Nie jesteś zalogowany.
Zainstalowane i wsio ładnie widzi.
Teraz muszę instalnąć WWP.
Niestety by bezproblemowo grać wszyscy musimy (a nawet jeśli nie musimy, to zalecane jest abyśmy mieli) mieć te same wersje WWP. Możecie napisać dokładnie na jakiej wersji gracie?
Ja mam WWP PL z SP1a bodajże.
Ja mam wersje 140mb w zipie.English menu, niemieckie głosy :/
Tylko jest problem, nawet kilka. Przełączanie w menu jest niesamowicie wolne, gra już chodzi normalnie.
Instaluje patcha dla wersji UK, w patchu jest plik exe, więc jak go instaluje, to nie mogę odpalić, bo pyta o płytę.
Kopiuje crack(plik exe), i daję multi grę, wchodzi przez jedyny dostępny serwer, chyba York UK, i wtedy pojawia się info, żeby odwiedzić stronę T17 po patch.
1.Więc, mam pytanie, czy ma ktoś tą wersję i udało mu się nią zagrać multi?
2.Czy wszyscy, którzy grali mają oryginalną wersję?
3.Czy ktoś ma mniej legalną wersję i grał multi? Bo kupuję przez emule wersję 573mb(Gowenna) multilanguage i zastanawiam się czy z nią się da.
PS
Dla admino-modów.
Oczywiście mam oryginał, ale mega porysowany, dlatego ściągam z netu wersja zapasową:) i jej nie udostępniam.
Gramy na wersji WWP UK SP1
lol, ham? Znowu będę sprawdzał 3 wersje WWP xD Na hamachi to dopiero jaja są z lagami! Pamiętam jak niszczyliśmy kumpla z pingami na poziomie 500(oczywiście UT). Dzisiaj będę kombinował z tymi wormsami. Liczę, ze nareszcie chociaż popatrzę:-D
~budyn, przykładowo sam mam oryginał, który nie chce odpalić pod XP(sprawdzałem w pomocy tech, odpowiedz: gra nie była pisana pod XP. Aktualizacja sterowników nie pomogła). Pirat 140 mega działa ale bez sieci(nie wiem jak lan).
Mi też czasem się nie włączała:p wiec jak dałem plik exe zeby mi otwerało w trybie zgodności pod 98 i me XD mi pomogło, lecz nie musi innym
W moim wypadku nic to nie dało więc uwaga jak najbardziej na miejscu.
Ostatnio edytowany przez wiluS (2008-02-18 17:51:15)
1.Więc, mam pytanie, czy ma ktoś tą wersję i udało mu się nią zagrać multi?
Nie jestem na 100% pewny, ale też chyba ją miałem. Jeżeli to jest wersja, że same pliki z NoCD crackiem - nie zagrasz. Patch podmienia ci plik exe a crack działa tylko na niepatchowanej.
Dobra.
Sprawa wygląda tak.
Natywnie Wormsy muszą być odpalane na fullscreen, a znoszenie ich do paska czy też wyskakiwanie wszelkich innych okienek (np rozmowy od GG) najczęściej powoduje niemożność powrócenia do gry (w każdym razie pod XP). Uruchomienie w oknie przez twórców nie było brane pod uwagę, a użycie programów typu Analyze3D nie skutkuje.
Rozwiązaniem problemu jest zainstalowanie WWP na XP na VirtualPC.
U mnie sprawdza się to świetnie i mogę grać w oknie, jednocześnie słuchając muzyki czy też rozmawiając na GG.
Inną zaletą jest to, że na standardowym XP menu i pisanie w Wormsach chodzi koszmarnie wolno. Na tym wirtualu działa ok.
Aby plik wirtualnego dysku nie zajmował za dużo zainstalowałem skrojoną wersję XP w zupełności wystarczającą do Wormsów.
Pliki konfiguracyjne VirtualPC oraz plik wirtualnego dysku (530 MB - bez spakowania), posiadam u siebie.
Ponad to mam najnowszy VirtualPC w wersji Portable (jest darmowy).
Zainteresowanych posiadających licencje WinXP na 2 stanowiska zapraszam na GG/priv.
Przerobiłem też swoją wersję WWP na Portable.
Jest to polska wersja uzbrojona w najnowsze patche i działająca na WormNET.
Całość składa się z 3 plików:
- rdzeń gry: bez muzyki, dodatkowych dźwięków i obniżoną jakością efektów (spakowane 37 MB; po rozpakowaniu 80 MB)
- dodatkowe dźwięki: hymny, języki wormsów itp. (spakowane 38 MB; po rozpakowaniu 70 MB)
- efekty w normalnej jakości (spakowane 4 MB; po rozpakowaniu 5MB)
Do gry wystarczy sam rdzeń gry (zawiera polski i ang język i fx o obniżonej jakości), ale można sobie dograć pozostałe dwie paczki jeśli ktoś chce (całe takie WWP zajmuje ok 150MB)
Zainteresowanych posiadających oryginał WWP zapraszam na GG/Priv.
