Nie jesteś zalogowany.
Hinamizawa jest z Higurashiego przeciez....nie wiedzialem, ze tez z EL fajne to
ten ciąg zdjęć porównujących jest z Kanazawy czyli miasta gdzie działa się akcja EL, a filmik jest z Hinamizawy czyli chodzi tu o anime Higurashi ;]
pozdro ;d
Ostatnio edytowany przez adamot (2008-02-09 04:08:46)
Tu jest Hinamizawa z Higurashi no naku Koro ni (te pierwsze 9 fotek) Na przykład 1 to domek w którym mieszkały Satoko i Rika.
Później jest Kamakura z Elfen Lied
Akcja Elfen Lied nie dzieje się w Hinamizawie, widać, że bardzo uważnie oglądacie
Poza tym jeżeli temat jest o Hinamizawie to czemu jego ~80% stanowi Kamakura z Elfen Lied?
Muszę jednak przyznać, że widok jest oszałamiający, a dbałość o szczegóły niewyobrażalna, chociaż nie zdziwił bym się gdyby przynajmniej w niektórych przypadkach były to zdjęcia przepuszczone przez paręnaście filtrów (może mniejszość była tak robiona, te najtrudniejsze sceny :p ) W każdym razie efekt robi wrażenie
Ostatnio edytowany przez Kaar (2008-02-09 12:21:41)
[cytuj="~Kaar"]Poza tym jeżeli temat jest o Hinamizawie to czemu jego ~80% stanowi Kamakura z Elfen Lied?[/quote]
Poniewaz z hinamizawy jest tylko 6 fotek bo jest FILMIK !! i te fotki sa tylko po to zeby wstapnie zobaczyc co bedzie na filmie
Z EL nie ma filmow, za to ejst wiecej fotek ^^
Ta Hinamizawa istnieje naprawdę w Japonii. Jest to wioska w okolicach Kyoto, a nazywa się ona Shirakawa-go i na jej właśnie podstawie jest robione Higurashi.
Hmm... Shirakawa nie lezy w okolicach Kioto (fakt, lezy blizej niz Tokio, ale nie w okolicach).
Na tym zdjęciu macie pokazane, w którym miejscu mniej więcej się znajduje.
Mapka przedstawiające wioskę i okolice:
Nic dziwnego, real foto dali na 2 DVD 5cm wydanym w japonii - w specjalach. Było również porównanie scen anime z tymi realnymi.
--------
Jeśli chodzi o filmy z Hinamizawy to wpadly w moje łapska jakiś rok temu (i dawałem je już w odpowiednim temacie o Higurashi).
Ostatnio edytowany przez Virus (2008-02-10 07:35:22)
A, fakt, widocznie pomyliło mi się, jak już kiedyś kiedyś rozmawialiśmy o tym:P Czyli poprawka: między Kyoto a Tokyo.
To co robimy wycieczke do Hinamizawy?? Pomodlić sie do Oyashiro-sama?? Co ty na to Kiruś by odwiedzić żonke?:P
boimy sie klątwy i małych dziewczynek z tasakiem ;p
To co robimy wycieczke do Hinamizawy?? Pomodlić sie do Oyashiro-sama?? Co ty na to Kiruś by odwiedzić żonke?:P
Dla mnie to obowiazek, choc zonka stoi nade mna caly czas .
boimy sie klątwy i małych dziewczynek z tasakiem ;p
Kto sie boi ten sie boi... ja nie mam czego ;] Mi nic nie grozi.
Ostatnio edytowany przez Virus (2008-02-10 15:47:22)
jestes obcy wiec Ci grozi ;]
jestes obcy wiec Ci grozi ;]
Błąd, Hinamizawa to moj dom, a lokalne bóstwo (demoniczka xD) to moja ukochana żona - każdy to wie ;] . Tak wiec nic mi nie grozi... a klatwa? Klatwy to ja sobie rzucam na ludzi, co staja na mej drodze... wyreczam moja Oyashiro-chan :3 .
jak widac jestem nie w temacie ;p....a gdzie ta Twoje Hinamizawa tak z ciekawosci ? Mazowsze ? Kujawy ? Wielkopolska ?
Mapki nie masz? Wydawalo mi sie ze podalem... nie musisz byc w temacie, nie zalezy mi ;]
mape widzialem ale jak dla mnie za duzy zooom zeby umiejscowic.....nie widze Wisły, wiec nie mam punktu odniesienia