Nie jesteś zalogowany.
Siema wszystkim;)
Jak zauważyłem tematu tego anime(chyba) nikt jeszcze nie poruszył wiec chciał bym sie spytać czy zna ktoś może linki do stron skąd ściągnąć można to anime (najlepiej żeby to nie były linki torenta, ale takie tez mogą być) i jakie jest wasze ogólne zdanie na jego temat, czy warto jest je obejrzeć? Z tego co widzę w sieciach p2p jest ono raczej trudno dostępne, a jak już się ściąga to z zabójczą prędkością
Druga sprawa. Jeżeli ktoś zna 'żywe' linki do jakichkolwiek stronek skąd można ściągnąć anime za pomocą takich programów jak np. DAP lub FleshGet to też bym prosił o adresy
To wspaniałe anime zostało nakręcone w 2002 roku i swoją świetność w sieci p2p ma już za sobą.
Radziłbym spróbować sie z kimś wymienić bo jak to zauważyła Anka to najlepsza droga do wzbogacenia twojego zbioru.
Chociaż z ciekawości zajżałem na Anidb.net a tam proszę wersja a4e ma 123 żródła w emule a wersja A-L az 336
więc wybrałeś chyba jakąś mało popularną wersję.
Można tez siągać z torrenta a4e
A anime naprawdę polecam , warto zobaczyć, ma "klimat" .
Pozdrawiam
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
Jak jestes cierpliwy to na ed2k jest duzo zrodel. Linki sa tutaj do serii i tutaj do kinowki (podalem linki do najlepszej wersji jakosciowo jaka moze byc na sieci, czyli Anime-Legion).
A jak jestes baaardzo cierpliwy to mozesz poczekac az SRS skoncza serie (jak na razie zrobili jeden odcinek i to dawno, ale ostatnio zaczelo sie u nich cos ruszac).
mbell: Wersji a4e nikomu nie polecam. Oni sa speedripperami i czesto do swoich relow dodaja napisy pod wersje angielska (dla niedoslyszacych) zamiast pod japonska.
A ja jak zwykle odsyłam na www.boxtorrents.com
RahXephon to anime warte uwagi, czy oglada sie go tak sobie ?
Warte uwagi choć wiele osób twierdzi że jest na maxa zwalone od evangeliona jednak jak dla mnie to nie prawda
Czy warto obejrzeć? To najlepszy serial anime jaki do tej pory widziałem. Doskonała fabuła, mistrzowska oprawa graficzna i muzyczna oraz to co w tym anime najwspanialsze, niebanalni świetnie poprowadzeni bohaterowie. Jedyną wadą serialu jest gra seiyuu, dlatego polecam ściagnąc np. wersje Anime-Legion i obejrzeć serial z angielskim dubingiem, który akurat jest doskonały (Quan można słuchać w nieskonczoność ).
Aha. Należy wystrzegać się tworu o nazwie: Rahxephon - Pluralitas Concentio, a już rzeczą niedopuszczalną jest obejrzeć to zanim zobaczy się serial w całości
Cóż, Evangelion wygląda jak wstępny szkic do Rahxephon'a
żeby nie tworzyć osobnego tematu to tu napisze co sądzę o tym anime
---------------------------------------------------------------------------------
To anime jest zaje.....:) no jest fajne. Myślałem że o Wielkich mechach nie można nic oryginalnego zrobić,
co za błąd. Fabuła jest super i inna niż w NGE nawet nie są podobne (moim zdaniem tylko sytuacje niektóre! i pewne detale się powtarzają).Jakość graficzna muzyka/dźwięki są bajeczne. To nie jest zwykłe anime to jest pewnego rodzaju sztuka, tak jak sztuka(samo OP to pokazuje). Po zobaczeniu całości czułem ulgę i byłem szczęśliwy nic mnie niepokoiło jak np. NGE.
Dla niektórych to wada ale przy tym tytule zaleta. Myślałem że koniec będzie tez zakręcony jak w NGE ale jednak był przejrzysty, cały świat przestawiony tu był tez super......Historia tego świata....A najbardziej mi się podobało to że mimo dramatyzmu w niektórych momentach można było się uśmiechnąć....Trudno wszystko opisać słowami ale naprawdę wyrąbane ........A niektórych rzeczy nie wymienię sami to zobaczcie a wersja z angielskim dubingiem super.(porównałem z oryginalnym japońskim ale ENG moim zdaniem leprze)
-------------------------------
A tu kilka uwag jeśli chodzi o militaria bardzo mi się podobały wszelkiej maści urządzenia/pojazdu bojowe a szczególe flota itp. choć
samoloty bezzałogowe przypominały Interceptory z homeworlda,
co do samego RahXephon , podobało mi się że to nie jest mech(bo nie był) a był raczej ciałem czegoś na wzór boga...zaś w NGE mamy biomecha ale czuć tą technologie a RahXephon emanuje boskością i poezją
---------------------------------------------------------------------
i tu odnośnie Fafner in the Azure ,zobaczyłem 4 odcinki i powie tak istne zerżnięcie z NGE i RahXephon,
Nie że się wzorowali ale ściągnęli tyle rzeczy nie wnosząc nic nowego....
