Nie jesteś zalogowany.
Cóż, wysłałem ostatnio maila do A-V z pytaniem, czy przeniosą do nas to, co już w niemcach wydali - NGE, Full Metal Panic, Love Hina, 12 Kingdoms, Kenshin OAV i masa innych - oto, jaką odpowiedź dostałem:
[cytuj=A-V]
Szansa jest... ;-) Tak... Nigdy nie należy mówić "nigdy"... Rzeczywiście - wiele zależy od rozwoju rynku anime w Polsce. Ja z pewnością prześlę tego maila do firmy "matki" w Niemczech. Gdyby takich maili było 1000, z pewnością łatwiej byłoby podjąć jakąś nową decyzję ;-)[/quote]
Pytałem też o boxy z całymi seriami itp.:
[cytuj=A-V]
Na razie nie planujemy też wydawania boksów. Obawiamy się, że będzie na nie mało chętnych. Ale napiszę jeszcze raz: więcej maili od fanów na ten temat + więcej sprzedanych płyt DVD z anime = większe prawdopodobieństwo, że boksy się pojawią.[/quote]
Pytanie o błędy w pierwszych seriach:
[cytuj=A-V]
Zdajemy sobie sprawę z błędów na starych filmach - wadliwe GTO 4 (tutaj w ogóle nie było polskich liter!) wycofaliśmy i wkrótce dostępna będzie poprawiona wersja.
Staramy się unikać błędów w nowych produkcjach. Więcej zrobić na razie nie możemy.[/quote]
Czekam jeszcze na odpowiedź, co z tymi, co już błędne wydania kupili... Jak tylko odpowiedzą, napiszę w tym wątku
Pozatym dowiedziałem się, że powinno ruszyć niedługo forum A-V:
[cytuj=A-V]
Jeśli natomiast chodzi o stronę internetową, to planujemy przebudowę strony niemieckiej I POLSKIEJ. Najprawdopodobniej na stronie polskiej będzie dostępne też forum i inne, nowe atrakcje ;-)
I to chyba wcale nie taka znowu odległa przyszłość.[/quote]
Teraz nieco smutniejsza wiadomość - pytałem o fanowskie tłumaczenie:
[cytuj=A-V]
Jeżeli natomiast chodzi o współpracę z fanami przy tłumaczeniach, to myślę, że raczej tak się nie stanie z powodów organizacyjnych.
Bezustannie pracujemy nad poprawą jakości tłumaczeń i mamy nadzieję, że widać to - szczególnie w nowych filmach.[/quote]
Podsumowując - jako, że ostatnio jakość wydań A-V baardzo się poprawiła, może zasypać ich mailami, a nóż się coś uda wskurać Może i są to trochę płonne i naiwne nadzieje, ale według mnie spróbować można, co prawda efektów nie będzie od razu, ale
Ja chce tylko, żeby wymienili mi moje 2 volle Gunslinger Girl na nowe, jak sie tylko pojawią. Jakby wydali NGE (moze kiedyś bym kupił), Full MetalPanic (na bank kupie bo nie oglądałem), Love Hina (może, choć tylko jako ozdoba na półkę, bbo anime jest przegięte :/). Niech opuszczą jeszcze ceny, to będzie więcej klientów. Dehu, skoro z nimi gadasz to zarzuć tym pytaniem "Czy jest możliwość spuszczenia cen, chociażby do poziomu konkurencji?".
A-V nie jest na moją kieszeń, więc napewno nic od nich nie kupie (nie mówie nigdy), nie oszukiujmy się, nie mam pieniędzuy na tak drogie anime, choć mają naprawdę dobre tytuły, aż żal mnie ściska, że nie mam na co niektóre pieniędzy ..., a i nie chcial bym od nich kenshina OVA, pewnie by był cholernie drogi, a szkoda ...
50 zł to dość sporo, ale nie AĹť tak sporo, jak można wywnioskować z twojej wypowiedzi Pozatym, zawsze można pozbierać trochę, nikt ci nie każe kupować od razu i całymi seriami
coz dehumanizer niby masz racje ale gdybym chcial kupic u nich GTO to musial bym wydac okolo 700 zl
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
ok. 700 zł? Tyle to Gundam Seed od Beez chodzi GTO cały kosztowałby 500 zł, choć to i tak dość dużo. Ale trzeba wziąć jeszcze pod uwagę jedno - A-V nie ma takiego zaplecza finansowego jak A-G czy IDG, które mają dodatkowe zyski także z normalnych filmów (A-G ma wsparcie Visionu...), w czasie gdy A-V utrzymuje się sam i tylko z anime...
Ale cóż poradzić, trza czekać na forum i zasypywać mailami, to może jeszcze coś się w cenach zmieni, raz juz obniżyli
Ej, no ale 89 zł za żadne pudełko dwupłytowe nigdzie nie dasz.
Gdyby jedno pudło z odcinkami 1-4 czy jakoś tak, Ninja Scrolla kosztowało 30 - 40 zł to spoko, już bym miał wszystkie, a tak to nie chce mi się zaczynać kompletować. A tak w nawiasie, to ile kosztuje przesyłka? Bo ja to tylko przez pocztę bym mógł kupować.
