaje, że bez plugina nie da rady.
Ja preferuje https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/3726, przewijanie 60 tabow jeszcze nigdy nie bylo tak przyjemne .
Ja preferuje https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/3726, przewijanie 60 tabow jeszcze nigdy nie bylo tak przyjemne
.
Ale my tu jakby o zakładkach mówimy, nie o kartach
.
Ostatnio edytowany przez K9999 (2009-07-02 18:47:09)
Rozszerzenie nie wtyczka.
addons.mozilla.org + "bookmarks" = Column Bookmarks
Czytamy co inni piszą:
Plugin (sorry - faktycznie <rozszerzenie> "Column bookmarks" nie działa zbyt dobrze.
Ostatnio edytowany przez Freeman (2008-03-08 20:42:14)
Freeman nie masz pogrupowanych zakladek w katalogi ? ja mam prawie 200 zakladek i raczej nie mam problemow
edit. zapomnialem ze czasem uzywam 2 Pane Bookmarks powinno byc pomocne
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2008-03-09 01:48:19)
ara ara...
Freeman nie masz pogrupowanych zakladek w katalogi ?
ja mam prawie 200 zakladek i raczej nie mam problemow
edit. zapomnialem ze czasem uzywam 2 Pane Bookmarks powinno byc pomocne
Część mam, ale większa część nie daje się pogrupować, zresztą tak czy owak nie rozwiązuje to problemu. Szkoda, że ta jedyna wtyka, która to umożliwiała, strasznie niestabilnie u mnie działa (pewnie konflikty z innymi, ale na to nic nie poradzę).
Ale mam jeszcze jedno pytanie odnośnie Zakładek - da się jakoś zrobić w Fx tak, żeby po rozwinięciu ich listy i kliknięciu na któryś z odnośników lista nie znikała (tylko żeby można było od razu sobie wybrać następną itd. bez konieczności jej ponownego rozwijania)? Tak, jak jest w IE7? Byłoby już prawie całkiem miło.
A skoro już krążymy w temacie Mozilli, to pytanie odnośnie Thunderbirda - jest jakaś możliwość (rozszerzenie czy coś), żeby TB wyświetlał liczbę wiadomości w poszczególnych folderach (nieprzeczytanych/wszystkich), a nie tylko tych nieprzeczytanych, jak to jest przykładowo w "The Bat!"? Szukałem, ale nic takiego nie znalazłem (oprócz podobnych pytań w zasadzie), ale miejsc w sieci o Fx i TB jest sporo, można coś przeoczyć.
Ostatnio edytowany przez Freeman (2008-03-19 14:41:17)
Freeman - tak poszperałem jeszcze trochę o tym i niestety nic nie znalazłem ale ktoś mi podsunął myśl pewną jakiś czas temu i teraz cały czas tak robie.
Sortowanie zakładek A-Z i używanie ctrl+b = szybkość i łatwość obsługi.
A ja problem, mianowicie, strony które zawsze otwierały się normalnie, teraz ładują się godzinę albo wcale. np. gdy chce użyć google klikam szukaj i czekam wieczność(dosłownie) . niektóre strony chodzą normalnie np. animesub. na IE działa spoko9tylko bycie otwartym na innych ludzi mnie nie zadowala) czyli problem może być po stronie firefoxa jednak po reinstalce dalej dupa. Ma może ktoś jakieś pomysły jak temu zaradzić?
To tak:
sprawdź co w między czasie ci jeszcze działa, zuzycie procesora, itp.
reinstal firefoxa