Nie jesteś zalogowany.
pisze w zwiazku z tym ze mój temat ,, Top 10 Romantyczne Anime Pomocy w wyborze!!! '' został zamkniety i posądzony o to że jest identyczny jak ten, nawet nie zdąrzyłem wejsc na net by cokolwiek wyjasnić a tu zamkniety temacik... naprawde niewiem co znaczy an tym forum ogólna dyskusja o anime bo jesli nie mówic o jednym konkretnym to czemu nie mozna o kilku naraz a dokładnie o jakimś gatunku konkretnie, w moim wypadku anime romansidła, to ze temat i sam post nie był idealnie sprecyzowany to nie moja wina ci co chcieli pisali swoje typy sugerowali sie moim i jak by nie było w jakis sposób sobie pomagamy bo zawsze jest szansa ze cos przeoczymy wartego obejrzenia, piszac swój temat nie miałem pojecia o tym a czytajac go stwierdzam zasadnicza róznice tutaj autor pyta wogóle o inny gatunek wiec skad te podobienstwa i czy to moja wina ze kiedys mielismy piekny czat gdzie wchodziło sie i mozna było podpytac a teraz to tylko w taki sposób to widze, w temacie napisałem wyraznie romantyczne anime by potem kolejna osoba mogła łatwo przy pomocy wyszukiwarki znalesc ten temat i pomóc sobie bez zbednych pytan lub uzupełnic liste anime romantycznych wartych obejrzenia.
tyle mam do powiedzeina
mam nadzieje ze autor tego tematu nie zdenerwuje sie na to cco napisałem...
i zeby nie było ze nie na temat ja polecam Claymore, aktualnie ogladam
ja też się podczepię pod temat.
Znacie jakiś porządny dramat? Taki na którym naprawdę można by ryczeć. Coś na poziomie Grobowca świetlików, nie koniecznie wojenne.
Jupiter, ludzie mówią (szczególnie Suchy), że Hantsuki jest dobre
"Skazany na zajebistość"
A ja bym poprosiła anime podobne do Ouran High School Host Club i jakieś podobne do Nany i Para'Kiss, bo na to nikt nie odpowiedział
Teraz, gdy już dorośliśmy wiemy, że wieczność nie istnieje...
|
|
Ayu taught me... there's nothing that love can't save.
For everyone... Deep Love.
... mozliwe ze to pytanko nie podchodzi pod ten temat...
szukam anime w ktorym : byla dziewczynka, ktora pracowala w lazni(myla jakies potworki) i miala chomika, ktory byl dzieckiem czaarownicy..
czarownica wygladala jak jedna wielka glowa...
Spirited Away: W Krainie Bogów, mam oryginalna wersję DVD, polecam:)
Witam
Jako świeży w klimatach ANIME chciałbym żebyście polecili mi parę tytułów anime godnych polecenia w stylu DEATH NOTE.
Jakieś inteligentne, psychologiczne, detektywistyczne, ale coś najbardziej w stylu powyższego tytułu.
Z góry dzięki
Wciągneło mnie to Anime i kto by pomyslał he he
z detektywistycznych i dość inteligentnych polecam Ci Darker Than Black Jeżeli spodobało Ci się DN to to tez powinno
Witam
Jako świeży w klimatach ANIME chciałbym żebyście polecili mi parę tytułów anime godnych polecenia w stylu DEATH NOTE.
Jakieś inteligentne, psychologiczne, detektywistyczne, ale coś najbardziej w stylu powyższego tytułu.
Z góry dzięki
Wciągneło mnie to Anime i kto by pomyslał he he
Dexter, tylko że to nie anime i najlepiej dla osób starszych (znaczy się nie dzieciaków) IMO przebija Death Note na głowę.
No dobra... z anime to Code Geass, Skull Man może i podobne znajdziesz na aniDB
U mnie anime zeszło na bardzo daleki plan. Miałem ostatnio ochotę na jakieś porządne mordobicie. Warunek jest jeden, byle nie było zbyt infantylne bo nie jestem masochistą. Bardzo chętnie widziałbym supermoce i ciekawie prowadzoną fabułę(mam nadzieje, że nie jestem w tym momencie zbyt wymagający). Polecicie coś?
edit.
dzięki obi, tytuły znam oczywiście ale nie miałem przyjemności obcować:)
Ostatnio edytowany przez wiluS (2007-12-04 18:58:03)
Szukam anime podobne do Kanon'a i Air (chociaz Air troche zwalone bylo ) mam juz kilka ale nie wiem czy się sprawdzą :0 więc prosze was o pomoc
Air zwalone? N/C
Podobne do tego masz wciąż wychodzące "CLANNAD", albo Kanon 2
Paczo jeśli chodzi o anime mniej wiecej tego typu to polecam Kino no Tabi - The Beautyful World
NarutoSan Może Umisho
Ostatnio edytowany przez remo_100 (2007-12-04 16:38:05)
U mnie anime zeszło na bardzo daleki plan. Miałem ostatnio ochotę na jakieś porządne mordobicie. Warunek jest jeden, byle nie było zbyt infantylne bo nie jestem masochistą. Bardzo chętnie widziałbym supermoce i ciekawie prowadzoną fabułę(mam nadzieje, że nie jestem w tym momencie zbyt wymagający). Polecicie coś?
