#1 2008-01-25 02:31:34

Yaku
Użytkownik

polskie tłumaczenia azjatyckich filmów

polskie tłumaczenia azjatyckich filmów kombinuje

Jak to z nimi jest?
Sporo takich występuje?
Jak narazie spotkałem się z tłumaczeniami do ledwie garstki dobrych filmów. Wszystkie - co niezwykłe - były przekładami, którym niewiele można by zarzucić.
Jakie jeszcze dobre filmy z tamtych rejonów posiadają nasze napisy?

center

#2 2008-01-25 06:00:37

manti
Zbanowany

Odp: polskie tłumaczenia azjatyckich filmów

porównaj sobie na osloskop.net i napisy.info
wg mnie jest bardzo mało polskich napisów, więcej znajdziesz do koreańskich niż do japońskich.
no ale skoro chodzi Ci o ogólnie azjatyckie...

#3 2008-01-25 09:09:53

Beavis
Zbanowany

Według mnie jest ich sporo i to nie tylko do jednej (najbardziej popularnej) wersji ale do kilku różnych.
Może miałeś na tyle pecha, iż trafiałeś na te do których nie ma? Mało natomiast jest tłumaczeń do seriali, przynajmniej tak wynika z mojego doświadczenia. A już tragicznie wygląda sytuacja dla filmów produkcji tajlandzkich, singapurskich czy malezyjskich, ale to wynika najprawdopodobniej z trudności dostępu do nich. Zawsze jednak są angielskie skrypty.
Z pewnością fandom kina azjatyckiego (pod względem napisów) nie działa tak prężnie jak ANSI smile

#4 2008-01-25 10:05:36

Yaku
Użytkownik

Beavis napisał:

Może miałeś na tyle pecha, iż trafiałeś na te do których nie ma?

Dokładnie tak.
Zwykle, gdy znajduje działający download fajnie zapowiadającego się filmu to zazwyczaj okazuje się, że nie ma do niego napisów (albo po pobraniu stwierdzam: są tak denne, że psują opinie o samym filmie).

Jest może jakaś lista tłumaczeń do filmów nie-animowanych z tamtego kontynentu?

center

#5 2008-01-25 12:00:04

M@tt
Użytkownik

~Yaku dobrze cię rozumiem mam bardzo podobnie jeśli chodzi o znalezienie czegoś zadowalającego smile...i tak jak mówicie mało jest tłumaczeń do seriali a konkretnie dram które nieraz miałem ochotę zobaczyć po prostu z ciekawości jak to wygląda w wersji nie animowanej...przyłączam sie do pytania ~Yaku ze wskazaniem na dramy , może w końcu jakąś uda mi sie obejrzeć;)

#6 2008-01-25 13:08:15

Vilku
Użytkownik

wiem ze japońskie tłumaczą ludzie z osloskop.net, jest też grupa ludzi na napisy24 tym sie zajmująca..

osobiście robie napisy do "Dryfujące trzciny" Ozu..

strony gdzie mogę je wrzucić oprócz napisy24 nie znam LOL :/

565.png

Stopka forum

© Animesub.info 2025