Nie jesteś zalogowany.
Mam pewien problem.. otórz jeśli mam w jednym folderze plik z napisami i plik wideo i mają one te same nazwy, napisy są automatycznie nakładane na film i to wszystko jedno jakieego odtwarzacza plików bym używał. Dodatkowo są one dodawane strasznie dużą czcionką, dlatego właśnie mi to przeszkadza. Czy wie ktoś jak to wyłączyć?
zobacz, czy koło zegarka masz "zieloną strzałeczkę" jeśli tak, kliknij na nią lewym przyciskiem myszy i wybierz 'hide subtitles'
Zniszczmy świat, aby stworzyć go na nowo.
Masz zainstalowanego Vobsuba, kliknij PPM na zieloną strzałkę na pasku zadań i wybierz Hide Subtitles. Ewetualnie zmień wielkość czcionki w ustawieniach Vobsuba.
Możesz również zmienić nazwę napisów.
Możesz również zmienić nazwę napisów.
Tylko po co?
A rozmiar napisów, jak i czcionkę można zmienić. Kliknij dwa razy w tę zieloną strzałkę.
W ogóle DirectVobSub nie jest po to, żeby przeszkadzać w oglądaniu. I na przyszłość powiem, że przydaje się przy oglądaniu anime z napisami w ass.
Ostatnio edytowany przez lb333 (2008-01-06 13:12:15)
DarkDekerMaster napisał:Możesz również zmienić nazwę napisów.
Tylko po co?
Po to by mu się nie wyświetlały napisy automatycznie.
Nie ważne jaki sposób, ważne, ze sie uzyska zamierzony cel a Dark podał tylko "łopatologiczną" metodę
Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2008-01-06 13:12:04)
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
lb333 napisał:DarkDekerMaster napisał:Możesz również zmienić nazwę napisów.
Tylko po co?
Po to by mu się nie wyświetlały napisy automatycznie.
Nie ważne jaki sposób, ważne, ze sie uzyska zamierzony cel a Dark podał tylko "łopatologiczną" metodę
Nie chcę tu offtopa rozbudowywać, ale wydaje się, że autor wątku o tym wie. W końcu zauważył, że:
jeśli mam w jednym folderze plik z napisami i plik wideo i mają one te same nazwy, napisy są automatycznie nakładane na film
No to automatycznie jeśli są inne nazwy, to tych "niepotrzebnych dodatkowych napisów" nie ma.
Ostatnio edytowany przez lb333 (2008-01-06 13:15:19)
Dzięki za pomoc.
[url]http://animesub.info/forum/viewtopic.php?id=143428]
^poczytaj to sobie, dużo wyjaśnia.