Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3
ja muze robilem i dema
Ooo, czyżby kolega scenowiec?
A możesz zapodać nazwy produkcji w których brałeś udział?
Jeśli chodzi o muzę, to zapraszam w takim razie na modules.pl - wrzuć swoje kawałki jeśli je jeszcze masz
Przypomniała mi się jeszcze jedna super gra YO & JO. Na amidze grałem nawet Hugo . Pamietam ze napoacztku jechało sie pociagiem a potem wchodziło sie na jakąs góre
Nic nie jest w stanie pobić PC Brakuje mocy, to nie kupujemy nowego kompa, tylko dorzucamy inną część A Amiga, Commodore, Atari, ZX Spectrum, Amstrad to stare straszne dzieje
Widać, że nie miałeś absolutnie nic wspólnego z Amigą [czy też w ogóle z innymi platformami oprócz PC, a jeśli tak to tylko pobieżnie] i jesteś laikiem . Każdy z tych komputerów można rozbudować. Dlatego to są komputery, a nie konsole. I to rozbudować mocno - np. w standardowej Amidze 1200 znajdował się procesor 68020 taktowany 14mhz. Z rodziny 68k Motoroli najszybszym prockiem dostępnym do Ami był 68060'75. Ale można i dołożyć procek PPC. To samo tyczy się kart graficznych, ramu etc, etc, etc. Czegoś się nie da zmienić/rozszerzyć?
Czy te dzieje są straszne? Spekulowałbym - choćby z powodu ilości osób, które bardzo miło wspominają te platformy.
Szczerze mowiąc gry na amidze wciągały mnie o wiele bardziej niż te co teraz wyhcodza na kompa . Przypomniała mi sie kolejna super giera z agmigi - MANIAC MANSION
sorka przypadkiem dwa posty napisałem :/ prosze o usunięcie tego!
Ostatnio edytowany przez songoku_kuba1992 (2007-11-30 15:36:47)
To były czasy. Brak licencji, kupowało się dyskietki w sklepie i na miejscu przegrywało gierki.
A dla mnie święte gry to: SWOS, GOAL, Moonstone, Pinball Dreams, Mortal Kombat 2 i LOTUS. To tylko kilka, a było ich bardzo dużo. To były piękne czasy.
Myślę, że to jedyny temat, w którym mogę spytać
Grałem ostatnio w Cool Spota i przypomniał mi się świetny utwór z tamtejszego openingu (jak ktoś nie wie, o czym mówię, to proszę luknąć tu). Muzyczka świetna i na bank brzmiałaby odpowiednio jako dzwonek w moim komie. Jest tylko jeden problem. Otóż znalazłem ten utwór, ale raz, że w słabej jakości, dwa - trwał tyle co intro (35 sekund). Czy istnieje dłuższa wersja? Może to po prostu skrócona wersja jakiejś piosenki? Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek info
EDIT: Dzięki, lb
Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2008-01-23 21:55:41)
"Skazany na zajebistość"
Beach Boys - Wipeout. Mp3 w takiej sobie jakości.
Co do amigi, to aż takim oldschoolowcem nie jestem, ale zawsze bardziej mnie bawiły gry na SNESa czy GBA niż PC.
Ostatnio edytowany przez lb333 (2008-01-23 21:56:19)
To i ja zadam pytanie.
Mam emulatory, gry i w ogóle wszystko co jest potrzebne, ale brak mi joysticka. Jakie polecacie, aby można byłoby sobie na PC lekko pośmigać?
Kogucik zesrał się na wietrze. Opryskał Zbysława na swetrze.
Za x - pocałujcie w dupe nas
Za x - pocałujcie w trąbke nas
Za x - pocałujcie Tadzia w Tadzia
W Tadzia nie wypadzia!
Każde Joy nie jest niezbędny (choć się przydaje).
"Skazany na zajebistość"
dotyczy Commodore 64 (C64)
adna probliema
Mam stare C128D, gry na taśmach oraz na dyskietkach 5,25" ; znalazłem opis w necie jak kopiować gry z tych nośników na peceta na co zresztą raczej szkoda zachodu bo są cale kolekcje gier dostępne do ściągnięcia z neta; pytanie, czy gdybym miał czyste dyskietki 5.25" mógłbym na nich nagrać grę tzn, w kierunku z peceta na C64 i rozkoszować sie gra na C64 a nie na emulatorze? (pytam bo może ktoś lubi rozwiązywać hipotetyczne problemy)
2 problem
sprawdziłem...nie każdy joystick daje rozkosz korzystania z niego mimo ze powinien :-)
stare joysticki te dla C64 nie miały żadnej kalibracji, były to joye tzw stykowe (tak sie to chyba nazywa) tzn. w praktyce ich działanie wyglądało w ten sposób, że dawały możliwość bardzo precyzyjnego kierowania obiektami w grach tzn. jeśli brałem drążek na bok to odchylał sie od pionu może 30 stopni i czuć było opór; natomiast joystick który mam do peceta podobnie zresztą jak te w sklepie (sprawdzałem) maja odchylenie drążka od pionu gigantyczne, nie ma możliwości precyzyjnej kontroli obiektów w grach albo w ogóle nie działają, można sobie nim machać i podziwiać napisy Game Over; problem: brak powiązania między stopniem odchylenia joya, a uzyskiwanym przesunięciem obiektu na ekranie
PS. dla tych którzy dotrwali do końca i mają jeszcze siły wytrzymać 2.51 minuty: http://pl.youtube.com/watch?v=yrW4jkQdm … re=related
Ostatnio edytowany przez Sobol15x (2008-01-23 23:07:05)
Kogucik zesrał się na wietrze. Opryskał Zbysława na swetrze.
Za x - pocałujcie w dupe nas
Za x - pocałujcie w trąbke nas
Za x - pocałujcie Tadzia w Tadzia
W Tadzia nie wypadzia!
sprawdziłem...nie każdy joystick daje rozkosz korzystania z niego mimo ze powinien :-)
stare joysticki te dla C64 nie miały żadnej kalibracji, były to joye tzw stykowe (tak sie to chyba nazywa) tzn. w praktyce ich działanie wyglądało w ten sposób, że dawały możliwość bardzo precyzyjnego kierowania obiektami w grach tzn. jeśli brałem drążek na bok to odchylał sie od pionu może 30 stopni i czuć było opór; natomiast joystick który mam do peceta podobnie zresztą jak te w sklepie (sprawdzałem) maja odchylenie drążka od pionu gigantyczne, nie ma możliwości precyzyjnej kontroli obiektów w grach albo w ogóle nie działają, można sobie nim machać i podziwiać napisy Game Over; problem: brak powiązania między stopniem odchylenia joya, a uzyskiwanym przesunięciem obiektu na ekranie
To prawda. Przez to na moim pecetowym joyu nie mogłem przejść Super Froga, a na padzie udało się od razu. Mimo wszystko nic nie zastąpi uroku trzymania gałki w ręce XDDDDD
"Skazany na zajebistość"
Amcia ? moja to "Comodore 1200" sztuk 2. Najwięcej się nagrałem w "Dune II" "Sindicate" (czy jakoś tak) i w "Aliena" (Obcy 2D w widoku z góry jest tak śmieszny ). Ale i tak po moich Amciach widzę najbardziej rozwój sprzętu (na jednej mam bajeczne 4mb RAMu - to tak jak teraz 2Gb RAMu).
Strony Poprzednia 1 2 3