Nie jesteś zalogowany.
OKI. Ale jeszcze raz powtarzam JA NIE ROBIĘ TYCH ODC TO BaGrAm.
Co do zapodania kolejnych linków to się pomyśłi pozdro.
[cytuj]Życie to nie bajka!
Prawda.
polon1992:
Już ci powiem że z takim nastawieniem daleko nie zajdziesz... Jeśli martwisz się głupim dogadywaniem to sie chyba rozpłaczesz jak ci ktoś wytknie wszystkie błędy...
Po pierwsze:
Nie oczekuj że ktokolwiek ci będzie za to dziękował - w końcu robisz to za darmo.
Po drugie:
Musisz się liczyć z opiniami innych. Przykładowo ja tego nie ściągnę BO to jest w avi.
po trzecie:
Jeśli chcesz żeby to było atrakcyjne to:
1.Kup mikrofon pojemnościowy za przynajmniej 50zł
2.Znajdź pomieszczenie stosunkowo duże w którym mógłbyś robić nagrania albo małe ale wygłuszone.
3.Znajdź osobę która będzie chciała te wszystkie dialogi nagrać z dobrym głosem.
--------------------------------------------------------------------------------------
4.Najlepsza jakość wideo z kilkoma ścieżkami dźwiękowymi np Japoński, Angielski, Japoński + Lektor polski. Możesz też dodać napisy.
5.Encoduj do H264 jeśli wideo już nie jest tym skompresowane. [To też trzeba umieć]
6.Traktuj sprawę poważnie
Nie uda ci się tak podgrzać starego kotleta żeby smakował jak świeży.
Albo ja zle zrozumialem polona albo ty go zle zrozumiales. Jak mi wiadomo oni podkladaja lektor z wersji polskiej do wersji DVD [sama sciezke dziwiekowa]. Natomiast ty zrozumiales ze oni robia sami za lektora.
wiec o co chodzi.
Rekid dobrze mnie rzosumiałeś. Bagram podkłada lektora z TV do DVDripów FR
Albo to raczej ty nie zrozumiałeś co napisałem.
[cytuj]Nie uda ci się tak podgrzać starego kotleta żeby smakował jak świeży.[/quote]
Więc powiem to prościej: Z g... bata nie ukręcisz, i polski lektor nie będzie dobry od ocenzurowanych polskich epizodów, nie mówiąc o kiepskiej jakości audio.
Więc:
Jeśli chcecie żeby to było atrakcyjne to musicie sami, w miarę profesjonalnie "przeczytać" dialogi.
Albo to raczej ty nie zrozumiałeś co napisałem.
[cytuj]Nie uda ci się tak podgrzać starego kotleta żeby smakował jak świeży.
Więc powiem to prościej: Z g... bata nie ukręcisz, i polski lektor nie będzie dobry od ocenzurowanych polskich epizodów, nie mówiąc o kiepskiej jakości audio.
Więc:
Jeśli chcecie żeby to było atrakcyjne to musicie sami, w miarę profesjonalnie "przeczytać" dialogi.
LOL ziom.
Niby czemu nie bedzie dobry bo co, bo cenzura ?? To poczytaj wczesniejszy post na temat uzupelnienia brakujacych fragmentow.
Oni nie chce zeby to bylo atrakcyjne, bo na tym nie zarabiaja to raz, dwa zabawa w dialogi "profesjonalnie przeczytane" mija sie z celem. Dlaczego ?? Odpowiedz zostaly udzielone przy okazji proby z Death Note. kiedy to chcieli zrobic lektora.
Ostatnio edytowany przez Rekid (2008-01-22 02:16:17)
Dobra widze że zrobiliście się jakoś przyjaźniejsi. Bagram zapodał mi w nocy linki do odc 6-9. a ja udostępniam wam je w jego imieniu ale dla osób które chcą to obejżeć, więc proszę te osoby którym nie podobają sie te DVDripy lub wogle DBZ o niekomentowanie w tym dziale.
PS:linki w 1 poście
Ostatnio edytowany przez polon1992 (2008-01-22 08:34:14)
proszę te osoby którym nie podobają sie te DVDripy lub wogle DBZ o niekomentowanie w tym dziale.
Niby dlaczego? Tworzycie kółko wzajemnej adoracji?
EDIT:
w tym miejscu tylko żartowałem, nie bierz tego na poważnie:
Może jednak przemyślisz sprawę i dasz linki do kolejnych epów?
Ostatnio edytowany przez Piter666 (2008-01-22 11:53:23)
nie udzielam się już.
proszę te osoby którym nie podobają sie te DVDripy lub wogle DBZ o niekomentowanie w tym dziale.
LOL na dobry początek dnia. Rozumiem więc, że prawo głosu mają tylko osoby, którym się to podoba!? A reszta ...
No i co narobiliście ?
Nie będzie już odcinków :|:P
No i co narobiliście ?
Nie będzie już odcinków :|:P
moze to i dobrze
ara ara...
[cytuj]Oni nie chce zeby to bylo atrakcyjne, bo na tym nie zarabiaja to raz, dwa zabawa w dialogi "profesjonalnie przeczytane" mija sie z celem.[/quote]
Te zdanie to chyba paradox, skoro to nie będzie atrakcyjne to po co mamy to ściągać?
Wypełnienia tekstem miejsca gdzie nie ma lektora? Jakoś mi się to nie widzi. Jeszcze gdyby dźwięk był w dobrej jakości...
[cytuj]Odpowiedz zostaly udzielone przy okazji proby z Death Note. kiedy to chcieli zrobic lektora.[/quote]
Owszem, sam udzieliłem tej odpowiedzi, bo do czegoś takiego trzeba mieć kompetentną osobę z dobrym głosem, dobry mikrofon i odpowiedni sprzęt do nagrań. A i tak jest jeszcze mniejsza szansa na to że ktoś to ściągnie bo najlepiej jest jednak mieć oryginał z napisami...
~Hybrid ja np. nie muszę tego oglądać, ale chciałbym mieć po to, aby powiększać kolekcję
Ile osób ma DB DVDrip PL ? Byłbym jednym z nielicznych xD
ehhh kurcze typek umieszcza odcinki, poświęca swój czas... rozumiem że można do tego nie podejść tak entuzjastycznie "Hurrraa! DB Z LEKTOREM!"(z resztą nawet słusznie bo polski lektor w anime to cienka sprawa - db jest tego przykładem). Ale nie którzy pozwolili sobie na "uszczypliwe" uwagi, ironie, które nie motywują nikogo do dalszego udostępniania odcinków.
Może znajdzie się (i już na pewno znalazł - wiele osób ogląda DB w wersji nagranej z rtl7, a tak mają dostęp do lepszej pod względem przynajmniej jakościowym wersji) ktoś kto zainteresowany tym i będzie chciał pobierać te odcinki, więc jeśli byście mogli nie zniechęcajcie "dawcy" komentarzami, jeśli Was to nie interesuje to się najlepiej nie wypowiadać w ogóle w tym temacie, jest wiele innych tematów w którym bardziej warto wypowiedzieć się.
~endrju6 całkowicie się z Tobą zgadzam
Jeśli ktoś nie chce ściągać owych plików to niech się nie wypowiada.
Tak głupie stwierdzenia jak tutaj padły obniżają poziom intelektualny naszego kraju !
I wy do cholery jesteście przyszłością narodu ? zal.pl
Tak głupie stwierdzenia jak tutaj padły obniżają poziom intelektualny naszego kraju !
I wy do cholery jesteście przyszłością narodu ? zal.pl
Ta... jak ci się nie podoba to won! Wypierpapier! A jak masz coś do powiedzenia oprócz "dzięki, świetna robota, oby tak dalej" to idź w diabły!
Dzięki, ale postoje. A gdzie sie w ogóle podziała wolność słowa w internecie, że już nawet nie można wyrazić swoje zdanie bo od razu "you make me cry", "ohhh, poor kid..."
Sory, ale jak komuś się coś nie podoba to ma zamknąć na to gębę...
Jak będziemy tak każdego łechtać za cokolwiek to zrobi się tu krąg wzajemnej adoracji.
~Maniak idź spać bo się nie wyśpisz.
Nara
`Rammstein ale maniak ma racje.
Dokładnie Rammstein gadasz od rzeczy[shithappens]
Dobra, panowie, ale weźcie poprawkę na to, co napisał autor tematu. Nie pisał, że będzie udostępniał DB w najlepszej możliwej jakości itp., a potem wrzucił jakieś tv-ripy, tylko powiedział wyraźnie, o co chodzi.