Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Elfen lied, Hellsing, Death Note (scena gdy więzień maluje własną krwią pięcioramienną gwiazde), Hunter x Hunter(naprzykład zjadanie ciała przez ducha, osoba zjadana żyje aż nie zostanie całkiem zjedzona lub duch umrze), Inuyasha (było wiele walk, napewno jakaś naj się znajdzie, walki całkiem interesujące), Trigun (sceny uśmiercania ludzi przez złego brata Vasha the Stampede), Hundread Stories (mroczna opowieść, drastyczne sceny typu starsza siostra gwałcona przez ojca, wykuwa oczy młodszej siostrze by więcej tego nie widziała), Furi Kuri, Higurasji no Naku koro ni (chłopiec został przez dziewczyne przykuty do stołu tortur w lochach posiadłości dziewczynki za którą poszedł, przebiła mu palce w wielu miejscach gwoździami, następnie zabity, później został znaleziony w worku na śmieci na brzegu rzeki), oraz nieorginalne anime jak Naruto, Bleach o dodam jeszcze Dokuro-chan mimo iż osoby nie umierały na zawsze (zawsze były wskrzeszane)
Trigun - Vasha the Stampede na samym początku anime zniszczył ogromne miasto, bronią stworzoną przez swojego brata. Jego zły braciszek niszczył ludzkość bo uważał ją za gorszą rase. Więc dlaczego nie ?
Według mnie najbardziej brutalną scene śmierci przedstawia Higurashi no Naku koro ni, oraz Hundred Stories.
Ostatnio edytowany przez Nerin (2008-02-18 20:05:51)
Guntz durzo tam tego było niekture dosc efektwne a niektore glupi ale zawsze
The cocpit 2 oav dosc smutna smierc ale zato z wielkim hukiem
Naruto ale tylko odcinek smierci Zabuzy
A tak w sumie to niemam co wymieniac gdyz poprzednik wymienil tego durzo tylko z tym trigunem sie nie zgadzam
Tengen Toppa Gurren Lagann, trochę jest tam bohaterskich śmierci w szczególności śmierć Kaminy.
Tengen Toppa Gurren Lagann, trochę jest tam bohaterskich śmierci w szczególności śmierć Kaminy.
Dobrze prawisz, chyba najlepsza ostatnimi czasy manifestacja mocy.
A tak od siebie to moze Dokuro chan? (Edit: eh, widze ze tez juz zostalo wspomniane) .
Ostatnio edytowany przez m_jay (2008-02-18 21:27:04)
A ja dla kontrastu Dokuro-chan dodam Serial Experiments Lain (choć z tym że Lain popełniła samobójstwo można polemizować)
Coboy bebop :p
ara ara...
[cytuj]Higurasji no Naku koro ni (chłopiec został przez dziewczyne przykuty do stołu tortur w lochach posiadłości dziewczynki za którą poszedł, przebiła mu palce w wielu miejscach gwoździami, następnie zabity, później został znaleziony w worku na śmieci na brzegu rzeki)[/quote]
Bład;) Kolega w rzece i kolega na stole tortur(pokazani w anime) to dwie różne osoby xD w rzece jest Satoshi;P
Najbardziej efektowne, makabtyczne, chore zejścia ludzi/potworów zaobserwowałem w mandze Gantz (anime to tylko wyrywek, na dodatek z dziwną końcówką).
Scena, śmierci która mnie najbardziej rozłożyła miała miejsce w Rurouni Kenshin Seisou Hen, mając w pamięci zabawny klimat z serii TV ta OAV była miażdżąca, zdecydowanie najsmutniejsza rzecz jaką oglądałem.
Chociaż bohaterowie porządnie ścielą się także w Basilisk: Kouga Ninpou Chou.
Swoją drogą:
[url]http://animesub.info/forum/viewtopic.php?id=45747]
Temat śmierci bohatera był już kilka razy dyskutowany.
Scena, śmierci która mnie najbardziej rozłożyła miała miejsce w Rurouni Kenshin Seisou Hen, mając w pamięci zabawny klimat z serii TV ta OAV była miażdżąca, zdecydowanie najsmutniejsza rzecz jaką oglądałem.
