#1 2008-02-20 20:47:34

Hybrid
Użytkownik

Tapeta Hinata kiss naruto

Witam. Ostatnio mam całkiem dużo czasu i pomyślałem sobie że zrobiłbym sobie tapetę pocałunku tych dwu postaci.
Oczywiście coś tam narysowałem ale nie za specjalny jestem w rysowaniu anime/mangi. No i nie potrafię robić dobrego tła.
Czy ktoś chciałby mi w tym pomóc? Wybrałem temat który jest w miarę oblegany ale ciekawszych wyników nie widziałem.
Docelowo ma być więcej odcieni ale na razie chciałbym zrobić jakieś tło i poprawić kreskę.
wstępnie zrobiłem coś takiego.
Obrazek ma sporo błędów a nie skończony jest ze względu na ten wątek.

>>OBRAZEK<<
Nie ukrywam że gdyby ktoś chciał to przydałby mu się tablet... No chyba że ktoś jest master i potrafi myszką smile_big

#2 2008-02-20 21:15:41

Dżibril
Użytkownik

Odp: Tapeta Hinata kiss naruto

Ręce niżej....

#3 2008-02-20 21:17:28

Hybrid
Użytkownik

Spokojnie, wszystko się da zrobić, tylko problemem będzie reszta.
zmiana takich miejsc to jedna z łatwiejszych spraw dlatego będę się martwił nią na końcu.

#4 2008-02-20 21:38:57

khadzad
Użytkownik

Dużo facetów trzyma ręce na lini biustu(czyli tam gdzie te na obrazku sie znajdują) Ja bym podpowiedział żeby poprawić ramie Naruto(wydaje mi sie dziwne) oraz palce Naruto(też dziwne) ogólnie duże brawa smile ja bym sie ograniczyl do narysownia kółek i lini(krzywych na dodatek)

Ostatnio edytowany przez khadzad (2008-02-20 21:39:44)

#5 2008-02-20 22:18:52

maryska
Użytkownik

Mi rysunek ogólnie sie bardzo podoba, tylko dłonie bym poprawiła, szczególnie u Naruto ;p.

#6 2008-02-20 22:27:43

wiluS
Użytkownik

khadzad napisał:

Dużo facetów trzyma ręce na lini biustu(czyli tam gdzie te na obrazku sie znajdują)

Stwierdzasz to na podstawie obserwacji grafik czy życia codziennego? smile_lol

Sama grafika wektorowa nie jest niczym trudnym. Będzie to wymagać trochę czasu i cierpliwości. Jeśli byłby dobry rysunek do odwzorowania to szybko znajdziesz chętnych.

#7 2008-02-20 22:30:13

Hybrid
Użytkownik

"Sama grafika wektorowa nie jest niczym trudnym."
Tylko że to co narysowałem nie ma w sobie cienia grafiki wektorowej. Żadnej warstwy. Zupełnie jakbyś w paincie rysował tyle że z 'soften edge'.

#8 2008-02-20 22:37:25

Rekid
Użytkownik

Z tego co się orientuje jest już temat, do chwalenia się swoimi dziełami. Więc raczej to tam powinno być.
Aby nie robić offtopa. W rysunku nic ciekawego nie ma. Jest nudny, brakuje mu życia, i czegoś nieuchwytnego.
Inaczej mówiąc shit totalny narazie.

SZUKASZ INNYCH SPOSOBÓW ZARABIANIA PIENIĘDZY, ZGŁOŚ SIĘ DO MNIE !

rekid.gif >>> ANIME I KOMIKSY

#9 2008-02-20 22:38:51

wiluS
Użytkownik

Hybrid napisał:

"Sama grafika wektorowa nie jest niczym trudnym."
Tylko że to co narysowałem nie ma w sobie cienia grafiki wektorowej. Żadnej warstwy. Zupełnie jakbyś w paincie rysował tyle że z 'soften edge'.

Wiem, wektory wypierają rastry z prostej i widocznej gołym okiem przyczyny. Chcesz tapetę na pulpit? Dla efektu trzeba będzie przerysować;)

#10 2008-02-20 22:40:42

Hybrid
Użytkownik

Rekid:
Z tego co się orientuje nie potrafisz za bardzo czytać.
"Obrazek ma sporo błędów a nie skończony jest ze względu na ten wątek. "

"Oczywiście coś tam narysowałem ale nie za specjalny jestem w rysowaniu anime/mangi. No i nie potrafię robić dobrego tła.
Czy ktoś chciałby mi w tym pomóc?"

Nie pytałem o twoją opinię bo wiem że jest kiepski. Pytałem o ludzi którzy chcieli i mogliby pomóc rysować i skończyć to jako tapetę. Nie chwalę się czymś tak beznadziejnym także to nie pasuje do tamtego wątku. Pomyśl zanim coś napiszesz

EDIT:
Wilus: myślałem o tym ale to i do tego potrzebowałbym pomocy bo z grafika wektorową też mam niewiele wspólnego.

Ostatnio edytowany przez Hybrid (2008-02-20 22:43:54)

#11 2008-02-20 22:48:12

Dżibril
Użytkownik

maryska napisał:

Mi rysunek ogólnie sie bardzo podoba, tylko dłonie bym poprawiła, szczególnie u Naruto ;p.

To właśnie miałem na myśli. Nikt kto stworzył technikę haremu nie trzymał by tak rączek jezor. realizm przede wszystkim.

