Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Heja, mam pewien problem, a mianowicie wpadłem na plan żeby zacząć ściągać pliki z kanałów irc tylko, że coś mi nie wychodzi xD Udaje mi się połączyć z kanałem np. Anime-MX ale potem nie ma jak ściągać plików :/ Może ktoś to wytłumaczyć byłbym bardzo wdzięczny...
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
Wpisz !list i wyświetli ci liste botów oraz File Serverów z których możesz ściągać w danej chwili. Następnie wpisz komende (trigger) która się przy nim znajduje, np: /msg |MX|NewReleases xdcc list tylko zamień list na send #1 i wyśle ci listę paczek które znajdują się na bocie, potem postępujesz tak samo jak przed chwilą tylko zamiast 1 wpisujesz numer paczki która cię interesuje. Z File Serverami jest nieco inaczej jeśli chodzi o ściąganie, ale poradzisz sobie. Jakby co google też powinno coś na ten temat znaleźć.
Ostatnio edytowany przez Nighthanter (2007-12-23 11:25:40)
Nie tylko google. Na tym forum też było to omawiane. Poza tym jedna uwaga - zanim wpiszesz na kanale !list to nie zapomnij o "Dzień dobry" i !rules, bo w innym razie długo na kanale nie zagościsz.
Znaczy najważniejsze w przypadku angielskich kanałów to spojżeć na topic, praktycznie zawsze są tam wypisane dozwolone komendy, więc jeśli bedzie się wpisywało tylko te dozwolone to nic się nie stanie, oczywiście warto spojżeć wpierw na stronę danej grupy, czasami też jest tam lista paczek i nie trzeba wpisywać komendy !list, tylko od razu zaczyna się ściągać interesujący nas tytuł. Ja tą metodę stosuję już od pół roku i nigdy bana nie dostałem.
zobacz sobie na link ponizej, niedawno zrobilem mini poradnik:
http://www.tymek1988.easyisp.pl/forum/v … .php?t=521
hmm próbowałem ściągnąć coś z kanału a4e ale ciągle wyskakuje mi jakiś błąd :
Co muszę ustawić? :|
Skonfigurować program. Nie będe się męczył, wejdź po prostu na link który podał JoJo i zrób tak jak tam pisze.
eh gdybym tego nie zrobił to bym się nie pytał.
Edit: Dam ss jak mam go skonfigurowanego:
DCC
ignor
zakladka server
opcje
Ostatnio edytowany przez Mender (2007-12-23 15:08:05)
ignorowania chyba nie wylaczyles w zakladce dcc
Zbyt legalne to to nie jest .
Ps, mam pytanie. W jaki sposób ściągać od fileserverów? Z XDCC ściąganie to banał, ale jakoś nie rozumiem tego co piszą do mnie te inne boty .
wpisz help w oknie fserva albo poczytaj już istniejące poradniki na necie...
A ja mam takie pytanie czy tylko mi się teraz pobiera wolno w mircu z kanału Zero-Raws? próbowałem pobrać Soul Eater i kurcze transfer to 10-20 gdzie wcześniej był max a przecież teraz pobieram jeszcze DBZ od DBNL w mircu i też idzie max. Czy tylko mi ten kanał teraz wolno chodzi czy on tak w ogóle teraz już ma taki transfer?
na kanale mówisz?;D już tam nie zadaję żadnych pytań bo co zadawałem na eng kanałach to żadnej odpowiedzi;D na szczęście nie tylko mnie nikt nie odpowiadał bo innym też;D a drugi minus tego kanału że nie wiadomo gdzie jest połowa plików:D teraz to już tak okroili swój zbiór że pożal się Boże;D
Taka prędkość jet już od jakiegoś czau tylko że ja nie mam tyle jak u ciebie 10-20 na transferze u mnie jest 40-50 ale to nic nie zmienia bo tak jest na tym kanale Zero-Raws bodajże od 1,5 miecha gdy była prośba o dotacje ale naprawdę nie wiem czy to właśnie z tym ma związek czy rzeczywiście coś się dzieje z kanałem i nie można z max prędkością siorbnąć
Strony 1