Rurouni Kenshin OAV to ogólnie rzecz ujmując mistrzostwo.
Ostatnio edytowany przez wariacik (2008-02-18 21:37:42)
Che che...Najlepsze śmierci są w karin [respekt]
duzo przerorznych smierci bylo w ninja scroll oczywiscie w filmowce
[cytuj]Higurasji no Naku koro ni (chłopiec został przez dziewczyne przykuty do stołu tortur w lochach posiadłości dziewczynki za którą poszedł, przebiła mu palce w wielu miejscach gwoździami, następnie zabity, później został znaleziony w worku na śmieci na brzegu rzeki)
Bład;) Kolega w rzece i kolega na stole tortur(pokazani w anime) to dwie różne osoby xD w rzece jest Satoshi;P
mogło być wielu w rzece, było wiele wersji w Higurashi no Naku koro ni. Scena w której ktoś znalazł worek na śmieci była bardzo krótka (może nawet nikt nie znalazł worka tylko była ukazana scena z workiem), a z worka ręka była poprzebijana gwoźdźmi oraz pokazana w
tej samej wersji wydarzeń, więc nie zaprzeczam że taka scena mogła być z kimś innym, ale moja wersja też była poprawna.
Może nikt nie znalazł worka, mogła być ukazana tylko scena z workiem. Oglądałem to dawno temu. Mi chodzi o zdarzenie w tej samej wersji zdarzeń, torturowanie i wyrzucenie worka na brzeg, z worka wystawała ręka poprzebijana gwoźdźmi. Nie oglądałem całej serii, a oglądałem tylko jedno takie zdarzenie więc się go trzymam. Może masz racje, ale wydaje mi się to bez sensu by pod koniec tortur w worku się znalazł kto inny na kilka sekund.
Tak w sumie to pies trącał tego co był w worku, co za różnica ^^
Ostatnio edytowany przez Nerin (2008-02-18 23:59:54)
khadzad napisał:[cytuj]Higurasji no Naku koro ni (chłopiec został przez dziewczyne przykuty do stołu tortur w lochach posiadłości dziewczynki za którą poszedł, przebiła mu palce w wielu miejscach gwoździami, następnie zabity, później został znaleziony w worku na śmieci na brzegu rzeki)
mogło być wielu w rzece, było wiele wersji w Higurashi no Naku koro ni. Scena w której ktoś znalazł worek na śmieci była bardzo krótka, a z worka ręka była poprzebijana gwoźdźmi oraz pokazana w tej samej wersji wydarzeń, więc nie zaprzeczam że taka scena mogła być z kimś innym, ale moja wersja też była poprawna.
Spójrz na włosy...twoja wersja nie jest poprawna i nie trzymaj sie jej;P napewno nie mogł wyladowac w rzece Kei bo policja przyszła...a trup pokazany w rzece był blondynem...wiec najprawdopodobniej był to satoshi...szczególnie że go nie lubili
Wolf's Rain
Tengen Toppa Gurren Lagann
Nie ma tutaj efektownych śmierci, ale mają coś w sobie.
Ostatnio edytowany przez Psychopata (2008-02-18 23:45:30)
o lol co on o smierci bedie wyklad nauczycielom robil wiesz ile potem sie ukarze artykolow ze anime to sama krew i nic wiecej
A jezeli bedzie jakis sposub tego udostepnienia chetnie bym to terz zobaczyl co mu z tego wyszlo
Kto wie, może w maju zobaczysz w wiadomościach informacje o efektownej śmierci komisji egzaminacyjnej w jednej ze Świdnickich szkół na skutek zawału serca po obejrzeniu prezentacji jednego z uczniów na tema śmierci w anime. Kto wie... kto wie....
Co do udostępnienia, to zapytam sie go. Może po maturce pozwoli mi wrzucić na forum.
Ku chwale śmierci oczywiście[hehe][hehe]
Ostatnio edytowany przez wb555 (2008-02-19 00:43:18)
Ginga Eiyuu Densetsu i Blue Drop nie powiem kogo aby nie psuc oglądania
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
berserker ostatni epizod z anime
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna