#1 2008-02-02 19:10:59

ace23
Użytkownik

Problem z info. o plikach MKV

Cześć,wiem że takie wątem mugł już być ale kiepski jestem w szukanie informacji.
Mam problem z wyświetlaniem informacji co się znajduje w kontenerze mkv oraz z wyświetlaniem miniatury w folderze deprecha
[URL=http://img218.imageshack.us/my.php?image=00eo6.jpg]00eo6.th.jpg[/URL]

Wczoraj musiałem odinstalować z pewnych przyczyn Nero i po tym zrypały mi się kodeki, a dokładniej tylko kodeki do mkv, dźwięk był ale nie było obrazu i nie mogłem s powrotem ustawić więc wywaliłem cccp i zainstalowałem ponownie tylko że już mi się nie wyświetlały informacje o plikach mkv shithappens
Na zdjęciu powyżej jest pierwszy z lewej na górze plik avi i z nim niema problemu a reszta plików to mkv i nie wiem co mam zrobić z tym wszystkim, co skonfigurować i jak aby te informacje i miniaturki były takie jak np. w plikach avi ???
HELP!!!!!!!!!

ace23.gif
Y9gsX

#2 2008-02-02 19:17:08

Hybrid
Użytkownik

Odp: Problem z info. o plikach MKV

ace23 napisał:

Cześć,wiem że takie wątem mugł już być ale kiepski jestem w szukanie informacji.
Mam problem z wyświetlaniem informacji co się znajduje w kontenerze mkv oraz z wyświetlaniem miniatury w folderze deprecha
[URL=http://img218.imageshack.us/my.php?image=00eo6.jpg]00eo6.th.jpg[/URL]

Wczoraj musiałem odinstalować z pewnych przyczyn Nero i po tym zrypały mi się kodeki, a dokładniej tylko kodeki do mkv, dźwięk był ale nie było obrazu i nie mogłem s powrotem ustawić więc wywaliłem cccp i zainstalowałem ponownie tylko że już mi się nie wyświetlały informacje o plikach mkv shithappens
Na zdjęciu powyżej jest pierwszy z lewej na górze plik avi i z nim niema problemu a reszta plików to mkv i nie wiem co mam zrobić z tym wszystkim, co skonfigurować i jak aby te informacje i miniaturki były takie jak np. w plikach avi ???
HELP!!!!!!!!!

cholera Jak można robić tyle błędów... Poza tym twój post jest niekomunikatywny. Nie chce mi się domyślać co tam napisałeś i sądzę że nie jestem jedyną taką osobą...

#3 2008-02-02 19:23:19

ace23
Użytkownik

Hybrid napisał:

cholera Jak można robić tyle błędów... Poza tym twój post jest niekomunikatywny. Nie chce mi się domyślać co tam napisałeś i sądzę że nie jestem jedyną taką osobą...

Nie wiem jak to napisać by inni zrozumieli ale poprostu po najechaniu strzałką na plik mkv chce by mi się wyświetliły informacje o zawartości kontenera pn. czas trwania, rozdzielczość,format audio,szybkość transmisji bitów itp.

ace23.gif
Y9gsX

#4 2008-02-02 19:29:10

Piter666
Użytkownik

tu są jakieś takie różne pierdoły, poczytaj sobie: http://www.matroska.org/downloads/shell … index.html

PS. Za kolejne napisy to ty się lepiej nie zabieraj a już istniejące skasuj dla dobra ludzkości smile_lol

#5 2008-02-02 19:43:19

ace23
Użytkownik

Piter666 napisał:

tu są jakieś takie różne pierdoły, poczytaj sobie: http://www.matroska.org/downloads/shell … index.html

PS. Za kolejne napisy to ty się lepiej nie zabieraj a już istniejące skasuj dla dobra ludzkości smile_lol

Niebuj sie mniemam zamiaru robić żadnych napisów.

ace23.gif
Y9gsX

#6 2008-02-02 19:54:42

Kisiel
Użytkownik

Przeinstaluj Haali Media Splitter.
Zaznacz w nim "enable thumbnails extraxtion" na yes

10721827ve.gif

#7 2008-02-02 20:22:39

ace23
Użytkownik

Kisiel napisał:

Przeinstaluj Haali Media Splitter.
Zaznacz w nim "enable thumbnails extraxtion" na yes

Dzięki Kisiel o to właśnie mi chodziło respekt

ace23.gif
Y9gsX

#8 2008-02-08 00:16:36

neko_
Użytkownik

No i u mnie też nastąpiła katastrofa kodekowa... Od samego początku nie mogłam odtwarzać mkv. Najpierw odinstalowałam wszystkie znane mi kodeki ( divx, ffdshow, kodeki z subedit-player, ale jakimś sposobem po odinstalowaniu dalej odtwarzały się pliki avi... ?), żeby się nie pogryzły z kodekami CCCP, które zaraz potem ściągnęłam i zainstalowałam. Włączam plik mkv przez Media Player Classic, który był w pakiecie, a ten mi się tnie niesamowicie... Nie można oglądać. Wychodzę z założenia więc, że gdzieś mam coś, co kłóci się z tymi kodekami (chyba?) Albo macie może jakieś inne poomysły? Tylko proszę, nie odsyłajcie mnie do wyszukiwarki, bo grzebię tam już od 3 godzin oczkod
Dzięki i pozdrawiam.

#9 2008-02-08 01:03:48

Suchy
Użytkownik

A do FAQ chociaż zajrzeliście?
Zamykam.

P.S.
Wywal wszystko CCCP Insurgentem, potem zainstaluj najnowszy CCCP i skonfiguruj MPC wg PF.

Stopka forum

© Animesub.info 2025