NP. te (chyba się tak nazywały) Sfinksy przypominają dolemy z RX, wyspa zamieniającą się w fortece.....Pole siłowe ogarniające ta wyspę( że niby nie widzialna itp) i wiele i to naprawdę wiele innych rzeczy
PS. Byłem chory wczoraj i zobaczyłem całą serie naraz jak wytrzymałem i się nie pochorowałem to chyba mysi być fajne .Ile napisałem
Mi nie podpasowało, chcociaż miałem doczynienia tylko z OAV, gdzie robiłem korektę napisów. Pewnie z powodu mechów, jakoś tego nie trawię:P Wyjątkiem jest Vandread, to było dobre
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
A tu kilka uwag jeśli chodzi o militaria bardzo mi się podobały wszelkiej maści urządzenia/pojazdu bojowe a szczególe flota itp. choć
samoloty bezzałogowe przypominały Interceptory z homeworlda
Które Interceptory? Sprecyzuj i z której części..
Anime to posiadam od dłuższego czasu, zobaczyłem 1 ep i jakoś odrychowo rzuciłem w kąt. Teraz mam trochę czasu to może obejrzę
Niektóre elementy są STRASZNIE podobne jak w Evangelionie, zwłaszcza do około 10 odcinka... Postacie wydają sie miec swoje odpowiedniki i ten motyw muzyczny podczas walk... Ogólnie ja bardzo lubie RahXephona, stawiam na równi z Evangelionem, choc zakoczenie mi sie niezbyt podoba pod kątem obranego kierunku.
Zgrzyt napisał:A tu kilka uwag jeśli chodzi o militaria bardzo mi się podobały wszelkiej maści urządzenia/pojazdu bojowe a szczególe flota itp. choć
samoloty bezzałogowe przypominały Interceptory z homeworldaKtóre Interceptory? Sprecyzuj i z której części..
No właśnie nie pamiętam ale ten styl lotu , wygląd i działka mi to przypominają aż musze zagrać.....
No właśnie nie pamiętam ale ten styl lotu , wygląd i działka mi to przypominają aż musze zagrać.....
Wypytuję bo właśnie jestem na 9 misji "Cataclysmu" (przechodzę to 6 raz )
Oczywiście objąłem tę gre takim kultem, że wszystkie części przeszedłem po pare razy, wszystkie oryginalne itp itd. Ide oglądać 2 ep
BTW: wam też nie działa boxtorrents.com od jakiegoś czasu?
To anime to jakby taka słabsza wersja NGE (oczywiście sporo się różni) z gorszą muzyką i nudniejszymi starciami.
Lecz anime ma również aspekty w których jest lepsze od NGE ale nie ma tego zbyt wiele. Zachwycony tym anime nie jestem bo dosyć nudne było ( nie to co NGE)ale mimo wszystko to jedna z lepszych produkcji jakie widziałem.
Ostatnio edytowany przez pitersan (2007-11-17 10:49:04)
Zachwycony tym anime nie jestem bo dosyć nudne było ( nie to co NGE)ale mimo wszystko to jedna z lepszych produkcji jakie widziałem.
Czytasz co napisałeś w ogóle człowieku? Najpierw piszesz że nie jesteś nim zachwycony a później w tym samym zdaniu że jest to jedna z lepszych produkcji. Zastanów się w końcu.
A tak ogółem to anime jest fajne, ale tylko dla fanów takiego gatunku, a innym może się niespodobać.
jak to mawiają Jubei "są gusta i guściki" mi to Anime się bardzo podobało:) byłem wprost zachwycony przeplotem zdarzeń jakie miało tam miejsce śmiało może konkurować z NGE ale jak by nie patrzeć NGE to już klasyk dlatego w w/w tytule są leprze efekty niż w Evangelionie:)
Jak ktoś to anime porównuję do NGE to go zlinczować !!! To anime ani trochę nie podobne do NGE a tym bardziej muzyka nie jest słaba jak ktoś jeszcze powie ze to jest podróbka NGE albo coś w tym rodzaju, w ogolę jak ktoś będzie to porównywał to go na stryczek a później psom na pożarcie [cenzura]Ostrzegam, dostane adres i to wykonam[cenzura] No z tym ostatnim to uznajcie za JOKE
A tak ogółem to anime jest fajne, ale tylko dla fanów takiego gatunku, a innym może się niespodobać.
W ten sposób to można napisać o wszystkim, nawet o największym gniocie.