Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Pierwszy w Polsce kanał anime od 2008
Na początku przyszłego roku rozpocznie nadawanie polska wersja kanału Animax, poświęconego w całości japońskim serialom anime. Stacja należąca do Sony Pictures International dystrybuować będzie w naszym kraju HBO Polska.
- Kontent do nowego kanału pochodzić będzie pochodzić z japońskich studiów produkujących anime, które w całości zostały wykupione przez Sony - mówi nam Marcin Skabara, marketing manager HBO Polska. Stacja adresowana będzie do grupy tzw. "young adults", czyli ludzi po dwudziestce.
Stacja najprawdopodobniej emitować będzie kreskówki z lektorem, choć w planach jest także specjalne okienko w oryginalnej japońskiej wersji językowej. - Będzie ono dedykowane miłośnikom japonistyki - tłumaczy Skabara. Nie będzie natomiast żadnych programów z dubbingiem - Z badań, które przeprowadziliśmy wynika, że Polacy nie są zainteresowani taką formą tłumaczenia - dodaje Skabara.
Animax wystartował w 1998 roku w Japonii. W tym kraju ma ponad 5 milionów abonentów (dane z kwietnia 2006 roku). Potem stacja pojawiła się w wielu krajach Azji, a także w Ameryce Południowej. W Europie Animax rozpoczął nadawanie w 2007 roku, zastępując kanał Anime+. Poza Wegrami i Czechami jest obecnie dostępny także w Niemczech i Rumunii."
źródło : http://www.animemax.yoyo.pl
Słyszeliście ?
Szkoda, że niebęde mógł go oglądać ;/
z tego co wiem to animax a nie animemax.... no ale to tylko szczegolik:)
Słyszeliście ?
Szkoda, że niebęde mógł go oglądać ;/
Czy słyszeliśmy?
Patrz na sygnaturę
A są i inne sposoby by oglądać
z tego co wiem będą napisy nie lektor
zresztą cyfra ma opcje
napisy i wybór ścieżki dźwiękowej
czekam z niecierpliwością
na cyfrze narazie nic o tym nie ma:(
no i co w końcu z tym AniMax ? ktoś coś wie?
Ja doszukałem się gościa który podobno za ten program miał odpowiadać w Polsce , napisałem przed chwila do niego e-mail. Nie jestem pewien czy adres jest dobry bo jest pracownikiem HBO wiec spojrzałem jak wyglądają adresy e-mail do pracowników i taki stworzyłem. Jak da mi odpowiedz to napisze co i jak, ale jestem ciekawy co wy o tym wiecie. Niby miał być na Ntv ale nie ma , potem C+ i tez sprawdzałem nic nie ma :/
Mam właśnie nowiutka gazetka z cyfry plus przed sobą i nic tu niema o tym ze ma się pojawić Animax.Jedyna rzecz jaka mi się narazie rzuciła w oczy to reklama Full Metal Panic na Hyper i jakiegoś gniota Humanoid monster Bem, który bedzie po FMP a i ze jeszcze będzie na canal+ Baccano od 26.11.Wiec domyślam się ze to tak w ramach pocieszenia za to ze niema lub nie będzie Animaxa
I'm not doing shit today!
Jak na razie projekt zawieszony, bo się nie umieją dogadać z polakami ;/
http://gamesub.pl/ -> Nie gadamy, tłumaczymy
Ale to komedia. Nawet w Afryce mają Animax a w Polsce są problemy /(-_-)\
I praktycznie jedno dnia leci jakoś 6 anime. z tego 2 razy jeden odcinek i jedna powtórka z poprzedniego dnia. Genialne ^^ nawet jak bym przegapił zawsze są powtórki
W Polsce Animaksu raczej szybko nie będzie, bo po polsku nadaje obecnie 12 stacji TV, które głównie emitują seriale animowane.
Rynek jest przesycony takimi kanałami, a kablówki mając do wyboru Jetix lub Cartoon Network czy Animax, to wiadomo co umieszczą w swojej ofercie.
Zresztą w Europie są tylko trzy pełne wersje: hiszpańska i portugalska (pewnie korzystają z zasobów południowoamerykańskiego oddziału) i niemiecka.
Wersje węgierskiej, czeskiej, rumuńskie nadają tylko 6
godziny dziennie. A że polski rynek jest mały, to prędzej zrobią wersję angielską, włoską czy francuską, a dopiero potem, jeśli tam odniesie sukces, to może pojawi się u nas.
Ostatnio edytowany przez jrmo (2008-11-18 23:00:46)
Jedyna rzecz jaka mi się narazie rzuciła w oczy to reklama Full Metal Panic na Hyper
tego ci zazdroszcze ja w UPC nie mam Hyper'a ;( a chciałbym sobie obejrzeć ta serie w TV bo baaardzo mi sie podobala.
Natomaist co do braku AniMax'a to jakis skandal! Przecież jest zapotrzebowanie na tego typu kanał, i miałby on wzięcie a tu co? duuupa;/ w tym kraju chyba nic nigdy nie powstanie na potrzeby ludzi:/ Nawet jak by mieli nadawac 6 h dziennie zawsze cos fajnego by sie znalazło
a ten gosc co do niego maila napisalem cos nie odpisuje ;/ pewnie nie wie co mi za kit wciasnac
Ale czaaaad własnie z ciekawosci sprawdzilem oferte UPC i ja tez mam Hyper'a tylko nie wiem jeszcze na jakiej czestotliwosci (skromny jestem co?:P )
aaaaaaaaaaaaaaa a jednak nie! jest dostepny w ofercie ale akurat nie u mnie ;/ na mojej ulicy nie ma tego kanału , to niemozliwe:(
Ostatnio edytowany przez Rudyy (2008-11-19 00:04:24)
Sprawdź na przez UPC Live czy jakoś tak... jest to telewizja internetowa, wystarczy się zalogować przez konto jakie się ma w UPC i Hyper jest twój... tak myślę, bo jakiś czas tam nie zaglądałem... (irytowało mnie buforowanie, jakby łącza mieli zapchane)
no jaka chujnia:/ chcialem skorzystac z tego live tv i mi pisza ze nie mam u nich internetu wiec nie moge z tego skorzystac;/ niewazne ze mam kablowke u nich ;/ a napisalem w sprawie hyper'a do BOK'u i nie racza nawet odpisac:/ co za bzdura:/ ma ktos jakis inny pomysl jak mozna obejrzec (moze na necie) hypera?:)
Pozostań przy torrentach
dzieki dobra pomoc nie jest zła:P to sobie cenie
Strony 1