#12 2008-02-20 22:50:28

Hybrid
Użytkownik

No po to jest ten wątek. Szukam osoby która weźmie obrazek i zrobi choćby linie rąk tak jak uważa że mają być.
Chciałbym zrobić sobie z tego tapetę ale sam nie dam rady.

#13 2008-02-20 22:51:13

Lala_17
Użytkownik

Hybrid:gratuluje talentu,musiales dlugo siedzic nad taka miłosną tapetka:)Hinata wygląda tu uroczo.A Naruto taki skupiony[wstyd]super jest:-D

Ostatnio edytowany przez Lala_17 (2008-02-20 22:52:20)

#14 2008-02-20 23:05:49

khadzad
Użytkownik

wiluS napisał:
khadzad napisał:

Dużo facetów trzyma ręce na lini biustu(czyli tam gdzie te na obrazku sie znajdują)

Stwierdzasz to na podstawie obserwacji grafik czy życia codziennego? smile_lol

Ku twojemu zdziwieniu to drugie xD mi osobiscie wygodniej sie trzyma ręce własnie tak jak naruto xD(tylko nie zaplótłbym palcy).

#15 2008-02-21 01:40:24

Quithe
Użytkownik

Lala_17 napisał:

Hybrid:gratuluje talentu,musiales dlugo siedzic nad taka miłosną tapetka:)Hinata wygląda tu uroczo.A Naruto taki skupiony[wstyd]super jest:-D

Padłem, Hiki poszła się pociąć nitką do zębów wow

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#16 2008-02-21 01:44:48

Wanderer
Użytkownik

Ojoj, anatomia smile

Gdy zabierasz się za rysowanie ludzi najpierw narysuj pojedyncze kółka, które będą wyznaczać mniej więcej położenie i wielkość poszczególnych części ciała - głowa, tułów, ramię, przedramię, dłonie. Potem spójrz na to z większej odległości i jak coś nie pasuje to popraw. Potem na podstawie tych kółek rysujesz postać. W ten sposób najlepiej nauczyć się rysować ludzi, ale i tak z początku pewnie będziesz robił sporo błędów. Praktyka, praktyka i jeszcze raz praktyka smile

Co do twojego rysunku:
U Naruto zdecydowanie za chude ręce. Ramię w stosunku do przedramienia za krótkie. Zaś u Hinaty w tym przypadku na odwrót. Ramię za długie, przedramię za krótkie. Chyba że to miała być perspektywa, która byłaby w tym przypadku naturalna - ale perspektywa nie wyszła smile Zobacz na początek ramienia Naruto. Jest za nisko. A powinien być mniej więcej na wysokości golfa. Co za tym, ręce Hinaty powinny być wyżej na wysokości szyi.
Jeśli nie jesteś pewien jak poszczególne części ciała powinny być względem siebie usytuowane, to sobie to wyobraź, patrząc na siebie.

Cienie to inna sprawa, wymagająca praktyki. Trudno opisać jak cieniować, ale zasady są dwie - światło z jednaj strony i im bliżej ekranu, tym jaśniej (co też nie jest zasadą). Reszta to sprawa wyobraźni i praktyki.

Jak chcesz nauczyć się rysować to najlepiej zacząć od pojedynczych, szybkich szkiców, bez wdawania się w detale. Ciachasz taki w 1-3 minut, szybko cieniujesz i lecisz z następnym. Kilka takich sesji dziennie po kilka rysunków, a efekty zaskoczą samego ciebie smile

"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats

#17 2008-02-21 01:49:12

khadzad
Użytkownik

Quithe napisał:
Lala_17 napisał:

Ja prawie odgryzłem sobie jezyk ze smiechu xD ale uznałem że lepiej tego nie wytykać...jeszcze sie zamknie w sobie powiesi w liscie pozegnalnym napisze ze to wina animesub i co bedzie?

#18 2008-02-21 01:56:06

Quithe
Użytkownik

khadzad napisał:
Quithe napisał:
Lala_17 napisał:

Ja prawie odgryzłem sobie jezyk ze smiechu xD ale uznałem że lepiej tego nie wytykać...jeszcze sie zamknie w sobie powiesi w liscie pozegnalnym napisze ze to wina animesub i co bedzie?

Lala_17 to twarde stworzenie, zresztą wie, jaki wszyscy z warszawskiego spotkania ANSI mają do niej sentyment (przypomina mi się, jak Smoku w pijackim amoku wył ~Lala, Lalaaaaa~). Nie grozi jej opuszczenie tego forum xP

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#19 2008-02-21 16:52:23

Hybrid
Użytkownik

#Wanderer: kiedy ja z rysowaniem ludzi nie mam najmniejszego problemu.
Także tego mnie uczyć nie musisz. do Anime mam straszny opór bo całkiem inaczej się to rysuje.

Dlatego pytałem o kogoś do pomocy. A co do błędów to ja wiem jakie są. Ale głównym problemem jest to że z nimi sobie nie poradzę jak mi ktoś linii nie pociągnie.

#20 2008-02-21 23:51:37

Vilku
Użytkownik

1) Rączki komicznie wyglądają, szczególnie zakończenie, piąsteczki hehe
2) Hinatka ma kwadratową twarz, brak jej kości policzkowej i tej jej grzywki chyba nie skończyłeś..

565.png

Stopka forum

© Animesub.info 2025