Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Podejzewam ze to chodzi o takie wydanie (na tej stronie tez jest tego 17 plyt). Z odcinkami to jest roznie (od 4 na plyte do 9 na plyte). Ale nie oplaca sie tego kupowac bo 1) to jest chinski pirat 2) obraz to pewnie TV-rip bo w Japonii dopiero w grudniu wyjda odcinki 128-131 na dvd, a w chinskim wydaniu juz jest 140 odcinkow.
Tak po zastanowieniu to chyba jednak takie wydanie jak z animekrazy, choć 11 $ to ok 44 zł a nie 69.
Lepiej chyba poczekać "kilka lat" a jak zainteresowanie zakupem zostanie... to kupić warto! Dziękuję i pozdrawiam.
Edycja 23.10: "niedokładnie" wyżej napisałem, myślę że za kilka lat będą wydania oryginalne, dobrej jakości dostępne w Polsce, i dojdzie trochę kasy... i wtedy jak zainteresowanie zostanie to będzie warto kupić. Jeszcze raz dziękuję za informację czego po wydaniach zero można się spodziewać.
czy w mojej "ofercie" na poczatku, padlo gdzies slowo "oryginaly" ? nie rozumiecie nic a nic z tego co pisze...
nieukow ? wydawalo mi sie ze slowo spam oznacza masowe reklamowanie produktu.
a ja jedynie zamiescilem informacje o produkcie na poczatku postu, reszta postow to jedynie dyskusja na temat produktu (jalowa zreszta). gdzie tu jest spam hm ?
co do stylu moich odpowiedzi, stosuje taki bo najlatwiej i nie mozna pogubic sie w postach, wiadomo co do czego jaka odpowiedz.
jezeli temat "bardzo wam nie odpowiada" wykasujcie go, i napiszcie zebym sobie poszedl, w kolejnosci dowolnej. wasze zyczenie bedzie spelnione, nie mam zamiaru byc niczyja zmora.
Aha najwazniejsze - nie mam zamiaru sprzedawac rzeczy ktore sa dostepne lub w najblizszym czasie beda dostepne w kraju, bo to nie ma sensu. innymi slowy, nie mam zamiaru wlazic pl firmom pod nogi, a wrecz je reklamowac jezeli ktos bedzie chcial anime z "pl napisami". co innego z tytulami niedostepnymi w pl. Aha, prawdopodobnie bede sprzedawac tez DRAME jap/korean.
pozdrawiam
skladnia twoja mosci panie rzuca mnie na kolana swoja prostota i oryginalnym uzyciem ogonkow.
tak trzymac.
Ja nic nie wiem ?
to w polsce posiadanie narkotykow na uzytek wlasny jest zabronione ? a od kiedy ?
to panowie nie wiecie ze kupa ludzi sobie przewozi przez granice ?
co to w ogole za porownanie sprzedazy anime do narkotykow ?
bez sensu.
Moze w samej twojej ofercie nie, ale pozniej tak:
> widzicie panowie, bajer w tym ze to wszystko to oryginaly, tylko ze z dystybucja na chiny
(twoje slowa)
> wydawalo mi sie ze slowo spam oznacza masowe reklamowanie
> produktu.
Spam na forach to tez pisanie postow jeden pod drugim.
> napiszcie zebym sobie poszedl
No to idz sobie, nikt cie tu nie chce.
Nie warto. Ogladajac i tak nic nie zrozumiesz, bo chinskie kopie z TV na DVD maja koszmarne angielskie napisy. Po prostu chinskie napisy sa wrzucane do translatora eng-chn, i potem wogole nie poprawiane.
Wogole to mam jedno HKDVD. Sciagnalem kiedys przez BT. Jest to OAVka Turtlesow. Obraz z kasety wideo. Napisy nie dosc ze slabo przetlumaczone, to jeszcze zle jest zrobiony timing. Menu takze koszmarne. Wiec powtarzam, chinskich bootlegow nie oplaca sie kupowac!
> to w polsce posiadanie narkotykow na uzytek wlasny jest zabronione ? a
> od kiedy ?
A juz od osmiu lat:
-----------------------------------------------
W Polsce zarówno import, produkcja, pośrednictwo w sprzedaży, jak i samo posiadanie zdecydowanej większości narkotyków jest nielegalne, zgodnie z ustawą z dnia 24 kwietnia 1997 roku o przeciwdziałaniu narkomanii (tekst jednolity z dnia 22 stycznia 2003 r. Dziennik Ustaw Nr 24 z 2003 r. , pozycja 198).
-----------------------------------------------
anime_DVD napisał(a):
> to panowie nie wiecie ze kupa ludzi sobie przewozi przez granice ?
Ja to wiem tylko celnicy nie wiedza, a jakby wiedzieli to ci ludzie za kratki by trafili
> co to w ogole za porownanie sprzedazy anime do narkotykow ?
> bez sensu.
1. Sam piszesz ze jak w Chinach jest takie prawo co pozwala im ,bezprawnie z punktu widzenia tworcy, kopiowac i sprzedawac filmy i jak to przewieziesz sobie do Polski to jest "Orginalne" i "Legalne" wydanie bo kupiles je w Chinach i tam to jest legalene.
2. Jak podaje ci przyklad "lekkich" narkotykow, ktore sa legalne w Holandii i wg. Prawa ktore ty "znasz" powinny byc legalne w Polsce, a nie sa , to ze porownywanie tych rzeczy niema sensu
3. Jak juz ktos zauwazyl czytaj ze zrozumieniem
4. Roznica miedzy sciaganiem anime z netu, a sprzedawaniem piratow jest kolosalna
ara ara...
zapomniales o podziale na twarde i miekkie.
> Ja to wiem tylko celnicy nie wiedza, a jakby wiedzieli to ci ludzie
> za kratki by trafili
a to nie wiedza ?
> 4. Roznica miedzy sciaganiem anime z netu, a sprzedawaniem piratow jest
> kolosalna
jaka ? "bo za darmo to bardziej legalnie" ? "bo za darmo udostepniam innym" ? zauwazcie jak w US dobieraja sie do tylka torrentowcom...
> 1. Sam piszesz ze jak w Chinach jest takie prawo co pozwala im
> ,bezprawnie z punktu widzenia tworcy, kopiowac i sprzedawac filmy i jak
> to przewieziesz sobie do Polski to jest "Orginalne" i
> "Legalne" wydanie bo kupiles je w Chinach i tam to jest
> legalene.
Gdzie tu blad w mysleniu ? "kupilem oryginalne i legalne wydanie w chinach" - gdzie nie ma tu prawdy ?
> 2. Jak podaje ci przyklad "lekkich" narkotykow, ktore sa
> legalne w Holandii i wg. Prawa ktore ty "znasz" powinny byc
> legalne w Polsce, a nie sa , to ze porownywanie tych rzeczy niema
> sensu
ooo. a co sie stalo w takim razie z ustawa o posiadaniu ilosci na uzytek wlasny ? O_o ?
pozdrawiam pozdrawiam.
> A powtarzaj sobie ile chcesz. Nawet jak to jest legalne w Chinach to
> NIE JEST legalne w Polsce.
kto tak powiedzial ? gdzie jest zabronione importowanie/sprzedawanie legalnie wydanego oryginalnego produktu ?
> G prawda. Jak wydanie jest oryginalne to info o wydawcy jest na
> podelku.
napewno ? no popatrz, no to wydania HK tak nie maja... i co ? O_o
> I gdyby te twoje byby oryginalne to by mialy czarne lub biale znaczki
> DVD-Video.
http://animedvd.pl/anime/trigun/trigun4.jpg
maja ?
zgadza sie. ale pytanie bylo raczej o US oryginaly.
napisalem zgodnie z prawda, sa to oryginalne wydania HK.
pozdrawiam
nie, to sie nazywa celowe nabijanie licznika postow.
spam to spam.
jezeli moderator wyrazi takie zyczenie to sobie pojde.
pozdrawiam
proponowalbym zakonczyc ten watek bo to staje sie nudne, kazdy i tak juz sobie wyrobil opinie...
1. Nie kupiłeś oryginalnych w chinach, bo to nie są oryginały.
2. A czy ty posiadasz to anime w małych iościach na własny uzytek?
Nie, masz je w celu czysto komercyjnym.
Poza tym rozprowadzanie czegoś dla korzyści materialnych to jest dystrybucja.
Masz wykupione prawa do dystrybucji tego tytułu?
anime_DVD napisał(a):
> > Ja to wiem tylko celnicy nie wiedza, a jakby wiedzieli to ci
> ludzie
> > za kratki by trafili
>
> a to nie wiedza ?
Tak kazdy celnik po przeszkoleniu dostaje "szklana kule" i wie wszystko, co ktos przemyca, niestety ta szklana kula wazy 300 kg i dlatego niechce im sie lapac przemytnikow ^^
> > 4. Roznica miedzy sciaganiem anime z netu, a sprzedawaniem piratow
> jest
> > kolosalna
>
> jaka ? "bo za darmo to bardziej legalnie" ? "bo za
> darmo udostepniam innym" ? zauwazcie jak w US dobieraja sie do
> tylka torrentowcom
Jakbys pomyslal, lub dowiedzial sie czegos wiecej to bys tu glupot nie wypisywal US dobieraja sie do sieci p2p zeby ludzie sie filmami z hollywood i muzyka nie wymieniali. Prawo japonskie jest takie ze dopuszcza sytuacjew ktorych jak dany tytul anime nie jest licencjonowany w danym kraju to mozna sobie to sciagnac, jakos nie slyszalem nic zeby kogo zamknieto za robienie fansubow w US , ale handel takimi fansubami jest przestepstwem
> Gdzie tu blad w mysleniu ? "kupilem oryginalne i legalne wydanie w
> chinach" - gdzie nie ma tu prawdy ?
heh blad jest jeden PRAWO dzialajace w jednym kraju nie dziala, ani nie wplywa na prawo dzialajace w innym kraju, chyba ze jest to prawo miedzynarodowe, wiec to co jest dopuszczalne w chinach w np polsce jest nielegalne
> ooo. a co sie stalo w takim razie z ustawa o posiadaniu ilosci na
> uzytek wlasny ? O_o ?
podejdz do policjanta i mu powiedz ze masz pewna ilosc narkotykow na wlasny uzytek zobaczysz co sie stalo z ta ustawa
ara ara...
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna