Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Zainteresował mnie ostatnio nóż Shiki`ego z Tsukihime, a konkretnie wersja mangowa. Szukałem tu i ówdzie, ale nie byłem w stanie znaleźć nawet konkretnej nazwy tego rodzaju noża. "Nóż sprężynowy z wysuwanym ostrzem", "sycylijka" itp, to wszystko niedokładne nazwy.
I tu pytanie - ktoś wie jak toto się nazywa? Ew. gdzie można take coś kupić? Produkty z allegro odpadają, noże Microtecha także - na to musiałbym jeść chleb z musztardą przez 10 lat.
Obrazek:
Hmm.. anime nie oglądałem, mangi nie czytałem.. niewiele się znam.. Ale zastanawia mnie pewna rzecz, czy nóż nie może być po prostu.. nożem?
@RiXeD
Napisałeś
..a konkretnie wersja mangowa.
więc wywnioskowałem, że istnieje również wersja z anime.. hmmm w sumie to po co ja się tłumaczę..
Ostatnio edytowany przez Rivlous (2007-11-25 01:04:52)
del
Ostatnio edytowany przez Michaello (2007-11-24 22:47:26)
Hmm.. anime nie oglądałem, mangi nie czytałem.. niewiele się znam.. Ale zastanawia mnie pewna rzecz, czy nóż nie może być po prostu.. nożem?
Chodzi o to, że to nóż sprężynowy, a ostrze wysuwa się nietypowo z otworu wydrążonego w rękojeści, a nie, tak jak w większości noży sprężynowych ruchem półkolistym z boku.
Hmm.. anime nie oglądałem, mangi nie czytałem..
Moment, czy to znaczy że istnieje Tsukihime anime?! HEREZJA!
Ostatnio edytowany przez RiXeD (2007-11-24 22:50:19)
Kiedyś, jeszcze za łebka, kupiłem sobie taki za dwie dychy na odpuście Jeśli chodzi o jakieś tanie badziewie, to polecam wszelakie stoiska z pamiątkami i bazarki. Coś lepszego można znaleźć na giełdzie u Ruskich...
Strony 1