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-06-29 22:25:28)
ja wiem, że anime to nie chleb i nie jest do życia potrzebne... ale nie oszukujmy się, kilkaset złotych za jedną serię mało kto wyda. godzina oglądania za 100 zł to jednak nie jest szczyt moich marzeń.
ja tam życzę polskiemu rynkowi anime jak najlepiej, gits:sac kupuję (bo mi się podoba), ale pozycje od a-v sobie odpuszczam - ze względu na cenę. no i nie ukrywam, że ciekawi mnie, kiedy powstanie coś w rodzaju polskiego zx/a4e/ahq/kaa
100 zł za godzinę... Mamy rekord Np. Negima jest za 50 zł a ma 2 godziny
Cóż, trza będzie zasypać ich mailami z prośbami o obniżenie cen, bo inaczej nic nie zrobią.
Zamierzam się powoli zaopatrzyć w to...
http://www.anime-virtual.pl/films/cont_ … 0000000338
dzisiaj pewnie kupie 1 dvd... może ktoś chce mi to odradzić albo powiedzieć mi coś o czym nie wiem? Bardzo prosze o pomoc xD
Jeśli chodzi o ten tytuł, to za dużo ci nie powiem, ale mam od nich Platetes. Jak słyszę imię, a pokazuje się nazwisko, to nie dobrze się robi. Wiem, że nie da się zrobić 'bezbłędnych subów', ale w każdym odcinku po parę? Jasz! Powiem tak, dziękuję, ale nie.
~kalamir, radzę się porządnie zastanowić.:)
Oj odradzałabym. Isao miał od nich jakiegoś Gundama i strasznie psioczył. No i ostatecznie ściągał sobie dvd z zagranicy
"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."
No więc właśnie... bo ja bardzo lubię tą serię i postanowiłem kupić oryginalne DVD (mimo pirackiej ceny). Mam też GUNDAM MOVIE I i II tyle, że tam sie nie dopatrzyłem jakichś strasznych rzeczy. Pewnie będę kupował w komikslandii, więc może sie dogadam ze sprzedawcą co do możliwości zwrotu. 500 zł za serię to nie mało...
Ja wam za to mogę powiedzieć o tłumaczeniu Genshinkena Oceniliśmy je z Hiki na przeciętne, ze wskazaniem na irytujące. Tyle zrąbanych kwestii, niewykorzystanych możliwości, nawet literówki się zdarzyły. Nawet timing kulał. Jeżeli każde tłumaczenie tak wygląda w oficjalnie wydanych anime, to aż się boję kupować Samurai Champloo i Ergo proxy, na które się zasadzamy (wiem, że to inne wydawnictwo, ale fakt ten sam). Całe szczęście odnośnie Genshinkena, to że był to DVDRip xD Próbuję jeszcze dociągnąć PlanetES xD
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
tak łapiąc z posta sprzed półtora roku:
no i nie ukrywam, że ciekawi mnie, kiedy powstanie coś w rodzaju polskiego zx/a4e/ahq/kaa
tylko kto ci zrobi ripy z tak felernego źródła jak te. xD o obraz chodzi;d trzeba bedzie specjalnie jakies r2 ściągać xD
co do ceny to akceptowalna według mnie by była taka jaka jest filmów na DVD ! czyli około 20-30zł !! wtedy bym się mógł pokusić (o ile będzie) nawet o Naruto serie I (220ep dzielone na 4 = 55 pudełek dvd to razy 20zł za sztukę to daje 1100zł... w przeciągu jednego roku był bym w stanie to kupić !, ale przy cenie 50zł to daje 2750zł !!! - nigdy tego nie kupie w takiej cenie... chyba, że będe zarabiać 10.000zł/mieś - brutto)
grejpfrut napisał:no i nie ukrywam, że ciekawi mnie, kiedy powstanie coś w rodzaju polskiego zx/a4e/ahq/kaa
tylko kto ci zrobi ripy z tak felernego źródła jak te. xD o obraz chodzi;d trzeba bedzie specjalnie jakies r2 ściągać xD
Czy ja wiem... na chwile obecną można zrobić ripy tego co jest na Polskim rynku, ale komu się chce + jak mówi przysłowie "gdzie dwóch Polaków tam są trzy zdania !" (oddnoście jakości, kodowania, i tym podobne sprawy techniczne)
Ostatnio edytowany przez luki349 (2008-01-12 16:27:11)
grejpfrut napisał:no i nie ukrywam, że ciekawi mnie, kiedy powstanie coś w rodzaju polskiego zx/a4e/ahq/kaa
Są dostępne ładne DVD ripy od na przykład [BR-Raws], tylko pytanie kto to by wydał i w jakim czasie. Ale ogólnie pomysł dobry.
Mam od nich 1 vol Gundama i zbytnio przyczepić się nie miałem do czego... Mam od nich Negime - chumor mnie rozwala - suby z ansi moga sie schować... tłumaczenie całkiem niezłe, za to w Futari Ecchi to mistrzostwo - humor zabija, tak samo w Itsudatte my Santa - tlumaczenie calkiem dobre. Co do Genshikena to mogliby sie bardziej postarac, za to w Gunslinger Girl to tolna tragedia jesli o tlumaczenie chodzi. Jesli chodzi o tlumaczenia Anme Gate to maja bardzo dobre, za to jakosc obrazu maja na niskim poziomie, albo co najmniej średnim. Wracajac do Virtuala, to na testing czekaja jeszcze Boginki, Tsubasa Chronicle, KGNE (Mróóóóóóóó :3 ) no i Tenjou Tenge. Nie mam na co kasy wydawac, to wydaje na anime