Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Produkcja: USA
Gatunek: akcja, familijny, dramat, kryminał, fantasy
Reżyseria: Bruce W. Timm, Dick Sebast
Scenariusz: Bruce W. Timm, Eddie Gorodetsky
Muzyka: Michael McCuistion, Harvey Cohen
Ocena na imdb.com: 9.0/10 (głosów: 1244)
Ocena na filmweb.pl: 8.4/10 (głosów: 216)
Ocena na TV.com: 9.2/10 (głosów: 2349)
Opis:
Całe szaleństwo wokół Człowieka Nietoperza zaczęło się w roku 1939, kiedy Bob Kane (w rzeczywistości - Robert Kahn) wydał pierwszy komiks o przygodach Batmana. Twórca do swej śmierci w 1998 roku nadzorował produkcję filmów animowanych tworzonych na podstawie jego komiksu. Serial zdobył taką popularność, że jeszcze w czasie emisji odcinków w Stanach Zjednoczonych wyprodukowano dwa animowane filmy pełnometrażowe z Batmanem w roli głównej. Sam Bob Kane wytypował Jacka Nicholsona do objęcia roli Jokera w filmie fabularnym o przygodach Batmana.
Warner Bros. został producentem serialu animowanego "Batman Animacje" w 1992 roku. Wówczas zaszły pewne zmiany w wizerunku Człowieka Nietoperza i jego świata. W serialu tym została wprowadzona specjalna technika animacyjna, nazwana Dark-Deco, dla której typowe jest ciemne tło. Nadaje to niesamowitej, mrocznej atmosfery miasta Gotham. Twórcy serialu bardzo wzbogacili także grupę czarnych charakterów, nie tylko urozmaicając bohaterów już istniejących, ale także kreując nowych przeciwników Batmana, jak na przykład pomocnicę Jokera - Harley Quinn.
Zespół twórców serialu o Batmanie (w składzie m. in.: Alan Burnett, Jean MacCurdy, Eric Radomski, Randy Rogel, Tom Ruegger, Dick Sebast i Bruce W. Timm) został wielokrotnie uhonorowany nominacjami do nagród: Emmy, Daytime Emmy, Saturn oraz Annie w kategorii najlepszy program animowany, najlepszy serial animowany krótszy niż 30 min. W 1993 roku twórcy zdobyli też prestiżową nagrodę Emmy za najlepszy, krótkometrażowy program animowany.
Serial Batman: Animacje produkowany był od 1992 do 1995 roku i składa się w sumie z 85 (plus crossovery razem ponad 109 odcinków) trzymających w napięciu i zaskakujących
odcinków.
Zapraszam do wspomnień o tej świetnej serii która gościła u nas na Polsacie przez bardzo długi czas. Zapraszam również do dyskusji na temat odcinków które umieszczam na linku. Możemy to przeżyć jeszcze raz osobiście oglądam już 15 epek i jestem niezwykle zaskoczony wspaniałym klimatem serii. Uploaduje pliki na kage.pl ale jak zwykle podrzucam linki na inne serwisy bo może i tam znajdzie sie kilku chętnych.
DOWNLOAD
01. On Leather Wings | 02. Christmas with the Joker | 03. Nothing to Fear | 04. The Last Laugh
05. Pretty Poison | 06. The Underdwellers | 07. P.O.V. | 08. Forgotten | 09. Be a Clown
10. Two-Face Part 1 | 11. Two-Face Part 2 | 12. It's Never Too Late | 13. I've Got Batman in My Basement
14. Heart of Ice | 15. Cat and Claw Part 1 | 16. Cat and Claw Part 2 | 17. See No Evil
18. Beware of Gray Ghost | 19. Prophecy of Doom | 20. Feat of Clay Part 1 | 21. Feat of Clay Part 2
22. Joker's Favor | 23. Vendetta | 24. Fear of Victory | 25. The Clock King
26. Appointment in Crime Alley | 27. Mad As a Hatter | 28. Dreams in Darkness
29. Eternal Youth | 30. Perchance To Dream | 31. The Cape And Cowl Conspiracy
32. Robin's Reckoning Part One | 33. Robin's Reckoning Part Two | 34. The Laughing Fish
35. Night Of The Ninja | 36. Cat Scratch Fever | 37. The Strange Secret Of Bruce Wayne
38. Heart Of Steel Part One | 39. Heart Of Steel Part Two | 40. If You're So Smart, Why Aren't You Rich
41. Joker's Wild | 42. Tyger, Tyger | 43. Moon Of The Wolf | 44. Day Of The Samurai
45. Terror In The Sky | 46. Almost Got 'im |
14.5. Heart of Ice Commentary (odcinek specjalny!)
Ostatnio edytowany przez kalamir (2008-02-01 11:25:51)
Nice! Na bank ściągnę i obejrzę. Może nie jestem wielkim fanem nietoperza, ale zawsze lubiłem obejrzeć go sobie w akcji. Dzięki.
