#1 2008-03-01 22:44:32

Yaku
Użytkownik

[Magnifikon 6] Własna graficzka na identa

Jak większość z was wie dokonując przedpłaty można wysłać również własną graficzkę na identyfikator.

Ciekawią mnie dwie rzeczy:
1. Jaki będzie realny rozmiar graficzki? Nie wiem jak bardzo zmniejszy się postać z graficzki i czy wciąż będzie wyraźna. By mieć wszystko dopięte na ostatni guzik mam zamiar wydrukować graficzkę przed wysłaniem.

2. Czy graficzka będzie stanowić avatark naklejony na oryginalny obrazem / będzie graficzką naklejoną na tło / będzie stanowić tło identyfikatora?

center

#2 2008-03-01 22:52:37

qnop1989
Użytkownik

Odp: [Magnifikon 6] Własna graficzka na identa

o co kaman ?

#3 2008-03-01 22:57:56

s0n1c
Użytkownik

A do organizatorow napisac to problem? jezor

KiXBu

#4 2008-03-01 23:04:53

Yaku
Użytkownik

Zakładam, że mój problem nie jest jedyny. Tj. już ktoś kiedyś o to pytał. Zamiast więc drażnić organizatorów odpisywanie po raz setny na to samo.. pytam na forum fanowskim.

Drażliwe jest za to postowanie nic niewnoszące do tematu - spamerzy jezor

center

#5 2008-03-01 23:20:24

Kisiel
Użytkownik

Yaku - od tego oni są, wiec nie pier.... głupot! Spamerze! jezor

zwykle jest to 250x250 by wyglądało okej na ideku - jeśli chodzi o avatar bo nie jestem zagłębiony w temacie. Do konu zacznę sie szykować po weekendzie.

10721827ve.gif

#6 2008-03-01 23:37:54

Yaku
Użytkownik

Kręcisz film niestety krótkometrażowy Kisiel

Czemu nie mógłbym zadać tego pytania tutaj?
Czepiają się i czepiają, a nic nie pomogą phi *szura stópką*

Jedna z tych wartości będzie mniejsza lub większa. Ma być prostokąt o krótszej podstawie niż ściankach bocznych.
Nie zagap się. Rezerwacie tylko do połowy miesiąca ^^

center

#7 2008-03-02 00:14:50

Kisiel
Użytkownik

Yaku napisał:

Kręcisz film niestety krótkometrażowy Kisiel

Czemu nie mógłbym zadać tego pytania tutaj?
Czepiają się i czepiają, a nic nie pomogą phi *szura stópką*

Dostałeś ode mnie odpowiedź przecież - nie wiem jaka grafika jest na magni - odpowiedziałem jak jest standardowo.

btw. zamiast napisać do kogoś, uzyskać odpowiedź i zmusić/poprosić/kopnąć w zad kogoś z organizacji by umieścił to info na stronie by nie pytali się ich więcej to chcesz mieć odpowiedź na 1 forum - może nich z każdego tak się pytają. Zamiast pomyśleć o innych TY chcesz odpowiedź koniec i kropka. Reszta cię nie interesi bo po co?[cenzura]

Yaku napisał:

Jedna z tych wartości będzie mniejsza lub większa. Ma być prostokąt o krótszej podstawie niż ściankach bocznych.

Jaki dasz taki będzie - dasz mniejszy to będzie dupa a nie jakość.

Yaku napisał:

Nie zagap się. Rezerwacie tylko do połowy miesiąca ^^

Nie zrozumiałeś mnie.. wejdę po znajomości.

Ostatnio edytowany przez Kisiel (2008-03-02 00:15:43)

10721827ve.gif

#8 2008-03-02 17:01:20

Yaku
Użytkownik

[cytuj]1. Jaki będzie realny rozmiar graficzki? Nie wiem jak bardzo zmniejszy się postać z graficzki i czy wciąż będzie wyraźna. By mieć wszystko dopięte na ostatni guzik mam zamiar wydrukować graficzkę przed wysłaniem. [/quote]

center

#9 2008-03-02 17:15:41

Zjadacz
Użytkownik

Yaku napisał:

[cytuj]1. Jaki będzie realny rozmiar graficzki? Nie wiem jak bardzo zmniejszy się postać z graficzki i czy wciąż będzie wyraźna. By mieć wszystko dopięte na ostatni guzik mam zamiar wydrukować graficzkę przed wysłaniem.

Wiesz, jeśli nie odpowiedzieli Ci za pierwszym razem (czemu się w sumie nie dziwię, bo orgów tu raczej nie ma), to choćbyś nie wiem ile razy się powtarzał, i tak nikt Ci nie pomoże.