Gintama, Hajime no Ippo, Kenichi.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-12-04 18:45:03)
clannad ściagam a te Kanon 2 to jest jakas nowa seria czy to jest ten Kanon Remake?
Naruto, Bleach, One Piece, D.Gray-Man, Gintama, Tenjou Tenge, Air Gear, Kenichi, Hunter X Hunter, Busou Renkin, Tokyo Majin, Full Metal Alchemist, Samurai Champloo, Samurai Deeper Kyo i chyba tyle Poszukuję anime podobne do tych czyli chodzi mi dokładnie o shoneny z super mocami zajebdwistymi walkami itd. Tylko, że nie szukam jakiś średniaków tylko dobrego shonena z dobrymi walkami ciekawymi bohaterami i fabulą trzymająca w napięciu
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
Naruto, Bleach, One Piece, D.Gray-Man, Gintama, Tenjou Tenge, Air Gear, Kenichi, Hunter X Hunter, Busou Renkin, Tokyo Majin, Full Metal Alchemist, Samurai Champloo, Samurai Deeper Kyo i chyba tyle Poszukuję anime podobne do tych czyli chodzi mi dokładnie o shoneny z super mocami zajebdwistymi walkami itd. Tylko, że nie szukam jakiś średniaków tylko dobrego shonena z dobrymi walkami ciekawymi bohaterami i fabulą trzymająca w napięciu
Jeśli Gintama i Szampans dla Ciebie są shounenami, to przypuszczam, że nazywasz tak bajki, w których się ładnie nawalają. Polecam Hajime no Ippo (o boksie, genialne walki + nieprzeciętny humanizm), Escaflowne TV (nie bez wad, ale ważna dla rozwoju bajek przygodowych seria, no i łuzgają się pierwsza klasa), Scrapped Princess (studia BONES, tego od FMA), Seirei no Moribito (walczą pięknie, choć nie w każdym odcinku), Eureka seveN (też studia BONES), Kino no Tabi (hehe, biją się tam efektownie, wypada przyznać), RahXephon (zdania na temat walk w tej bajce są podzielone, jednakże dla mnie bomba, też od BONES), z tym że oglądać RahXephona przed Evangelionem nie radzę, Last Exile (przepiękny dogfight w wielkiej obfitości), Zeta Gundam (zmłócił mnie swoją głupotą, jak inne Gundamy, ale łuzgają się chwilami prawie jak w Naruto, tylko że na mechy)...
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-12-04 18:43:29)
Ludzie, co jest podobne do Gantza ,lub Berserka?
Mogłoby mieć też ładną kreskę (nie dziecinną, żadnych dużych ślepiów, znudziły mi sie dawno temu:) - bardziej realistyczną)?
(btw. skąd wziąść Gantz Second Stage? - oprócz Torrentów)
Ludzie, co jest podobne do Gantza ,lub Berserka?
Mogłoby mieć też ładną kreskę (nie dziecinną, żadnych dużych ślepiów, znudziły mi sie dawno temu:) - bardziej realistyczną)?
Dość krwawe anime o umiarkowanie mangowym dyzajnie, z bardzo ludzkimi animacjami - Darker than Black. Bardzo krwawe anime o umiarkowanie mangowym dyzajnie z takimi sobie animacjami - Black Lagoon. Bardzo krwawa, posępna, w dodatku piękna, klasyczna kinówka Ninja Scroll (najlepiej 10th Anniversary Edition, bo wcześniejsze mogą być ocenzurowane). Serial TV Ninja Scroll bardzo krwawy, ale cenię go niżej od kinówki. Z dużą ilością rozbryzgu Basilisk...
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-12-04 20:15:53)
Dość krwawe anime o umiarkowanie mangowym dyzajnie, z bardzo ludzkimi animacjami - Darker than Black. Bardzo krwawe anime o umiarkowanie mangowym dyzajnie z takimi sobie animacjami - Black Lagoon. Bardzo krwawa, posępna, w dodatku piękna, klasyczna kinówka Ninja Scroll (najlepiej 10th Anniversary Edition, bo wcześniejsze mogą być ocenzurowane). Serial TV Ninja Scroll bardzo krwawy, ale cenię go niżej od kinówki. Z dużą ilością rozbryzgu Basilisk...
No niekoniecznie chodziło mi o rozbryzgi . Chciałem coś dojrzałego, z tym że gore mnie aż tak nie razi:) Ninja Scroll i Darker than Black widzialem (to ostatnie, mimo świetnego klimatu znudziło mnie tak przy 10 odcinku, ale 1 op serii jest niesamowity) zobaczę, poszukam ^ ^. Dzięki!
A skoro już tu jestem, to ma ktoś jeszcze jakieś propozycje?;)