Nie jesteś zalogowany.
Topic trochę zalatuje spoilerami, ale cóż... XD
Moim zdaniem jedna z fajniejszych śmierci, to śmierć dziewicy-kwiatu w Wolf's Rain (ostatni ep). Najpierw się rozrasta w jakiś drzewny twór, a potem umiera. Choc w sumie nie całkiem, bo żyje dalej (tak jakby) w nasionach, w które się zmienia. Nie mniej, scena ta może wywoływać ciarki:D
Kliknij dla mnie http://r5.bloodwars.interia.pl/r.php?r=35262
Death Note ?:P
Higurashi no Naku Koro ni
tam ludzie umierają efektownie
!Spojler!
zdecydowanie Cowboy BeBop
!Spojler!
KDE4 ssie
hmm...jest wiele pretendentów do tytułu:P....z tych serji które oglądałem to może "Hellsing", moment śmierci Alucarda w walce z tym ziomkiem co na końcu jest?:P, "End Of Genesis Evangelion" i śmierć Asuki, albo nawet Misato....
Do tego dochodzi Lucy z "Elfen Lied", chociaż tu niewiadomo do końca czy bohaterka umiera czy nie^~.Ed z "Full Metal Alchemist" też miał ciekawą śmierć...i to w sumie razy 2:D.
Ooo i oczywiście Amber wraz z Mao z "Darker Than Black", Mao właściwie nie umiera ale traci swoją osobowość na terenie bramy~~ możnaby to uznać za śmierć...miał ciekawe pożegnanie.
Jest tego o wiele więcej ale niektórym nie chce się czytać dłuuugaśnych postów:P
Kto sięzgadza z tymi propozycjami:D?
Gantz
Last Exile (niejedno efektowne Odejście).
[SPOILER ]Dio - jedna z najlepszych imho śmierci w anime[/SPOJLER]
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
Nom, FLCL znajdziesz taką śmierć;p Jak ogromny strażnik Teksasu zostaje 'uśmiercony' przez chyba Gibsona EB-0, o ile dobrze pamiętam;D
Naruto wraz ze śmiercią Zabuzy i Haku oraz trzeciego Hokage.
Też jestem za śmiercią Zabuzy i Haku w Naruto.
!Spojler!
zdecydowanie Cowboy BeBop
!Spojler!
Masz zdecydowaną rację:D I nie chodzi mi tu tylko o sami wiecie kogo:P
claymore ?
edyta
~myslo, nie, nalepke na heinekenie
Ostatnio edytowany przez lukio (2008-02-18 19:03:04)
dla mnie najbardziej dotkliwą śmierć bohatera zafundował Claymore - Teresa o Nieśmiałym Uśmiechu. Codziennie rano budzę się z krzykiem NIEEEEEE ! Potem dochodzi do mnie rzeczywistość i znów stawiam sobie pytanie dlaczego tak musiało się stać. Już chyba nigdy się nie otrząsnę. Pozdro.
Edit:
Lukio czytasz w moich myślach ?
Ostatnio edytowany przez myslo (2008-02-18 18:48:10)
Czy może ktoś podać mi w jakim anime znajdę scenę efektownej śmierci bohatera lub jakiegoś stwora ???
co ty knujesz ? wcześniej zrobiłeś temat o sensie życia.... Jak chcesz umierać, to tak aby nie miało to nic wspólnego z Anime, oddaj nam taką przysługę bo znowu będzie jakaś nagonka :/
Tak, tam są mocne odejścia (jak oglądam ostatni ep to zawsze becze jak baba )
Ostatnio edytowany przez luki349 (2008-02-18 19:06:11)
Higurashi no Naku koro ni, Elfen Lied - sieczka jakich mało, przyjemna dla oka ]:->. Poza tym.
[Spoiler]
Odcięcie łba w School Daysie - anime, w grze bylo pare innych cieklo krwistych smaczków
[/spoiler]
Wspominał ktoś Saikano?... IMO jedna z najmocniejszych śmierci.