Nie jesteś zalogowany.
nawet nieźle im wyszło
tylko żeby miała system AI z Ergo Proxy i lepszą mimikę twarzy byłoby niemal idealnie XD
japońska technika zafundowała nam niezły prezencik
KDE4 ssie
no śmiesznie mruga hehehe
Skoro śmiesznie mruga, to dlaczego nie umieściłeś tego tutaj: Coś wesołego
Skoro śmiesznie mruga, to dlaczego nie umieściłeś tego tutaj: Coś wesołego
Jest to raczej nowinka technologiczna z Japonii a to że śmiesznie mruga nie znaczy ze filmik jest wesoły i powinien tam wylądować nie sądzisz??
zresztą pisząc śmiesznie miałem na myśli dziwnie
Ostatnio edytowany przez darkschab (2008-01-02 15:52:40)
Łoooo... jeszcze kilka(-naście) lat i takie roboty będą sobie śmigać po mieście. Trochę dziwnie mruga i wyraz twarzy ma taki ponury i nie kumaty ale jak na robota to muszę przyznać że takie coś wymaga trochę umiejętności
Niezłe, ale o ile wygląda jak prawdziwa, o tyle porusza się jeszcze dość sztucznie (dziwnie mruga, brak wyrażania emocji w wyrazie twarzy itp.)
Rusza się strasznie mechanicznie, brakuje płynności. Te mrugi to takie jakieś do połowy tylko, do tego zbyt częste ;p
ah ci Japończycy to są
czekamy na wielkie mechy chodzące po ulicach
sprawdźcie jeszcze to
mały transformer w akcji
Jak na mój gust androidka nie zachwyca[brakslow] Wygląda nawet ładnie, ale odwzorowanie ciała człowieka to żadna sztuka. Figury woskowe robi się od lat, tutaj jedyną różnicą jest materiał i silniczki w środku. Postarali się co prawda, żeby chociaż patrzyła tam, gdzie się coś dzieje, ale jak to już powiedzieliście jej ruchy są fatalne.
Z resztą i tak nie mamy co marzyć o porządnych androidach dopóki nie stworzymy sensownej sztucznej inteligencji, bo taka ruchoma figurka jadąca na skryptach to wyłącznie zabaweczka na parę chwil. A zanim roboty będą jako tako myślały, upłynie jeszcze kilkadziesiąt lat. Tym niemniej idziemy w dobrym kierunku.
Ja bym raczej powiedział, że w złym kierunku idziemy.
"Zabawa w Boga" może mieć tragiczne skutki.
Imho jedynym i najlepszym sposobem na stworzenie drugiej inteligencji i postaci jest po prostu związek.
Jeśli to jest wszystko, co mogą zrobić naukowcy teraz, to prawdziwych Chobitsów się nie doczekam.
(BTW, ona trąci mi jedną z bohaterek Final Fantasy X, ale dla mnie ten android jest po prostu brzydki i pod żadnym względem nie może mieć startu do mojej Niuni!)
Imho jedynym i najlepszym sposobem na stworzenie drugiej inteligencji i postaci jest po prostu związek.
Czyżby kobiety stawały się inteligente dopiero w związku?
(chyba że masz na myśli proces produkcji zwany prokreacją;)
Podniosą trochę jej moc i zaaplikują bardziej zasobożerne i zoptymalizowane oprogramowanie i będzie śmigać aż miło ;]
I założą jej Ubuntu albo Viste... To jest szit przez duże G!
Ostatnio edytowany przez Tulix (2008-01-02 18:47:43)
Oby nawet "jako tako" nie zaczęły myśleć.
Podniosą trochę jej moc i zaaplikują bardziej zasobożerne i zoptymalizowane oprogramowanie i będzie śmigać aż miło ;]
słuchawki: AKG 550 /superluxy mk2 EVO/pchełki od s2 samsunga [lepsze od aurora^^]
;] serie 1300+ na liczniku
Zabawy w boga miodzio. Nie moge sie doczekać aż SI osiągnie taki poziom iż androidy dojdą do wniosku że ludzie są niepotrzebnie. Ach wtedy będzie strasznie ciekawie na ziemi:)
Zabawy w boga miodzio. Nie moge sie doczekać aż SI osiągnie taki poziom iż androidy dojdą do wniosku że ludzie są niepotrzebnie. Ach wtedy będzie strasznie ciekawie na ziemi:)
nie żebym był pesymistą ale jest to bardzo prawdopodobne
zresztą wystarczy spojrzeć jak kolejne wymyślone rzeczy z książek i filmów pojawiają się w rzeczywistości
ale mam nadzieje że Terminatora i Matrixa nie będzie, przynajmniej nie w tym stuleciu
Rozumiem podejście sceptyków ale czy nie przesadzacie trochę? Zwyczajne (bezmózgie) komputery i badania genetyczne też kiedyś uważano za wynalazek diabła, a jednak jakoś się do nich przekonujemy. Czasy, w których niektóre roboty moglibyśmy nazwać "osobami" a nie "rzeczami", mogłyby być całkiem interesujące. Gdybyśmy stworzyli drugą inteligentną "rasę" przynajmniej mielibyśmy pewnośc, że nie jesteśmy sami we wszechświecie I nie byłoby to głupie, chyba, że kiedyś zrobiłoby nam się zbyt ciasno (patrz: Animatrix).
Poza tym jeśli już mamy odwoływać się do filmów pamiętajmy, że obok tych, które przedstawiają mroczną przyszłość, mamy także piękne historie, jak choćby "Człowiek przyszłości" (Bicentennial Man) z Robinem Wilamsem. (Był jeszcze dość ciekawy film w którym robot mający formę dziecka jako jedyny przetrwał zagładę ludzkiej cywilizacji i został znaleziony przez kosmitów, byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi podsunął tytuł).
Może więc jednak nie koniecznie musi być tak źle? Zwłaszcza, że patrząc na "wyczyny" niektórych ludzi chętnie bym widział kilka androidów w naszym sejmie. Na pewno byśmy na tym nie stracili.
jedno trzeba przyznać jej oprogramowanie jest bardziej zaawansowane niż IQ blachary/blondynki [hehe] (bez obrazy panie - to taki mały żarcik na wstęp).
Biorąc pod uwagę ilość kodu potrzebnego do zbudowania takie Chi, to jeśli jakiś Japoniec zaczął pisać oprogramowanie w 2000 roku to skończy w jakimś 2060 roku , a napisanie programu "samo uczącego" jest jeszcze tak naprawdę w fazie testów więc chwilowo nie można liczyć na płynność ruchów i wielkie możliwości... Biorąc pod uwagę rozwój technologiczny podzespołów (procesory, dyski twarde, itd), to ten android może zostać ulepszony i może stać się bardziej "żywy" za jakieś 10 lat !! (10 lat temu 2048mb RAM'u było niemożliwe do wykonania i uważano, że takie coś będzie można stworzyć za jakieś 100 lat - technika rozwija się bardzo szybko.. ba ! nawet przyspiesza![yahoo])