#1 2008-02-10 12:19:33

tymek88
Użytkownik

[Melty Blood]Rozgrywki sieciowe- Tymek vs Ichii xD

Niedawno (pare dni temu xD) dowiedziałem się o takiej gierce jak Melty Blood (wiem ze juz stara jest ;d)... Co  mnie najbardziej zdziwiło, a zarazem bardzo ucieszyło smile_big to ze tego typu gierka ma opcje Multiplayer !! Czyli mozna grzać przez neta smile_big Wczoraj pierwszy raz grałem w to z kolegą smile_big  Gerka mi spodobałą smile_big Mimo słabszej grafiki gra sie bardzo fajnie, a najlepsze jest własnie to ze nie grasz z komuterem tylko z innym człowiekiem smile_big co podwaja przyjemność i frajde smile_big

Dla tych co gierki jeszce nie znają, zeby ich zachęcic zrobilismy z ichiim 3 filmiki ze wczorajszej walki smile_big

Oceńcie sami oczkod

http://rapidshare.com/files/90615114/_M … _Ichii.rar

Dla zainteresowanych gra do pobrania z Torrenta na Isohunt.com, albo tutaj:
KLIK

BTW. jakby sie znalezli chetni to moznaby było zrobic jakies zawody smile_big lubo cos na punkty smile_big:D

Ostatnio edytowany przez tymek88 (2008-02-10 12:20:30)

#2 2008-02-10 12:50:30

Psychopata
Użytkownik

Odp: [Melty Blood]Rozgrywki sieciowe- Tymek vs Ichii xD

Są już rozgrywane turnieje. http://honmaru.gry-online.pl
Każdy może się zapisać, wystarczy się zarejestrować i można też znaleźć sparing partnera.

#3 2008-02-10 13:24:15

tymek88
Użytkownik

no tak./.. ale gdzie Ty masz tam ranging i turnieje MB ??

#4 2008-02-10 17:45:30

Psychopata
Użytkownik

Trzeba poczytać forum, np. tutaj właśnie kończy się pierwszy turniej, który sobie zorganizowali, walka finałowa miała się rozegrać w ten weekend.

#5 2008-02-10 18:37:09

zergadis0
Użytkownik

Jak dla mnie średnio, obaj macie trochę cienkie wyczucie do robienia kombosów, zauważyłem również, że (prawie) w ogóle nie blokujesz. Ale jak na parę dni treningu to źle nie jest:D.
PS. Przydało by się upnąć te filmiki na youtube'a - nie każdemu będzie się chciało ściągać 50 mb.

#6 2008-02-10 18:58:01

lukio
Użytkownik

bawilem sie 15 min mb i stwierdzam ze sie nie umywa do ggxx, nawet do 30mb romow z automatow... 1gb gra a nie oferuje kompletnie nic, kilka postaci, kazda ma kilka specjali (4? moze 5?), wszystkimi postaciami gra sie tak samo. sama rozgrywka flegmatyczna i ogolnie do pupy smile

hyper dimension rulz :]

#7 2008-02-10 19:05:20

DiamondBack
Użytkownik

A tam wg mnie najlepsza bijatyka jaka wyszła na PC jezor i gdyby nie seria Tekken to była by najlepszą w historii smile_big
PS po skończeniu gry jest opcja Save replay ... takie demo znajmuje wtedy kilka KB zamiast kilkudziesięciu MB oczkod

Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/

#8 2008-02-10 19:21:35

Obiwanshinobi
Użytkownik

lukio napisał:

bawilem sie 15 min mb i stwierdzam ze sie nie umywa do ggxx, nawet do 30mb romow z automatow... 1gb gra a nie oferuje kompletnie nic, kilka postaci, kazda ma kilka specjali (4? moze 5?), wszystkimi postaciami gra sie tak samo. sama rozgrywka flegmatyczna i ogolnie do pupy smile

Hmmm... Kradzione nie tuczy. Tak się człowiekowi robi po latach piracenia (jeśli grasz tylko w oryginały, to los Cię spotkał niezasłużenie ponury). Ja tam dzielę mordobicia na dwie kategorie: takie, w które chce mi się grać i takie, w które mi się grać nie chce. MB: AC zaliczam zdecydowanie do tej drugiej, mimo cienkiego CPU. Oferować, owszem, oferuje mi sporo uciechy. Zawiera ten fun factor. Niby czemu przeniesiono ją z kompa na automaty (sic!) i na PS2? Czemu jest platformą na Tougeki - Super Battle Opera? Pierwsza mordobitka, która mnie tak wciągnęła od czasu Ninja Master's, choć mniej bezlitosna dla żywego gracza.
W dalszym ciągu podoba mi się idea onlajnowego turnieju, ale dawno nie grałem na PC i musiałbym sobie odkurzyć skilla. Może kiedy zdobędę wersję na PS2, poćwiczę znowu.

#9 2008-02-10 19:43:10

tymek88
Użytkownik

Psychopata napisał:

Trzeba poczytać forum, np. tutaj właśnie kończy się pierwszy turniej, który sobie zorganizowali, walka finałowa miała się rozegrać w ten weekend.

hmm na forum.. nie myslalem ze to bedzie na forum jezor raczej myslałem ze to bedzie cos w stylu jak w menu jest Turnije tekken czy cos takiego jezor a  nie takie uzupełnianie na forum:P
Ale jak jest to chyba nie ma co sie tym zajmowac, w sensie zakładac cos nowego nie ? .. a myslałem zeby zrobic jakis turniej i ogolnie rozgrywki na punkty:P nawet znalazłem ciekawy silnik pod to smile_big

KLIK

lukio napisał:

a mi przynosi wlele frajdy i zabawy smile  To prawda ze jak na 1 gb  gra nie prezentuje sie graficznie jak na taka wage jezor Ale nie zaluje ze sie za to wziołem smile_big długo czekac tez nie musiałem xD niecałe 20 minut ściągania jezor

zergadis0 napisał:

Jak dla mnie średnio, obaj macie trochę cienkie wyczucie do robienia kombosów, zauważyłem również, że (prawie) w ogóle nie blokujesz. Ale jak na parę dni treningu to źle nie jest:D.
PS. Przydało by się upnąć te filmiki na youtube'a - nie każdemu będzie się chciało ściągać 50 mb.

Hmm "Pare dni treningu.."?? Ja w to gram od wczoraj smile_big i te filmiki są z mojej pierwszej gry online smile_big z Ichii jezor

Co do YT.. pewnie ale to trzeba miec cos lepszego smile_big

#10 2008-02-10 19:46:48

Psychopata
Użytkownik

W sumie to można coś zorganizować. Tylko nasze grono ansowiczów. Jak coś to ja się na to piszę. Ale lamka jest ze mnie straszna w takie gierki.

#11 2008-02-10 20:06:44

lukio
Użytkownik

Obiwanshinobi napisał:

Hmmm... Kradzione nie tuczy. Tak się człowiekowi robi po latach piracenia (jeśli grasz tylko w oryginały, to los Cię spotkał niezasłużenie ponury).

rozwin prosze bo bardzo mnie interesuje o co dokladnie chodzi w powyzszej wypowiedzi.

#12 2008-02-10 20:26:15

zergadis0
Użytkownik

lukio napisał:

Tja, kilka specjali, ale znajdź mi poza GG XX jakąś nawalankę 2d, w której można tak łatwo te specjale łączyć w porządne kombosy. Co do "kilku postaci" to też się nie zgodzę - jest ich ponad 20, co wynikiem powalającym może nie jest, ale jak się weźmie pod uwagę poziom ich dopracowania (i zróżnicowania), to jest ich całkiem sporo. No i ostatnia rzecz - flegmatyczna rozgrywka!? Przecież rozgrywka takich Last Blade, SF III i KOF XI się przy tym grzebie jak mucha w smole.
PS. A tak zresztą - jak można taką grę oceniać po 15 minutach grania?

tymek88 napisał:

Hmm "Pare dni treningu.."?? Ja w to gram od wczoraj smile_big i te filmiki są z mojej pierwszej gry online smile_big z Ichii jezor

Z twojej wypowiedzi wywnioskowałem, że wczoraj po raz pierwszy grałeś online, a w grę nawalasz od kilku dni:P.

Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2008-02-10 20:28:30)

#13 2008-02-10 20:31:57

Obiwanshinobi
Użytkownik

lukio napisał:
Obiwanshinobi napisał:

Hmmm... Kradzione nie tuczy. Tak się człowiekowi robi po latach piracenia (jeśli grasz tylko w oryginały, to los Cię spotkał niezasłużenie ponury).

rozwin prosze bo bardzo mnie interesuje o co dokladnie chodzi w powyzszej wypowiedzi.

Twoja wypowiedź wydała mi się typową reakcją malkontenta - ofiary grania w piraty (sam w piraty grywam, więc się tu nie wywyższam), który ściąga kolejną gierę i po 15 (magiczna liczba?) minutach testowania spuszcza ją z wodą w klozecie marudząc, że np. Mortal Kombat pierwszy na automacie to była dobra bijatyka, a teraz robią syf nie gry i w ogóle gdzież są niegdysiejsze śniegi. 15 minut grania z CPU to wg mnie trochę za mało, żeby stwierdzić, iż "1gb gra a nie oferuje kompletnie nic".
P.S. Nie przypisuję Ci takiej opinii o pierwszym MK i o dzisiejszych grach; to był tylko inny przykład podobnie malkontenckiej postawy.

Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2008-02-10 20:49:44)

#14 2008-02-10 21:44:51

lukio
Użytkownik

zergadis0 napisał:

Tja, kilka specjali, ale znajdź mi poza GG XX jakąś nawalankę 2d, w której można tak łatwo te specjale łączyć w porządne kombosy. Co do "kilku postaci" to też się nie zgodzę - jest ich ponad 20, co wynikiem powalającym może nie jest, ale jak się weźmie pod uwagę poziom ich dopracowania (i zróżnicowania), to jest ich całkiem sporo. No i ostatnia rzecz - flegmatyczna rozgrywka!? Przecież rozgrywka takich Last Blade, SF III i KOF XI się przy tym grzebie jak mucha w smole.
PS. A tak zresztą - jak można taką grę oceniać po 15 minutach grania?

marvel super heroes
marvel vs capcom
snk vs capcom
seria vampire (nawet podobne klimaty, mozna grac czerwonym kapturkiem smile_big)
i cala masa lepszych pod kazdym wzgledem gierek, przyznaje racje ze mb ma drugie miejsce
w rankingu pc 2d, co nieznaczy ze jest naprawde taka swietna... 
jak polaczyc ? dajesz jeden po drugim innego wyjscia nie ma. jakie kombosy ? im szybciej naciskasz guziczek tym wiecej wyskakuje ci "punktow combo". kombo to kombinacja ciosow potegujaca efekt a nie licznik nad postacia. z postaciami racja jak na pctowe warunki ilosc jest ok. akurat gry w ktorych fabula jest nieistotna mozna oceniac po krotkiej chwili, to nie film, nie rozkreci sie.

Obiwanshinobi napisał:

Twoja wypowiedź wydała mi się typową reakcją malkontenta - ofiary grania w piraty (sam w piraty grywam, więc się tu nie wywyższam), który ściąga kolejną gierę i po 15 (magiczna liczba?) minutach testowania spuszcza ją z wodą w klozecie marudząc, że np. Mortal Kombat pierwszy na automacie to była dobra bijatyka, a teraz robią syf nie gry i w ogóle gdzież są niegdysiejsze śniegi. 15 minut grania z CPU to wg mnie trochę za mało, żeby stwierdzić, iż "1gb gra a nie oferuje kompletnie nic".
P.S. Nie przypisuję Ci takiej opinii o pierwszym MK i o dzisiejszych grach; to był tylko inny przykład podobnie malkontenckiej postawy.

zupelnie zly kierunek, kocham klepanki, przegralem wiele czasu w ten gatunek i to chyba na wszyskich mozliwych platformach, stad taka szybka ocena. jestes dociekliwym czlowiekiem wpisz w gogle "zinc beastorizer" a dowiesz sie o co mi chodzilo z tym 1gb.
btw te 15 min sprawdzalem postacie, nie gram z cpu

#15 2008-02-10 22:09:26

Obiwanshinobi
Użytkownik

Do wywalenia.

Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2008-02-10 22:10:08)

#16 2008-02-10 22:09:48

Obiwanshinobi
Użytkownik

lukio napisał:

akurat gry w ktorych fabula jest nieistotna mozna oceniac po krotkiej chwili, to nie film, nie rozkreci sie.

Eee... Oceniać można, ale nierzetelnie. Baj de łej, fabułę MB trudno mi oceniać, bo grałem w nieprzetłumaczoną wersję, ale w świecie Tsukihime swoje ona waży, skoro doczekała się mangowej adaptacji.

lukio napisał:

btw te 15 min sprawdzalem postacie, nie gram z cpu

Czyli nie grałeś w to? Fakt, ocena szybka. Barierę dźwięku przekracza.

lukio napisał:

jakie kombosy ? im szybciej naciskasz guziczek tym wiecej wyskakuje ci "punktow combo". kombo to kombinacja ciosow potegujaca efekt a nie licznik nad postacia.

Mnie te akademickie spory są właściwie obojętne, ale jedna z definicji comba, którą sobie skądś tam przypominam była taka, że prawdziwe combo to seria ciosów, podczas której przeciwnik nie robi nic, tylko zbiera. Czyli seria, której przeciwnikowi nie udaje się ani na chwilę przerwać. Kiedy mu sie uda choćby palcem kiwnąć, to już jest pseudocombo, nawet jeśli bije licznik. Przytaczam tę definicję w charakterze ciekawostki, bo dla mnie to nie jest istotny problem naszej współczesności.
P.S. Artykulik...

Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2008-02-10 22:40:21)

#17 2008-02-10 22:51:18

zergadis0
Użytkownik

lukio napisał:

marvel super heroes
marvel vs capcom

To są właśnie gry, w których wali się kilka ciosów na krzyż:P.

lukio napisał:

snk vs capcom

Fakt, bardzo porządna gierka, ale jak dla mnie jednak od MB gorsza.

lukio napisał:

seria vampire (nawet podobne klimaty, mozna grac czerwonym kapturkiem smile_big)

Grałem bardzo mało (jakoś mnie słabo wciągnęło), więc się nie orientuję.

lukio napisał:

jakie kombosy ? im szybciej naciskasz guziczek tym wiecej wyskakuje ci "punktow combo". kombo to kombinacja ciosow potegujaca efekt a nie licznik nad postacia.

Właśnie w grach, które podałeś, jest to licznik nad postacią:P, natomiast w MB właśnie od gracza zależy to, jak poprowadzi kombo.

lukio napisał:

z postaciami racja jak na pctowe warunki ilosc jest ok.

Biorąc pod uwagę poziom wykonania tych postaci, jak na konsolowe warunki też nie jest ich tak mało (może i Capcom vs Snk i Marvel vs Capcom 2 mają ich więcej, ale poziom ich rozbudowania jest zdecydowanie niższy niż w MB).

lukio napisał:

akurat gry w ktorych fabula jest nieistotna mozna oceniac po krotkiej chwili, to nie film, nie rozkreci sie.

Gdybym ja ocenił Tekkena 5, Soul Calibur II i Street Fightera 3rd Strike po 15 minutach grania, to by u mnie 1/10 dostały:P, na opanowanie bijatyk potrzeba trochę czasu, dopiero po kilku godzinach grania można oceniać porządniejsze tytuły.
Co do rankingu bijatyk 2d - gdybym ja miał oceniać (mam PS2, więc nie jest to opinia typowego pecetowca), to kolejność była by mniej więcej taka:
1. Guilty Gear XX
2. Melty Blood Act Cadenza
........ (dłuuugo nic)
3. King of Fighters XI
........ (dłuuugo nic)
4. Street Fighter 3rd Strike
5. Capcom vs Snk 2
........ (dłuuugo nic)
Cała reszta.

#18 2008-02-10 22:53:08

lukio
Użytkownik

dyskusja dla dyskusji smile_big
jak zmienic w tej dziwnej grze oblozenie guzikow ? nie chodzi mi o caster'a

#19 2008-02-10 23:43:46

Obiwanshinobi
Użytkownik

lukio napisał:

jak zmienic w tej dziwnej grze oblozenie guzikow ? nie chodzi mi o caster'a

W MB: AC chyba się nie da zmienić konfigu klawiatury (z padem nie ma problemu). Dziwne to jest, bo we wcześniejszych wersjach podobno się dało.

#20 2008-02-14 22:46:48

postmaster
Zbanowany

Stopka forum

© Animesub.info 2025