Nie jesteś zalogowany.
Uh zgubiłem sie xD pytalem sie czy ktoś zna anime podobne do Black Lagoon(czyli takowe cechy posiadajace):
-Gunfajting nonstop:P
-Głowni bohaterowie są wyjęci spod prawa
-co drugie zdanie pada cos ala nasze polskie k***a
-no i pełna gangsterka;Ppytałem kilka stron wczesniej ale sie zgubiłem bo juz nie wiem czy ktoś mi odpowiadał xD
GunGRAVE pasuje troszkę nawet. Oglądałem go i mogę Ci powiedzieć, że jest/są: Gunfajting (dokładnie "zamiatanie", ale nie zawsze), główni bohaterowie, mafia, gangsterka pełną parą, choć tak dużo nie klną znajdzie się też trochę "klimatu Hellsingowego" no i jest jescze trochę podobne do Berserka chodzi tu więzi między głównymi bohaterami i o tą "zdradę". Seria jest średnia i dosyć dobra.
Ostatnio edytowany przez ShAd0w (2008-01-05 19:57:42)
Uh zgubiłem sie xD pytalem sie czy ktoś zna anime podobne do Black Lagoon(czyli takowe cechy posiadajace):
-Gunfajting nonstop:P
-Głowni bohaterowie są wyjęci spod prawa
-co drugie zdanie pada cos ala nasze polskie k***a
-no i pełna gangsterka;Ppytałem kilka stron wczesniej ale sie zgubiłem bo juz nie wiem czy ktoś mi odpowiadał xD
Polecam wprawdzie nie anime, ale filmy live action, do których w Black Lagoon są liczne nawiązania (a nawet zacytowane niektóre sceny z tych filmów): The Wild Bunch (Dzika banda Sama Peckinnpaha, bodaj pierwszy w dziejach tzw. antywestern, przekroczenie pewnego Rubikonu w tematch: "film akcji" i "film o niedobrych ludziach"), oraz A Better Tomorrow i A Better Tomorrow II (a.k.a. A Better Tomorrow 2) Johna Woo.
Poszukuję czegoś podobnego do erementar gerad, kaze no stigmy, shany czyli (komedia, przygoda, akcja, maly romance)
prosze o pomoc.
ZnT oba sezony zaliczone, kekkaishi( czekam na napisy)
Ostatnio edytowany przez dzadzar (2008-01-13 20:14:10)
Może Zero no Tsukaima?
"Skazany na zajebistość"
Poszukuję czegoś podobnego do erementar gerad, kaze no stigmy, shany czyli (komedia, przygoda, akcja, maly romance)
prosze o pomoc.ZnT oba sezony zaliczone, kekkaishi( czekam na napisy)
Może KENICHI:)
slayers
Kenichiego tez zaliczylem;P ale slayers... zobacze co to:)
edit: wolałbym coś z nowsiejszą kreską
Ostatnio edytowany przez dzadzar (2008-01-13 21:27:27)
JaDaK napisał:Poszkuje jakieś anime podobne do:Bleach, One Piece, Naruto, Gintama, D.Gray-Man, Busou Renkin, Tenjou Tenge, Saiyuki, Yu Yu Hakusho, Inuyasha, Dragon Ball.... i pewnie połowe zapomniałem xD, ogólnie chodzi mi o jakiegoś DOBREGO shonena z ciekawa akcja i fajnymi bohaterami .
Jak zwykle - Hajime no Ippo, Kenichi.
Aż dziw bierze że nikt tu nie wspomniał o tak znanych tytułach jak Street Fighter (kinówka , seria tv , oav ) oraz Virtua Fighter (tu wiem tylko o serii)
Wpasowują się idealnie w tematykę
Ostatnio edytowany przez Aizen (2008-01-13 21:34:35)
Aż dziw bierze że nikt tu nie wspomniał o tak znanych tytułach jak Street Fighter (kinówka , seria tv , oav ) oraz Virtua Fighter (tu wiem tylko o serii)
Wpasowują się idealnie w tematykę
Ale słabe są okrutnie. Jako wielki fan SF bardzo się na nich zawiodłem.
"Skazany na zajebistość"
Cóż , kwestia gustu , mi akurat się podobały zwłaszcza seria tv SF .
Cóż , kwestia gustu , mi akurat się podobały zwłaszcza seria tv SF .
Tobie się podobały rysunki Dillona.
Aizen napisał:Cóż , kwestia gustu , mi akurat się podobały zwłaszcza seria tv SF .
Jasne to co wyczyniał np w "Kaznodziei" było całkiem niezłe , sęk w tym Obi że to troszkę nie na temat którym w tym dziale są "anime podobne do..."
Ostatnio edytowany przez Aizen (2008-01-13 22:07:02)
Obiwanshinobi napisał:Aizen napisał:Cóż , kwestia gustu , mi akurat się podobały zwłaszcza seria tv SF .
Jasne to co wyczyniał np w "Kaznodziei" było całkiem niezłe , sęk w tym Obi że to troszkę nie na temat którym w tym dziale są "anime podobne do..."
Oraz pewien periodyk szmatławy (nawet nie dlatego szmatławy, że antyklerykalny) Ci się podobał. The gustibus...
może już gdzieś tu już padło takie pytanie, ale nie mam czasu na przeszukiwanie postów :/
Poszukuje czegoś ambitnego... podobnego no Death Note - czyli takiego gdzie cały czas się nie leją, ale które zmusza do myślenia !
może już gdzieś tu już padło takie pytanie, ale nie mam czasu na przeszukiwanie postów :/
Poszukuje czegoś ambitnego... podobnego no Death Note - czyli takiego gdzie cały czas się nie leją, ale które zmusza do myślenia !
Jeżeli nie oglądałes to polecam Code Geass:)
I choćbym szedł ciemną doliną-zła się nie ulęknę, bo to właśnie ja jestem największym skur**synem w tej dolinie.
Monster;)
luki349 napisał:może już gdzieś tu już padło takie pytanie, ale nie mam czasu na przeszukiwanie postów :/
Jeżeli nie oglądałes to polecam Code Geass:)
dzięki , widzę, że ~Krusty tłumaczy, więc bardzo miło mi się będzie oglądało
Marzy mi się anime w stylu Gunbuster, Crest of the stars, tylko że z dużą porcją ecchi i humoru. Ot, taki kapitan statku statku kosmicznego, który podgląda żeńską część swojej załogi. Kosmiczne ecchi? Jest coś takiego?
I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side
Poszukuję anime podobnego do x files. Najlepiej gdyby bohaterowie byli już dorośli , ktoś zna coś takiego?
PS:
Oraz pewien periodyk szmatławy (nawet nie dlatego szmatławy, że antyklerykalny) Ci się podobał. The gustibus...
Coś bardziej antyklerykalnego od Kaznodziei? Wogóle Obi brzmisz jakbyś mi zarzuty jakieś stawiał czyżby dlatego że lubię coś czego Ty nie lubisz?