Nie jesteś zalogowany.
nie przesadzacie ? Żałoba narodowa nie jest na co dzień. Trochę więcej empatii panowie.
Kiedy zginie więcej niż kilkanaście osób w specjalnych okolicznościach wtedy pan Prezydent ogłasza żałobę. Tylko kurna nie rozumiem po co to komu, codziennie ginie więcej osób a jakoś żałobę ogłasza się jak stanie się coś, o czym trąbią w mediach przez tydzień.
Kiedy zginie więcej niż kilkanaście osób w specjalnych okolicznościach wtedy pan Prezydent ogłasza żałobę. Tylko kurna nie rozumiem po co to komu, codziennie ginie więcej osób a jakoś żałobę ogłasza się jak stanie się coś, o czym trąbią w mediach przez tydzień.
No i jest okazja błyśnięcia w tychże mediach i zademonstrowanie wszystkim wokół swej wrażliwości
nie przesadzacie ? Żałoba narodowa nie jest na co dzień. Trochę więcej empatii panowie.
Sprawa jest cokolwiek złożona i jasne, w pewnym sensie masz rację, ale są jeszcze ludzie którzy traktują te różne "żałoby" jako zwykłe pozerstwo i oni na swój sposób również mają rację, stąd zapewne ten wątek na forum.
Ostatnio edytowany przez Aizen (2008-01-24 18:36:41)
Wczoraj zgineło 26 osób i była żałoba, dziś ginie 20 osób i mamy żałobę, jutro umrze kot alik i będzie żałoba.
Uwielbiam obserowować udawane współczucie w mediach. Te posmutniałe głosy, to przepraszanie za głośną muzykę i przekonywanie się nawzajem, jaka to wielka tragedia się stała. Zaś najlepsze jesto to, że wszyscy mają ten wypadek w dupie i to perfidnie widać, bo im bardziej starają się to ukryć, tym bardziej to wychodzi.
pozdrawiam wszystkich, którzy próbują sobie wmówić, że ich smuci ta tragedia!
Ostatnio edytowany przez almisael (2008-01-24 18:41:21)
Zgineło 20-tu wojskowych (mieso armatnie) i niewidze tu nic tragicznego w skali smiertelnycg wypadkow ktore co dzien w Polsce sie zdazaja... Nie wiem kto wprowadzil ta zalobe ale smierdzi mi to PISem. Swoja droga jestem bardzo przeciwny wszelkiej polityce wojskowej i wcale nie jest mi zal ludzi ktorzy tam zgineli... Zamiast wydawac setki tysiecy na wojskowego niech przeznacza te pieniadze na biedne dzieci... Wykarmili by w ten sposob wiecej ludzi niz on by zdazyl zabic w wypadku ewentualnej wojny
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
Wczoraj zgineło 26 osób i była żałoba, dziś ginie 20 osób i mamy żałobę, jutro umrze kot alik i będzie żałoba.
Uwielbiam obserowować udawane współczucie w mediach. Te posmutniałe głosy, to przepraszanie za głośną muzykę i przekonywanie się nawzajem, jaka to wielka tragedia się stała. Zaś najlepsze jesto to, że wszyscy mają ten wypadek w dupie i to perfidnie widać, bo im bardziej starają się to ukryć, tym bardziej to wychodzi.
pozdrawiam wszystkich, którzy próbują sobie wmówić, że ich smuci ta tragedia!
pojechałeś ostro. Po tak wnikliwej analizie mediów i tematu widzę że należysz do osób, które oglądają bardzo dużo telewizji. Zrób sobie przerwę, a wiadomości czytaj w internecie. Przestaniesz być taki zgorzkniały. Pozdro.
Zgineło 20-tu wojskowych (mieso armatnie)
To akurat oficerowie byli i to sama góra
Nie wiem kto wprowadzil ta zalobe ale smierdzi mi to PISem.
PISprezydent
Swoja droga jestem bardzo przeciwny wszelkiej polityce wojskowej
Mhm , wojsko to najgłupszy chyba "wynalazek" w dziejach ludzkości:)
Zamiast wydawac setki tysiecy na wojskowego niech przeznacza te pieniadze na biedne dzieci... Wykarmili by w ten sposob wiecej ludzi niz on by zdazyl zabic w wypadku ewentualnej wojny
Słusznie , choć kretyńskich wydatków mamy więcej np Glempowy hangar zwany "Świątynią Opatrzności" , pomnikomania, no i 5 miliardów rocznie z tytułu konkordatu
Ostatnio edytowany przez Aizen (2008-01-24 19:09:52)
A to z tego powodu powinna byc ta zaloba?ja rozumiem zeby zamach byl czy co8-D
Coś nie mogę pisać "normanlnie" (tylko poprzez cytowanie), więc wybieram najlepiej opisującą sytuację:
Zgineło 20-tu wojskowych (mieso armatnie) i niewidze tu nic tragicznego w skali smiertelnycg wypadkow ktore co dzien w Polsce sie zdazaja... Nie wiem kto wprowadzil ta zalobe ale smierdzi mi to PISem. Swoja droga jestem bardzo przeciwny wszelkiej polityce wojskowej i wcale nie jest mi zal ludzi ktorzy tam zgineli... Zamiast wydawac setki tysiecy na wojskowego niech przeznacza te pieniadze na biedne dzieci... Wykarmili by w ten sposob wiecej ludzi niz on by zdazyl zabic w wypadku ewentualnej wojny
Tylko zamiast tych biednych dzieci zamieniłbym na badania naukowe, bo wtedy...
Macie racje... a jak zauważyłem dzisiaj na rynku , kiedy czekalem sobie na Yaku ile ludzi sie smieje do okola i maja w pupie to co sie stało i że jest żałoba narodowa. Mogliby już przestać się ośmieszać z tymi żałobami... jak jeszcze w szkole nam walną to się zaczne smiać beszczelnie!
Patrzcie, że nikt nawet nie zwrócił uwagi, iż ten temat jest poruszany w dziale "Polityka". To jest najsmutniejsze w tym wszystkim - że jest to dla tego tematu właściwy wątek...
Primo: Pan prezydent jak przestanie być panem prezydentem i spotkam go na ulicy to dostanie odemnie prezent- wpie***l
W piątek o godzinie 21 miałem mieć studniówkę teraz nie wiadomo kiedy będzie i ogólnie Sajgon bo kasa zapłacona żarcie pewnie gotowe i w ogóle straty same...
Secundo: Co do wojska. Panowie żal żal i jeszcze raz żal, to że nasza armia jest malutka, niema broni jądrowej i jest słabo uzbrojona to trudno. No ale jak by nie było to jakaś armia jest, przynajmniej nie wejdzie nam byle rusek lub Niemiec i nie zajmie nam kraju bez walki. Tak to chociaż większość mężczyzn jakie kolwiek przeszkolenie miała.
A teraz będzie lepiej skoro będzie armia zawodowa. Bo ci co nie chcą nie pójdą a ci co chcą będą mieli lepszą kase i pewnie lepszy sprzęt.
DiamondBack napisał:Zamiast wydawac setki tysiecy na wojskowego niech przeznacza te pieniadze na biedne dzieci... Wykarmili by w ten sposob wiecej ludzi niz on by zdazyl zabic w wypadku ewentualnej wojny
Słusznie , choć kretyńskich wydatków mamy więcej np Glempowy hangar zwany "Świątynią Opatrzności" , pomnikomania, no i 5 miliardów rocznie z tytułu konkordatu
wiesz co to jest milion złotych w porównaniu do 5-cio miliardowego budżetu ?! na PZPN i górników idzie coś koło miliarda !! W wojsku zarobek po 15 latach pracy wynosi góra 3 tyś złotych, a jak już jest jakaś podwyżka np.: 20zł (taka norma ) to ceny czynszy w WAMie idą o 20zł, więc masze małe, biedne wojsko nie dostaje tak dużo kasy jak ci się wydaje (to nie USA). A wiem to bo jestem z rodziny Wojskowych i mój ojciec znał tych kolesi co zgineli osobiście :/
na górników i emerytury pomostowe idzie o 70 mld
Patrząc na to, co się wyprawia w kraju, to powinienem chyba zamknąć na trzy dni temat "Coś śmiesznego"...
Heh , człowiek , człowiekowi nierówny . Nie wiem kim dokładnie byli ci oficerowie którzy lecieli tym samolotem , ale jeżeli Wojsko Polskie straciło wysokiej klasy żołnierzy , to rozumiem decyzje wprowadzenia żałoby narodowej... na jeden dzień. tak długiej nic nie uzasadnia ( szczególnie jeśli wziąć pod uwagę , że jest to okres połowinkowo , studniówkowy ).
#F chyba nie głosowałeś na PiS !? Proponuję wywalić wszelkie "wesołe emotki" z foryum na okres żałoby
Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2008-01-24 22:09:43)
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
wiesz co to jest milion złotych w porównaniu do 5-cio miliardowego budżetu ?! na PZPN i górników idzie coś koło miliarda !! W wojsku zarobek po 15 latach pracy wynosi góra 3 tyś złotych, a jak już jest jakaś podwyżka np.: 20zł (taka norma ) to ceny czynszy w WAMie idą o 20zł, więc masze małe, biedne wojsko nie dostaje tak dużo kasy jak ci się wydaje (to nie USA). A wiem to bo jestem z rodziny Wojskowych i mój ojciec znał tych kolesi co zgineli osobiście :/
Hmm , to miało być do mnie bo nie bardzo rozumiem?
Budżet mamy większy niż 5 miliardów , owe 5 miliardów tracimy na kler (dodatkowych darowizn nie doliczam);)
Patrzcie, że nikt nawet nie zwrócił uwagi, iż ten temat jest poruszany w dziale "Polityka". To jest najsmutniejsze w tym wszystkim - że jest to dla tego tematu właściwy wątek...
Biorąc pod uwagę to kto w mediach o tym najwięcej mówi to nic dziwnego raczej
Ostatnio edytowany przez Aizen (2008-01-24 23:47:37)
Co wy tak panikujecie z tymi studniówkami ?? W czasie żałoby narodowej nie ma imprez publicznych, jak na przykład koncert. Natomiast studniówka czy domówka to jest wasz własny interes i prawo tego nie zabrania, zależy to tylko od waszego poczucia wartości moralnych.
#F chyba nie głosowałeś na PiS !?
O, i to jest stwierdzenie, którym mógłbyś naprawdę mnie urazić
Dajcie spokój, w mediach jakiś kabaret leci 24h na dobę...