Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Lol. Fajnie wyszło bo a lewo, jak na ironię, jest reklamówka "Perfekt Blue". Teraz sobie wszyscy popatrzą jak anime wygląda
Co do samego artykułu to pozostawię go bez komentarza bo wszystko co miało być powiedziane, powiedziane już zostało.
Dziwi mnie tylko jedno. Dlaczego niektórzy z Was nabijają się stricte z tego, że ta dziewczyna zaginęła. To akurat jest najmniej zabawne.
Po pierwsze Nikt nie traktuje super expresu poważnie tak samo jak faktu. A jak ktoś wierzy w to co piszą te gazety to ładny z niego debil.
Uważam że dyskusja niema sensu bo niema o czym. Jak głupi pismak w głupiej gazecie coś napisał to oczym mamy rozmawiać.
Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2008-01-16 00:44:47)
Virus napisał:ivelios napisał:Gdzie jest jakiś polski Genshinken?!
W SLF xD
straciłem wszelką nadzieję
Good one
Codo topiku, dziewczyna pewnie weszła w trudny okres, akurat połączony z "przygodą" z M&A. Trafiła w necie na jakiegoś zboka i z nim zwiała. Mało mnie to w sumie obchodzi... Jednak co do jechania po ich rodzicach, nie znając ich, to możecie sobie darować. Zgodzę się ze Zjadaczem, że po wyglądzie nie ma co ich oceniać.
~Lala_17, współczuję Twojej psychice
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Dziwi mnie tylko jedno. Dlaczego niektórzy z Was nabijają się stricte z tego, że ta dziewczyna zaginęła. To akurat jest najmniej zabawne.
Masz racje, to jest akurat najmniej zabawne, szkoda tylko, że super ekspress zrobił z tego tania sensacje.
Takie gazety robią nawet z największej tragedii tanią sensację- kiedyś w fakcie widziałem zdjęcie powieszonego gościa pod wiaduktem:/
Virus napisał:ivelios napisał:Gdzie jest jakiś polski Genshinken?!
W SLF xD
straciłem wszelką nadzieję
Nie musiałeś jej sobie robić. xD
Hmm... Może stwarzać tylko wymuszone pozory ta dziewczyna. Z tymi telefonami, kartkami itp. Może jest do tego zmuszana czy coś :| Różne żeczy na świecie się dzieją. Ale zastanawiając się jeśli robi to sama, czyli ma wolną ręke, ma dostęp do neta chodzby w kafejce jakiejś, jeśli tak bardzo lubi anime, napewno wchodziła na tą stronę i bardzo możliwe, że przeczyta ten wątek. Ponadto napewno miała tu swoje konto. Znając jej login można by zobaczyć kiedy ostatni raz wchodziła. Jeśli niedawno, więc można by się dowiedzieć skąd ( wbrew powszechnemu przekonaniu internet nie jest anonimowy)(tak mysle, niewiem jak to jest z stronami www).
To, że ciągle cały czas wpatrywała się w ekran komputera (oglądała anime) to raczej nie objaw uzależnienia od niego, a problemy emocionalne, może z rówieśnikami, czy z kimś innym, to, że niezdała jakiejś klasy tylko mnie w tym utwierdza.
A może to nie było z własnej woli. Może to porwanie ,czy coś :| Istnieje baaaardzo wiele różnych możliwości :|
Co do opętania myśle, że insynuowali to rodzice,a dodali pikanterii dzięnnikarze.
Rodzic:
"... Ona cały czas siedziałą przy tych bajeckach, a ja z tym nic nierobiłam, ciągle liczyły się dla niej tylko te bajeczki i komiksy ... "
Dziennikarz piszący artykuł:
"Dziewczynka opętana przez komiksy uciekła z domu"
Ja oczywiście wymyśliłem te zdania, by ukażać przepasć między pierwszm a drugim.
Ale to takie gdybanie ;/ Tak naprawdę nie wiem co mam myśleć o tej sprawie.
Ostatnio edytowany przez Belraist (2008-01-16 01:20:40)
Zjadacz napisał:A skąd wiemy, że od razu patologiczna? Nie oceniajmy ludzi po okładce. Po różnych rzeczach jeździłem, ale po rodzinie bym się nie odważył (ostatnie zdanie nie tyczy się akurat postu Freemana).
A skąd wiemy, że uciekła, bo "opętała ją manga"? Od samego początku wszyscy oceniają po okładce tę dziewczynę (głupia, słaba, pusta, zakompleksiona itd.). What's the difference?