Wielkie dzięki:) Oglądałam kiedyś na Polsacie i bardzo mi się podobał mroczny klimat tej serii.
Ostatnio edytowany przez liia (2008-01-28 12:42:58)
Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)
Wielkie dzięki, na pewno się przyda:)
Będziesz uplodował wszystkie odcinki, tj.85 ?
Wielkie dzięki, na pewno się przyda:)
Będziesz uplodował wszystkie odcinki, tj.85 ?
Oficjalnie seria ma 85 odcinków i kończy się na odcinku "85. Batgirl Returns" jednak ja zamierzam wrzucić jeszcze
The New Batman Adventures Season One and odcinek "Holiday Knights" jako 86 i w górę aż do 24 odcinka 2 sezonu co razem daje nie 85 tylko 109 odcinków
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Ba … s_episodes
Ostatnio edytowany przez kalamir (2008-01-28 13:07:39)
a powie mi ktos jak aj mam zlaczyc te czesci ??
Tym programikiem
Dziękuję za upload Kalamir.
Ostatnio edytowany przez Fantazyn (2008-01-28 18:39:21)
Fajnie by było, żeby ktoś napisy do tego zrobił bo nigdzie nie ma
Widze, że tutaj na dyskusje nie ma szans ale wrzucam nowe odcinki (do 28) znajdziecie je w 1 poście. No ale jak ktoś chciał by pogadać to moge zaprosić tutaj. Mimo wszystko fajnie było by zobaczyć wrażenia po latach. Ja tak sie wciągnąłem w BATmana i BATMANBEYOND, że po powrocie do domu biegne do torrenta xD
Na Polsacie? Najpierw to leciało na TVP2 - zawsze o 15.00
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2008-01-31 12:41:18)
Nie wiem, ale gdyby przyszło mi porównywać klimatem i mrocznością do czegoś co przypomina anime, to moją propozycją stałby się Aeon Flux (1991).
Polecam wszystkim fanom ciężkiego klimatu.
Ps. Proszę nie mylić tego tytułu z filmem z 2005 (który jedynie skradł pomysł).
napisy sa na sciagnij se napiprojekt ja tak znalazlem
Nie wiem, ale gdyby przyszło mi porównywać klimatem i mrocznością do czegoś co przypomina anime, to moją propozycją stałby się Aeon Flux (1991).
Polecam wszystkim fanom ciężkiego klimatu.
Ps. Proszę nie mylić tego tytułu z filmem z 2005 (który jedynie skradł pomysł).
To była bardzo dobra seria[respekt] Swojego czasu puszczali na MTV a potem się przeniosło na AXN, gdzie przez pewien czas to oglądałam, gdy miałam rozszerzony pakiet kablówki w promocji. A co do filmu z 2005 to nie był zły. Trochę pokręcili z fabułą, ale i tak wszystko trzymało się kupy i miło się oglądało.
A za Batmana dzięki, Kalamir:) Już zasysam:D
Kliknij dla mnie http://r5.bloodwars.interia.pl/r.php?r=35262
Kalamir skąd ty bierzesz te rzeczy dzięki,zawsze chciałem widzieć wszytkie odcinki.
Kalamir skąd ty bierzesz te rzeczy dzięki,zawsze chciałem widzieć wszytkie odcinki.
To będziesz miał okazje bo zamierzam wrzucić wszystkie 109 + crossovery jak dorwe i na finisz BATMAN BEYOND.
Ludzie... możecie przestać offować i sadzić pierdoły + 1 zdaniowe posty? Litości...
Tymczasem wrzucam linki do odcinków 29-46 a dobra wiadomość jest taka, że odcinki mają rozdzielczość 720x480 (fajnie, nie?xD) i dużo lepszy dźwięk. Mam nadzieję, że się przyda. Obejrzał ktoś już jakieś epy? Jak wrażenia? coś? xD
Szukałem tematu gdzie można powspominać piękne lata '90, a przypadkiem trafiłem na Batmana Tak się składa, że parę dni temu, gdy nie chciało mi się jechać na uczelnie
włączyłem rano Zig Zap'a i natrafiłem właśnie na TAS'ke.
Osobiście Batmana średnio lubiłem/lubię ale tę wersje uwielbiam! Zawsze mówię, że anime to dla mnie coś więcej niż bajka i tak też mam z tym Batmanem (jedyna taka pozycja made in America) To wspaniale wyreżyserowany serial. Ma super klimat. Wersja z lektorem emitowana np na Polsacie jeszcze dodawała pewnej powagi (na ZZ dali z Dub. i to duży błąd).
Upolowałem już całość na RS
PS Może chcę ktoś napisy do spółki zrobić Chociaż nie... Nie ma sensu
Ostatnio edytowany przez smoqqq (2009-12-01 01:03:30)
Strony 1