BTW: Rozumiem, że wysłanie wiadomości do organizatorów to wręcz katorga, ale może byś się jednak choć raz sam wysilił i jednak z nimi porozmawiał, zamiast prosić na forum o podanie odpowiedzi na tacy (co zresztą robisz nie po raz pierwszy)?

Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2008-03-02 17:18:47)

"Skazany na zajebistość"

#10 2008-03-02 18:56:51

Yaku
Użytkownik

Zjadacz napisał:

Wiesz, jeśli nie odpowiedzieli Ci za pierwszym razem (czemu się w sumie nie dziwię, bo orgów tu raczej nie ma), to choćbyś nie wiem ile razy się powtarzał, i tak nikt Ci nie pomoże.

Tych trzech na górze nie jest wszystkimi. Ty raczej też nimi nie jesteś. Mów więc za siebie.

Ufam, że jest tu chociaż jedna osoba potrafiąca znaleźć odpowiedź na to pytanie (inaczej nie zadawałbym pytania).

Zjadacz napisał:

BTW: Rozumiem, że wysłanie wiadomości do organizatorów to wręcz katorga,(..)

Już z tego początku widzę, że nie rozumiesz.
Trudno. Ja też nie rozumiem wszystkiego. Np: po co pisać w temacie, jeśli nie ma się nic na dany temat do przekazania. Ale wiesz, ta jedna odpowiedź mnie nie interesuje.
Kpić. To że napisałeś ten post sprawił może czujesz się lepszy?

Kryjecie tyle zagadek.
Czemu nie mogę zadać pytania na forum dyskusyjnym?
Nie chcesz, nie wiesz - po co odpowiadasz?

center

#11 2008-03-02 19:05:31

Kisiel
Użytkownik

Yaku napisał:

Kryjecie tyle zagadek.
Czemu nie mogę zadać pytania na forum dyskusyjnym?
Nie chcesz, nie wiesz - po co odpowiadasz?

Jak sam napisałeś: 'forum dyskusyjne' - do czego są? Służą do prowadzenia dyskusji.
Jak chcesz uzyskać odpowiedź używasz gadu lub innego komunikatora i piszesz do orga.

Doprawdy jesteśmy zagadkowi i nieobliczalni. los

btw. grafiki są przereklamowane bo albo widać albo nie i finał. Po co sie nad tym rozwodzić dłużej? cholera i tak nikt nie zwraca na to uwagi. Zachowujesz sie jak dziecko które 1 raz jedzie na konwent i chce mieć wszystko cacy, daj spokój xD spytaj się o to na samym konie organizmu zwanego fandomem.

10721827ve.gif

#12 2008-03-02 19:54:19

Yaku
Użytkownik

Nie mam ochoty się kłócić, a już napewno nie z Tobą. Zresztą co by to dało, gdy uważasz że mówisz za wszystkich. Te posty wyżej mają cechować osobę dorosłą? Jeśli tak - rozsądniej zrobię pozostając dzieckiem.

Jeśli ktoś zna odpowiedź na pytanie niech poda odpowiedź. Posty nie na temat można skasować.

center

#13 2008-03-02 20:51:18

ciapek
Użytkownik

Yaku napisał:

Ciekawią mnie dwie rzeczy:
1. Jaki będzie realny rozmiar graficzki? Nie wiem jak bardzo zmniejszy się postać z graficzki i czy wciąż będzie wyraźna. By mieć wszystko dopięte na ostatni guzik mam zamiar wydrukować graficzkę przed wysłaniem.

[cytuj=MAGNIFICON VI]
Grafika powinna mieć wymiary minimum (około) 360x480 i powinna być pionowa (taka będzie ramka - szerokość mniejsza od wysokości). Jeśli grafika będzie trochę mniejsza to nie stanowi to problemu, byle nie była całkiem mała (typu 100x200). Nie ma ograniczenia co do wielkości (w górę) wymiarów ale większy obrazek niż standardowe 768x1024 nie będzie miał sensu bo identyfikator jest nieduży.

Tak wiec rozmiar identyfikatora bedzie zapewne 360x480 ... Od razu odpowiada to na twoje drugie pytanie - avatar odpada (bedzie to tlo zapewne. Bo identyfikator bedzie mial rozmiar okolo 12,7cm x 16,93cm =] )

Ostatnio edytowany przez ciapek (2008-03-02 20:55:30)

#14 2008-03-02 21:24:29

s0n1c
Użytkownik

Dostalem oficjalna odpowiedz:
"Okolo 6cm x 9cm".

ciapek napisał:

Tak wiec rozmiar identyfikatora bedzie zapewne 360x480 ... Od razu odpowiada to na twoje drugie pytanie - avatar odpada (bedzie to tlo zapewne. Bo identyfikator bedzie mial rozmiar okolo 12,7cm x 16,93cm =] )

Czy piszac te wartosci, chociaz pomyslales o tym, zeby identyfikatr byl az tak duzy? Nie zawsze jest 72 dpi.

Ostatnio edytowany przez s0n1c (2008-03-02 23:13:36)

KiXBu

#15 2008-03-02 22:26:39

Yaku
Użytkownik

s0n1c napisał:

"Okolo 6cm x 9cm".

Okay. Wreszcie jakieś sensowne posty.
Mówisz, że taki rozmiar będzie miała graficzka?

center

#16 2008-03-02 22:45:24

Yaqb
Użytkownik

Yaku napisał:
s0n1c napisał:

"Okolo 6cm x 9cm".

Okay. Wreszcie jakieś sensowne posty.
Mówisz, że taki rozmiar będzie miała graficzka?

Nie, s0 podawał swoje wymiary.
Lolz.

#17 2008-03-03 11:24:30

s0n1c
Użytkownik

Ok teraz jeszcze male sprostowanie (aka moar info).
[cytuj]Ogólnie obrazek znajduje się jeszcze w ramce (ok. cm) więc efektywnie jest troszkę mniejszy niż 6x9 ale to już zasadniczo szczegóły.[/quote]
Totez analizujac te odpowiedzi mozna wywnioskowac, ze identyfikator bedzie mial wymiary zeszlorocznego:
Identyfikator:
wys. 8,5 cm szer. 5,6 cm
Wlasna grafika
wys. 6,7 cm szer. 4,3 cm
Wszystko w rozdzielczosci 300dpi.

Podziekowania dla Krzysiek_bs za zmierzenie identyfikatora smile_big

KiXBu

#18 2008-03-03 13:39:00

Freeman
Użytkownik

Widzę, że jest ładnych parę zgłoszeń odnośnie tego tematu, więc może napiszę parę słów zamiast go po prostu przeczyścić - informacja przyda się na przyszłość. A zatem: ma kolega Yaku trochę racji. Jeśli się nie ma naprawdę niczego ciekawego/konkretnego/mądrego do powiedzenia (jak qnop1989 w krótkim utworze zatytułowanym dość wymownie "o co kaman?", zwłaszcza, gdy pierwszy post jasno i wyraźnie mówi, o co chodzi...), to może lepiej się od odpowiedzi powstrzymać? Pytanie Yaku było konkretne, związane z tematyką forum, więc moim zdaniem część wypowiedzi i zgłoszeń jest nieco niesprawiedliwa. Ale żeby nie było - Yaku, też imo nie jesteś bez winy. Twój post rzeczywiście jest (pewnie nawet przypadkowo) napisany w sposób dość roszczeniowy, a później to już tylko nakręcanie spirali nienawiści oczkod Podstawowy błąd co do oceny stanu faktycznego:

[cytuj]Jak większość z was wie dokonując przedpłaty można wysłać również własną graficzkę na identyfikator.[/quote]

Większość z nas nie wie, bo o ile się orientuję, konwentowicze stanowią wśród użytkowników ANSI jakiś malutki promil. To zdanie brzmi jak "na pewno wiecie, a ja nie wiem, więc mówcie, bo ja też chcę wiedzieć" i podejrzewam, że stąd wroga postawa NPC'ów wobec twojej postaci. Przynajmniej ja tak to odebrałem.

Proszę na tego posta nie odpowiadać w miarę możliwości i skupić się na temacie, a na przyszłość starajmy się wszyscy pamiętać, że nie jesteśmy tu sami smile

Ostatnio edytowany przez Freeman (2008-03-03 13:40:43)

#19 2008-03-03 17:41:15

Yaku
Użytkownik

Dzięki za pomoc. Sorry że źle mnie zrozumieliście. Nie miałem zamiaru nikogo obrażać.

center

#20 2008-03-03 18:19:48

Freeman
Użytkownik

Yaku napisał:

Dzięki za pomoc. Sorry że źle mnie zrozumieliście. Nie miałem zamiaru nikogo obrażać.

Gwoli wyjaśnienia - napisałem ze swojego punktu widzenia, że mogliśmy tak pomyśleć. Po prostu dostrzegam taką ewentualność i widzę ku niej przesłanki, ale nie mogę w żadnym wypadku wykluczyć, że chłopaki to złośliwe małpy po prostu oczkod A tak na poważnie, to ponowię tylko prośbę - pamiętajmy, że nie jesteśmy tu (ani nigdzie indziej w życiu) sami.

Ostatnio edytowany przez Freeman (2008-03-03 18:21:07)

Stopka forum

© Animesub.info 2025