Opierajmy się na jakichkolwiek faktach: skoro jest napisane, że uciekła (nieważne, z jakiego powodu), to dla normalnych rodziców byłaby to tragedia. Nie ma tam żadnej wzmianki o tym, że ta rodzina jest patologiczna, są za to wzmianki o tym, że matka dawała jej wiele, ale ta i tak zwiała. Zresztą to, że ludzie robią tu najazdy na kogoś, nie znaczy, że ty też musisz Wiem, że jest napisane, że dzwoniła, prosząc o spokój. Nie oznacza to jednak, że zawiniła rodzina, bo znam osobiście pewną kretynkę, która uciekła z domu do faceta i przez dwa i pół miecha nie dała znaku życia. Zerwała z nim, to wróciła. Celowo nie oceniałem tu żadnej ze stron.
Podsumowując: nazywanie tej rodziny patologiczną bez jakiejkolwiek wiedzy o niej oraz najeżdżanie na tych starszych ludzi jest w mojej opinii nie na miejscu. Tyle mojego, bo to temat-lokata i powinien zniknąć.
Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2008-01-16 11:47:12)
"Skazany na zajebistość"
Lol. Fajnie wyszło bo a lewo, jak na ironię, jest reklamówka "Perfekt Blue". Teraz sobie wszyscy popatrzą jak anime wygląda
Co do samego artykułu to pozostawię go bez komentarza bo wszystko co miało być powiedziane, powiedziane już zostało.
masz racje jak czytałem ten artykuł i później popatrzałem na baner Perfect Bluea gdy akurat było tam pełno krwi to mi się śmiać chciało.
Ja myśle ,że dziewczyna uciekła ,bo w domu się źle działo.To wina rodziców.Pamiętajcie ,że ona jest już prawie pełnoletnia.
Jeśli chodzi o mój wcześniejszy post to tylko było stwierdzenie faktów(ironicznie).[papa]
Ostatnio edytowany przez postmaster (2008-01-16 01:54:57)
Ja myśle ,że dziewczyna uciekła ,bo w domu się źle działo.To wina rodziców.
Ludzie, co wy wyprawiacie? Nie znacie sytuacji w tym domu, więc nie snujcie tu jakichś zbrodniczych teorii. Wyobraźcie sobie taką sytuację: załóżmy, że zawiniła dziewczyna, a rodzice byli dobrzy. Szukając córki, wchodzą na to forum. Co widzą? Polewkę z nich, opowiadanie, że to ich wina, teksty, że wyglądają jak wieśniaki itp. Jak oni się wtedy poczują, co? Z drugiej strony załóżmy, że rodzina naprawdę była patologiczna, ale najazdy na dziewczynę są. Wysoce prawdopodobne, że jest ona userem tego forum. Wchodzi i widzi najazdy na swoją osobę. Jak się ma wtedy poczuć? Narodzie, nie zamieniajmy się w hiszpańską inkwizycję, skoro nie znamy sytuacji w tym domu. Najlepiej zamknijmy ten temat, bo jest bez sensu.
"Skazany na zajebistość"
Po pierwsze Nikt nie traktuje super expresu poważnie tak samo jak faktu. A jak ktoś wierzy w to co piszą te gazety to ładny z niego debil.
[cytuj=wikipedia]Super Express - wydawany w Warszawie od 1991 roku dziennik o charakterze sensacyjno-rozrywkowym
Nie wydaje mi sie, by ludzie zgłębiający treści tej gazetki, w 100% traktowali ja jak bajkę do poduszki.
"W demokracji rządzi większość, jak wiadomo większość to debile"
Ucieczki zdarzają sie wszędzie, ideologie dorabiają sobie najmniej zaangażowani w problem.
Powiem tyle.Tragedia,ale trzeba uwazac na swoja wyobraznie bo kazdemu moze sie to przyrafic[papatki]
Dla tego właśnie lubię ANSI z niektórych postów boki zrywać[hehe][hehe][hehe]
Teraz do żeczy w artykule wystąpiły zdania:
Przez Internet szukała innych owładniętych mangą, aż w końcu poznała mężczyznę, z którym uknuła plan ucieczki z domu. - owladniętych czy każdy czytający mangę jest owładniętym zombie???
Natalia tak bardzo wciągnęła się w potworny świat anime (czyli japońskich bajek), że gdy nie mogła oglądać swoich animowanych seriali, wpadała w istny szał.
