#1 2007-12-10 17:56:32

songoku
Użytkownik

Era blueconnect

Zastanawiam sie nad przejsciem na tego typu lacze internetowe.
Oczywiscie mialby to byc modemik podpiety do PC (nie chodzi mi o laptopa).
I teraz pytanie, kto ma ta usluge, czy jest zadowolony, gdzie lezy haczyk, jakie sa ograniczenia, jakie warunki trzeba spelniac?
Odp. na wszelkie inne niezadane przeze mnie pytania, mile widziane.
Interesuje mnie ten abonament za 48zl.

#2 2007-12-10 18:04:53

Krzyżu
Użytkownik

Odp: Era blueconnect

O ile się nie mylę, to w tym abonamencie za 48zł jest limit na transfer danych-500 MB, czyli jeden dzień sluchania radia ;P
Mój szwagier był ostatnio się pytać, jakie są warunki, aby wziąć na okres próbny(~30 dni), powiedzieli mu, że musi najpierw zabulić 180zł. Heh, fajnie.

lastfmbuttonbykiokuh.png

#3 2007-12-10 18:34:52

Wooren
Użytkownik

odradzam z całego serca jedno z najgorszych rozwiązań jest malutki limit oraz prędkość :/

to już neo jest lepsza jak do tej pory najbardziej korzystny internet jaki spotkałem to w telewizji kablowej Aster dość tani jezor a dobra jakość

#4 2007-12-10 18:35:00

DiamondBack
Użytkownik

Taki internet jak Blueconnect iPlus i Business Everywhere to internet mobilny ktorzy muszą mieć wszędzie dostęp do internetu. Osobiście całkowicie odradzam tego typu rozwiązanie jako "internet domowy" bo się do tgo nie nadaje. Przede wszystkim pingi w najlepszym wypadku 3G to ok 350ms GPRS już ponad 600ms. Częste zrywanie połaczen, słaba jakośc połączenia i nade wszystkim drogo. Sam swojego czasu miałem iPlusa ale uzywalem tylko w telefonie na wakacjach.

Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2007-12-10 18:36:05)

Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/

#5 2007-12-10 21:19:20

Quithe
Użytkownik

Nie radzę Ci go brać pod tym względem. Zasadniczo jest tak, jak mówi ~DiamondBack. Hiki ma najtańszy pakiet z Orange i przydaje się nam tylko w razie awarii, bądź wyjazdu, gdy nie mamy innej możliwości. Netem z Ery też bawiłem się przez jakieś 2 tygodnie, właśnie z powodu problemu z Orange. Nie było wiele lepiej. Nie wiem jak masz teraz, ale z takim rozwiązaniem będziesz miał znacznie gorzej w domu smile_big

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#6 2007-12-10 21:39:14

luki349
Użytkownik

co wy chcecie do czytania onetu i gazety.pl to nawet fajny. Do wszystkiego innego nie nadaje się absolutnie

#7 2007-12-10 22:50:53

MistrzSztuki
Zbanowany

Ja korzystam z usługi Business Everywhere Premium z Orange, ale tylko dlatego, że akurat mam laptopa i że studiuję w Wawie.
Umowę mam na 24 miechy.
Modem - karta kosztowała 1 zł. Jak z telefonem w Miksie. ^^'
Ponoć ta, którą posiadam jest obecnie na polskim rynku najlepsza, ale też nie wiem pod jakim względem jezor
Prędkość jest spoko, no ale te limity - 5 GB na miecha.
Zdecydowanie odradzam ze względu na limity transferowe. Ech... już drugi tydzień ściągam z prędkością do 8 kb/s xD
Obecnie mam prędkość 3,6 Mbit/s
Od przyszłego roku bezpłatnie będą zwiększać do 7 Mbit/s.
Dla tych, którzy nie mają dostępu do zwykłego neta jest to wygodne rozwiązanie. Tylko małe urządzonko podłączasz i już masz neta xD Ale do domowego użytku jest to nieopłacalne.

#8 2007-12-10 23:42:54

songoku
Użytkownik

Dobra, dzieki wszystkim, rzuciliscie mi jakies swiatlo na te sprawe i chyba rzeczywiscie sobie odpuszcze.
Limity, błeeee fuj

#9 2007-12-11 01:20:52

darkschab
Użytkownik

nigdy nie zakładaj tego do standardowego pc
nie opłaca się usługa tylko dla nootebokowców i to w ciągłej trasie
gdybyś z laptopem był wszędzie tylko nie w domu mógł byś się zastanowić smile

#10 2007-12-11 13:51:18

RobikM
Użytkownik

CO do 'wszędzie' mocno przesadzone.. Raczej powinno być w 'kilku miastach'.. Reszta to transfery GPRS czyli DUUUŻO mniej niż 3,6 Mb.

Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi.

#11 2007-12-11 13:51:23

koni
Użytkownik

Obecnie jestem na BC i o to moje spostrzeżenia:
1. Dobra rzecz, bo łapie dobrze wszędzie.
2. Nie do ściągania, oj nie. Limit - 5 GB. Nie liczcie na to, że uda Wam się coś zassać z Rapida, czy Megaupload i tym podobnych - wynika to ze wspólnego IP dla wszystkich w  okolicy użytkowników BC.
3. Prędkość 7,2 Mbit/s i jest to chyba na dzień dzisiejszy najwyższa prędkość.
4. [cytuj]Dla tych, którzy nie mają dostępu do zwykłego neta jest to wygodne rozwiązanie. Tylko małe urządzonko podłączasz i już masz neta xD Ale do domowego użytku jest to nieopłacalne.[/quote]
5. Jak zauważyliście, jest to mobilny internet więc nie ma sensu go pchać do stacjonarki.
6. Mimo wszystko nadal drogo i tak...

Anime makes you stupid

#12 2007-12-11 14:04:27

Rekid
Użytkownik

Tak predkość do 7,2Mbita/s tylko w Warszawie i Duzych miastach (to jest tak samo jak z  3 generacja i siecia UMTS)

Ogolnie jesli wysylasz duzo meijli, grasz na gieldzie czy tez masz prace zwiazana z netem owszem dobre to rozwiazanie
Jesli chodzi o sciaganie czy tez wysylanie duzych plikow mija sie to z celem.

SZUKASZ INNYCH SPOSOBÓW ZARABIANIA PIENIĘDZY, ZGŁOŚ SIĘ DO MNIE !

rekid.gif >>> ANIME I KOMIKSY

#13 2007-12-11 16:05:45

DiamondBack
Użytkownik

RobikM napisał:

CO do 'wszędzie' mocno przesadzone.. Raczej powinno być w 'kilku miastach'.. Reszta to transfery GPRS czyli DUUUŻO mniej niż 3,6 Mb.

Nikt przeciez nie napisal ze wszedzie jest taki transfer...[brakslow]
3,6 to HSDPA i jest narazie tylko w kilku miastach a UMTS jest już nawet w takiej dziurze jak Kołobrzeg

Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/

Stopka forum

© Animesub.info 2025