#1 2008-01-02 20:48:05

Hero
Użytkownik

Mp 4 - Filmy problem:/

Jako, że zepsuło mi się MP3 postanowiłem kupić sobie MP4. Jak myślałem tak zrobiłem.Kupiłem  MP4 od firmy Easy-Touch a dokładnie to jest to MP4 ET-3034 FUN 1GB+FM. I teraz pojawia sie mój problem, otóż na stronie producenta w FAQ pisze :

"
Po przegraniu filmów z komputera do odtwarzacza MP4 - urządzenie ich nie odtwarza i nie rozpoznaje formatów.
1. Odtwarzacz MP4 nie odczytuje "wprost" filmów zapisanych w formatach: *avi; *.mpeg; *.wmv . Wcześniej należy go skonwertować do pliku rozpoznowalnego przez odtwarzacz MP4.
2. Program do konwersji plików filmowych znajduje sie na płycie CD dołączonej do zestawu (odtwarzacz Mp4 odtwarza filmy w formacie MTV, AMV lub SMV - w zależności od modelu).
3. Po przekonwertowaniu pliku filmowego należy go przegrać do odtwarzacza MP4.
"

Niestety po przekonwertowaniu pliku do tych formatów odtwarzacz niestety dalej nie odtwarza filmu.

Jeśli ktoś ma ten odtwarzacz i wie jak "wgrać" filmy aby działały, bardzo proszę o pomoc bo nie mam już siły, używałem różnych programów(także dołączonych wraz z MP4 ale na nic sie to zdało)

jeszcze jedna sprawa: wie ktoś jak wgrać do niego nowe oprogramowanie bo jakoś u nich na stronce dziwnie to jest napisane i nie wiem o co w tym chodzi.

Z góry wielkie dzięki.

Ostatnio edytowany przez Hero (2008-01-04 15:06:11)

Oh, żałosny cieniu związany w ciemnościach patrzący z pogardą na ludzi, sprawiając iż cierpią, twa dusza pogrążyła się w karmie grzechu. Chcesz się przekonać czym jest śmierć?

#2 2008-01-03 00:28:28

Kisiel
Użytkownik

Odp: Mp 4 - Filmy problem:/

Niestety z Odtwarzaczami mp3 i mp4 jest jak z komórkami 2g i 3g. Dużo funkcjonalnie sie nie różnią a jak już to nowymi standardami przesyłania danych i 20% szybsze zużycie baterii. To samo w przypadku odtwarzaczy mp i mp4. mp 4 jest tylko w naziwe i oznacza następną generację - Patrzcie ludze! mogą odtwarzać filmy! Woah! na ekraniku wielkości paznokcia z 5 efepesem!

Nie miałem styczności z tym modelem ale mogę ci podpowiedzieć. Spróbuj użyć MediaCoder'a - ma opcje od razu z ustawieniami odpowiednimi do różnych odtwarzaczy mp4, psp, ipodów i komórek [jak pisałem z predefniniowanym ustawieniem]

10721827ve.gif

#3 2008-01-04 12:06:14

Atem
Użytkownik

Odp: Mp 4 - Filmy problem:/

Advise:
Solution    Software version    Product detail   
Actions    AMV Convert 4.00    Advise: this software can be applied to Convert AMV Files.(1.5'' & 1.8'') And if you install this tool ,the "Win98 Drvier" and "MP3 Player Disk Manager" also be installed into your computer.   
    AMV Convert 4.13    It can be used to upgrade all the MP3 & MP4(2051 \ 2085 \ 2097 \ 7513 \ 7515). Advise:this software can be applied to Convert AMV Files ( 2.0'' & 2.2'')   
    AVI Convert 5.02    Used for ATJ 2135.  This software can be applied to Convert AVI Files(2.4" 320*240) for Atj 2135 And can be used for upgrading the 2135 player.   
RockChip    AVIConverter_1.5    This program can be used to convert others Video file(AVI/RM/MPG/ASF/WMV/MKV/DAT/VOB) to AVI file .  And it's fit for 1.5" RockChip MP4.   
    AVIConverter Smart2.0    This program can be used to convert others Video file(AVI/RM/MPG/ASF/WMV/MKV/DAT/VOB) to AVI file .  And it's fit for 2.0"&2.2" RockChip MP4.   
    AVIConverter_3.0    This program can be used to convert others Video file(AVI/RM/MPG/ASF/WMV/MKV/DAT/VOB) to AVI file .  And it's fit for 2.4"RockChip MP4.   
    ConsumerUpdate2.8.1    If you want to upgrade your player ,please setup this program first.   
Ali    Ali 5661 upgrade Tool    Run "Factory 4.exe" from 5661 upgrade for zhaohua.   
    Ali 5667 upgrade Tool    Run "Factory4.exe" ,from 5667 upgrade for No screen player   
    Win98 Driver 1.51.30    For Windows 98 user, please install the driver from the CD and restart your computer to take effect. No driver is needed for Windows ME/ 2000/ XP/ Mac OS 9.2.2 or above.   
Anyka    USB Win98 Driver    For Windows 98 user, please install the driver from the CD and restart your computer to take effect. No driver is needed for Windows ME/ 2000/ XP/ Mac OS 9.2.2 or above.   
    PC_Camera_Driver    For Camera Drive   
    Convert Tool    For Convert the Video File,please read the MP4_TOOL_GUI_Specification.pdf first   
Sisis    Movie transition    For Convert the Video File to AVI file   
Spension    AVIConverter(320x240)    For Convert the Video File to AVI file   
    MP4Converter(320x240)    For Convert the Video File to MP4 file   

też mam mp4 i przekleiłem ci tekst z instrukcji , wytłuszczone programy to te którymi konwertowałem amv na .amv ;P , powodzenia

Stopka forum

© Animesub.info 2025