- Teraz będę musiała siedzieć po nocach i oglądać powtórki --- co? gdzie? jakie powtórki?
To tyle do samej sprawy "kto zawinił" niebędę nic pisał bo to różnie mogło być...
- Teraz będę musiała siedzieć po nocach i oglądać powtórki --- co? gdzie? jakie powtórki?
Na Hyperze powtórki są dosyć późno, teraz jakoś po 23, ale wcześniej były o 0.30, więc nie ma się co tak dziwić.
postmaster napisał:Ja myślę ,że dziewczyna uciekła ,bo w domu się źle działo.To wina rodziców.
Ludzie, co wy wyprawiacie? Nie znacie sytuacji w tym domu, więc nie snujcie tu jakichś zbrodniczych teorii.
Zjadacz, masz rację, że nie znamy sytuacji w domu, ale sam fakt ucieczki świadczy o tym, że jakieś konflikty między rodzicami a córką musiały być. Nie chcę tu nikogo oceniać, zwłaszcza rodziców, ale właśnie rodzicom często się wydaje, że postępują w porządku i wychowują dobrze, choć prawda jest niestety inna. W dodatku rodzicom bardzo trudno przyznać się do porażki (wychowawczej) i zwalą winę na wszystko i wszystkich (mangę, anime, internet, gry, filmy itd.), tylko nie na siebie.
Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)
No co wy to wszytsko przez anime... i mange... bo to przeciez takie ZŁE!!! .
Ja sie zastanawiam przed ucieczką z akademika!! O tak!
Ostatnio edytowany przez rexo (2008-01-16 13:30:58)
Zjadacz, a ty nie wiesz czy to faktycznie wina ze strony córki:) Nikt nie wie prawdy, jakiś tam artykuł, nic z niego nie wywnioskujesz poprawnego.
liia, ja wiem, że są różne możliwości i mogły być spięcia między rodzicami a córką, ale nie można od razu powiedzieć, że były na pewno. Nie nam to rozsądzać. Tak jak napisałem wcześniej, przytaczając przykład znajomej dziewczyny, ucieczka z domu nie musi wynikać z kłótni, patologii itp., czasami to tylko głupota jednej ze stron. Która to strona w tym przypadku? Tego nie wiemy, więc nie ma co dyskutować.
EDIT: Hatake, a czy ja powiedziałem, że wina córki? Uważam, że powinniśmy zostać bezstronni i w ogóle o tym nie dyskutować. Sprawy rodzinne zostawmy rodzinom.
Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2008-01-16 15:02:46)
"Skazany na zajebistość"
Obiektywizm Super Expresu i Faktu jest praktycznie zerowy tak samo jak wypowiadanie sie w tej sprawie (czyja to wina i dlaczego tak a nie inaczej) nie stać was na lepsze gazyty? Rzeczypospolita, Wyborcza i inne dajcie sobie spokuj z SE i F bo macie sieczke z mozgu
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
Powiem tyle.Tragedia,ale trzeba uwazac na swoja wyobraznie bo kazdemu moze sie to przyrafic[papatki]
jezu...wybacz ale moja wyobraźnia nie każe mi(po czytaniu GOTHa) Uciąć jakiejś dziewczynie łeb,lewą pierś wydłubać jej oczy i położyć je w jej dłoniach a uciętej wcześniej głowy wsadzić w dziure którą wytne w jej brzuchu...aaa byłbym zapomniał nie rozwiesze jej jajników na drzewie...
Pozatym co sie przejmować? Sama uciekła z domu sama tam niech wróci co nas powinny obchodzić kaprysy jakiejś rozpieszczonej księżniczki?
Lala_17 napisał:Powiem tyle.Tragedia,ale trzeba uwazac na swoja wyobraznie bo kazdemu moze sie to przyrafic[papatki]
jezu...wybacz ale moja wyobraźnia nie każe mi(po czytaniu GOTHa) Uciąć jakiejś dziewczynie łeb,lewą pierś wydłubać jej oczy i położyć je w jej dłoniach a uciętej wcześniej głowy wsadzić w dziure którą wytne w jej brzuchu...aaa byłbym zapomniał nie rozwiesze jej jajników na drzewie...Pozatym co sie przejmować? Sama uciekła z domu sama tam niech wróci co nas powinny obchodzić kaprysy jakiejś rozpieszczonej księżniczki?
...matko znow sie czepia [cholera]kazdego zdania[cenzura][blee][shithappens][baka][ej]
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna