#1 2005-10-25 14:33:50

raziel4ever
Użytkownik

saiyman

czy wam tez nie chce wejsc ta stronka http://bt.saiyaman.info/ jesli tak to nie widomo co sie z nia dzieje
ps nie znacie stronki skad mozna zassac raw bleacha ( ep 55 )
pozdro

#2 2005-10-25 15:08:35

Evul
Użytkownik

Odp: saiyman

Pisze się 'SaiyaMan', stronka chodzi, a blecha ukazuje sie między wtorek-wieczór a środa-rano i z tego co Mi wiadomo jest to pierwszy Bleach w necie. Następnie ukazuje się RAW od l33t http://www2.l33t-raws.org i inne rawki (jesli takowe są) oraz hardki... .

#3 2005-10-25 17:00:26

Draco
Użytkownik

apropo l33t to właśnie wydali 54 ep jezor

#4 2005-10-25 17:15:00

raziel4ever
Użytkownik

mi ta strona nie dziala wyskakuje mi
Nie można wyświetlić strony
Strona, której szukasz, jest w tej chwili niedostępna. Witryna sieci Web może mieć problemy techniczne lub może być potrzebna zmiana ustawień przeglądarki.

--------------------------------------------------------------------------------

Spróbuj wykonać następujące zadania:

Kliknij przycisk Odśwież lub spróbuj ponownie później.

Jeśli adres strony został wpisany na pasku adresu, upewnij się, czy jest on wpisany poprawnie.

Aby sprawdzić ustawienia połączenia, kliknij menu Narzędzia, a następnie kliknij polecenie Opcje internetowe. Na karcie Połączenie kliknij przycisk Ustawienia. Ustawienia powinny się zgadzać z ustawieniami dostarczonymi przez Twojego administratora sieci lokalnej (LAN) lub usługodawcę internetowego (ISP).
Jeśli administrator sieci włączył tę funkcję, system Microsoft Windows może sprawdzić sieć i automatycznie wykryć ustawienia połączenia sieciowego.
Jeśli chcesz, aby system Windows spróbował je wykryć,
kliknij przycisk Wykryj ustawienia sieci
Niektóre witryny wymagają 128-bitowego zabezpieczania połączeń. Kliknij menu Pomoc, a następnie kliknij polecenie Internet Explorer - informacje, aby ustalić, jak mocne zabezpieczenia są zainstalowane.
Jeśli próbujesz przeglądać bezpieczną witrynę, upewnij się, czy ustawienia Zabezpieczeń obsługują ją. Kliknij menu Narzędzia, a następnie kliknij polecenie Opcje internetowe. Na karcie Zaawansowane przejdź do sekcji Zabezpieczenia i sprawdź ustawienia dla protokołów SSL 2.0, SSL 3.0, TLS 1.0, PCT 1.0.
Kliknij przycisk Wstecz, aby wypróbować inne łącze.

Nie można znaleźć serwera lub błąd DNS
programu Internet Explorer
o co chodzi wczesniej dzialala ale od trzech dni lipa help

#5 2005-10-25 17:35:49

Evul
Użytkownik

ehhh.. "Nie można znaleźć serwera lub błąd DNS" no i masz objasnione co jest zepsute, teraz wystarczy to naprawć oczkod tj: DNS do kitu jezor nie zapisał w swej bazie adresiku saiyamanka, badz go wykasował. jezor Zapewne masz tylko jeden DNS wpisany, dopisz inne, twój operator internetu powineń podać minimum dwa (w razie awari jednego, drugi sprawuje support) albo masz PROXy? Jeśli tak to wyłącz go i sprawć wtedy, bądz zgłoś do administratora że nie otwieraja Ci się pewne witryny i masz błąd DNS, może coś poradzi, a pozatym.. litości... Internet Explorer? Cały świat wie że jedyną słuszna przeglądarką internetowa jest Firefox (ewentualnie OPERA). Strona może się też nie otwierać z powodu awaryjności i shitowości samego IE jezor przezuć się na FF.

#6 2005-10-25 17:59:55

Yang
Użytkownik

A zrobiłeś odśwież? jezor

#7 2005-10-25 18:01:27

raziel4ever
Użytkownik

ok wiec na wstepie powiem ze nic nie kapuje co trza sprawdzic ( ale firefox juz instaluje ) moglby ktos podac sposob aby posprawdzac to co kolega wczesniej doradza czyli dns itp
z gory dzieki

#8 2005-10-25 19:23:46

raziel4ever
Użytkownik

o widze ze Wielki Brat patrzy smile_big
milo mi ze moj temat cie zaiteresowal i sklonil do zartow a raczej nabijania sie ze mnie jezor
ale tak na powaznie czy ktos mogl by mi pomoc
pozdro for Yang najbardziej zlosliwej osoby na forum wstyd

#9 2005-10-25 19:44:24

Yang
Użytkownik

Ja się na serio pytam jezor. Bo jeśli nie wciśniesz f5, to pewnie z cachu będzie ci leciało i się nie załaduje.
A jeśli nie zadziała, to zrób jak mówi Twister smile_big. Zainstaluj sobie przeglądarke internetową (IE nią nie jest jezor) i sprawdź. Jak nie zadziała, to kombinuj dalej. Może spróbować zdobyć ip serwera ze stronką smile_big?

#10 2005-10-25 19:48:07

Suchy
Użytkownik

Ale uwaga bardzo na miejscu jezor

Hmm.. sa jeszcze takie możliwości:
- wyczyśc cache przeglądarki
- FW Ci blokuje
- wyłącz/włącz proxy

#11 2005-10-25 21:01:56

raziel4ever
Użytkownik

ok wiec juz dzila nie wiem dlaczego wczesniej nie chcialo ale teraz nawet na IE ladnie wchodzi ale dzieki temu topicowi przezucilem sie na FF'a
pozdro

#12 2005-10-25 21:12:26

Yang
Użytkownik

Więc pewnie chodziło o F5 jezor.
A ja FF nie używam, bo się na nim trochę zawiodłem. Po prostu opera w pełni spełnia moje oczekiwania i nie muszę instalować żadnych pluginów by mieć to wszystko. Chociaż nie wiem, czy np jest jakiś szybki sposób na otwieranie stron w tle. W operze wystarczy wcisnąć trzeci przycisk i już w tle się stronka ładuje. Niezwykle przydatne przy przeglądaniu forum smile_big. Chociaz w FF gesty są lepiej zrobione, bo widać co rysujesz. A bez gestów to jak bez ręki, bo po prostu nie da rady przeglądać stron.

#13 2005-10-25 21:29:35

synibos
Użytkownik

grup fansubującyh jest wiele, a grup wydających rawy też mało nie jest [np SORA w formacie .mkv tylko że z chińskimi napisami lub luano] wejdź na http://www.tokyotosho.com/ i wyszukaj pozycji bleach

#14 2005-10-25 21:39:41

amarthar
Użytkownik

W FF tez sa zakladki, i tez dostepne pod trzecim przyciskiem myszy jezor

#15 2005-10-25 21:46:53

Evul
Użytkownik

W Firefoxsie jest piękna właśnie jego prostota, bez żadnych zbytecznych rzeczy, jakby chcieć mase opcji to Mozilla ma ich nie mniej niż Opera. Taki FF jest idelny do akcji "odzielania nieświadomych użytkowników od złego systemu" tj: "od-internet-eksplorowania" (czy odsunięcie od generała towarzysza Micro(shit)$oftu), ff jest prosty i dla przecietnego użytkownika nizbyt rózni się od IE, dzięki czemu latwo go opanuje i ma także możliwość ROZBUDOWY poprzez PLUGINY. Lecz gdyby odrazu zainstalowal Opere, masa funcji jakie ma na starcie zdezorientuje takeigo "IE-owca" który, wywali taką opere w cholere zostajac przy IE.

Podsumowując: Firefox jest idealny na początek, co nie znaczy ze pużniej też traci. jezor

PS: Osobiście preferuje FF, wolę mieć pod kontrolą swój komp/system i środowisko programów z jakich kożystam, zbęde funkcje są mi naturalnie zbyteczne smile smile_big

#16 2005-10-25 21:47:27

synibos
Użytkownik

No ja się przezuciłem na na Netscape Browser 8 i jak na razie nie mogę nażekać

#17 2005-10-25 21:48:23

belgrath
Użytkownik

Niestety "saiyAman" nie masz racji co prawda Bleach ukazuje sie tam szybko to szybciej ukazuje się raw grupy [SORA] na http://www.nun.com.cn/index.php (choć to niewiele ale o 3-5 godzin szybciej) jezor

#18 2006-07-28 22:29:34

raziel4ever
Użytkownik

mam pytanie ostatnio zauwazylem ze jak sciagam torrenty z saiyamana to posiadaja one dziwne nazwy  w klijencie torrent ( bit comet i  utorrent ) dla przykaldu #51木曜(アニメ) ゼーガペイン -ZEGAPAIN- 第17話 「復元されし者」 (704x396 DivX611 24f ふ).avi w miejscach ? sa kwadraciki jak to naprawic i czy wystepuje to tez u innych osob a moze wystarczy cos zmienic w ustawieniach 
ps bardzo to przeszkadza bo jak sie ma duzo ep na dysku to nie wiedomo jakij grupy jaki kodek  itp

ps 2 wchodze na http://www.tokyotosho.com/search.php   i nie moge sciagnac zadnego torrenta od darkside raws czy maja problem ze strona u siebie czy to cos u mnie ??

Ostatnio edytowany przez raziel4ever (2006-07-28 22:35:31)

#19 2006-07-28 22:35:48

Hatake
Użytkownik

hmm prosta odpowiedz, krzaczki. poprostu zainstaluj windowsowi obsługę języków azjatyckich:P aha, to że takie nazwy, czyżby skopiowane prosto w Winny?

EDIT: tak darkside ma problemy ze stronką ostatnio, nic im nie działa, pamiętam bo wchodziłem;]

EDIT2: znów jakiś temat zprzed roku, został odkopany:D ej ale cieszcie sie ludzie przynajmniej nowych nie zakładają i nie zaśmiecają forum:P

Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-07-28 22:37:12)

#20 2006-07-28 22:48:48

raziel4ever
Użytkownik

ok to jeszcze czy macie tez problem ze strona zw 
a czy tracker darksite raw  dziala ?? jesli tak to moglby ktos podeslac mi linki do zegapain powyzej 14 plis smile  i  to samo z hack roots od zw  tylko  15 i 17  w tej wyzszej jakosci 1280 x  rozdzielczosc w mkv 
smile

Stopka forum

© Animesub.info 2024