Ostatnio edytowany przez Suchy (2008-02-18 22:08:43)
Inną zaletą jest to, że na standardowym XP menu i pisanie w Wormsach chodzi koszmarnie wolno.
Nie jest to wina XP, ale sterowników NVidia. Mam to samo.
Ostatnio edytowany przez Suchy (2008-02-18 23:03:14)
Wiem, ale dla testów zrobiłem to samo na Win98 i było ok
Grunt, że już mam z tym wsio ok.
Sprawdziłem już wsio.
Wersja portable działa, ale woła o płytę w momencie gdy na WormNet (pozostałe tryby, czyli LAN i single działają bez zarzutu). Popracuję nad poprawieniem tego, lub stworzeniem odpowiedniego małego obrazu płyty (jeśli komuś oryginał się porysował).
Póki co udało się odpalić na innej wersji (nadal w okienku ) i rozegrać jedną symboliczną partyjkę.
Ostatnio edytowany przez Suchy (2008-02-19 01:30:16)
Póki co udało się odpalić na innej wersji (nadal w okienku ) i rozegrać jedną symboliczną partyjkę.
Zaraz wrzucę kilka obiecanych filmików, właśnie z tej partyjki:D. BTW, Suchy wygrał .
Suchy napisał:Póki co udało się odpalić na innej wersji (nadal w okienku ) i rozegrać jedną symboliczną partyjkę.
Zaraz wrzucę kilka obiecanych filmików, właśnie z tej partyjki:D. BTW, Suchy wygrał .
Wiem, co napiszesz przy filmikach, łajzo, więc od razu uprzedzę - powiedz najpierw, kto pierwszy odpadł
EDIT:
Sora, Z. Nie miałem nic ciekawego z tobą. Może next time.
Blah blah blah.
Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2008-02-19 02:29:35)
"Skazany na zajebistość"
Yaqb napisał:Suchy napisał:Póki co udało się odpalić na innej wersji (nadal w okienku ) i rozegrać jedną symboliczną partyjkę.
Zaraz wrzucę kilka obiecanych filmików, właśnie z tej partyjki:D. BTW, Suchy wygrał .Wiem, co napiszesz przy filmikach, łajzo, więc od razu uprzedzę - powiedz najpierw, kto pierwszy odpadł
Bo grałem z wyłączonym monitorem .
---------------------------------------------------------------
Suchy w akcji
Yaqb w akcji
Sora, Z. Nie miałem nic ciekawego z tobą. Może next time.
Ostatnio edytowany przez Yaqb (2008-02-19 02:29:32)
Potwornie tnie (wygląda jakby tam wskakiwał ).
Oryginał tez Ci tak nagrało?
Mówiłeś, że nagrywasz nieskompresowane.
Dysk i proc Ci nie wyrabiał z jednoczesnym odczytem CD i dysku i zapisem materiału niekompresowanego na dysku.
Ustaw chociaż MJPEG jako kodek docelowy.
Powinno wyjść lepiej.
Myślę, że w tego typu grze nie ma potrzeby przechwytywać dźwięku, co też odciąży i sprzęt przy nagrywaniu i zmniejszy plik wynikowy.
To tak na marginesie.
Jutro jak będziemy grali, zobaczę jak u mnie nagra (co nie znaczy, że wy też nie możecie).
Jeśli da radę z tym co mam w tle to luz.
P.S.
Sprawdziłem na SinglePlayer i zgrało całkiem przyzwoicie
Ostatnio edytowany przez Suchy (2008-02-19 03:28:28)
We frapsie nie mam prawie żadnego wyboru. Tylko fps. Oryginał wyglądał idealnie (ale jeden taki filmik miał ponad 350mb). Nie wychodziło mi z kodowanie, a że późna już godzina, to dałem xvida w najniższej jakości + fast i taki potwor wyszedł .
Po CSie mam awersje do hama-chi, ale spróbować można.
jakie awersje? przecież dobrze się grało... co prawda na nowej wersji już sobie nie pograsz, ale wystarczy odpowiednia wersja Hamachi (1.0.2.1) i wszystko śmiga, nawet serwery za NAT'em...
a co do wormsów, to jak gdzieś znajdę płytkę to popykam...
pograłbym ale nie mam oryginału a nie chce mi sie tyłka ruszać do sklepu...