Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8
Faktycznie zobaczyłem ten zestaw w MediaExpert.
No to może zapytałbym się o pomoc w złożeniu dobrego kompa w cenie koło 2000zł?
Np. z cennika ProLine. Kupowałem u nich kompa i mam go już 4 lata więc nie narzekam na ich towar.
ProLine
Ja Ci po prostu polecę wortal purepc oraz ichne forum i ten temat
Jeśli z tego tematu nic nie wybierzesz, zawsze możesz poprosić ich tam o złożenie.
Poza tym polecam jeszcze stronkę porównująca ceny można zaoszczędzić sporo kasy jak się w odpowiednich sklepach części nakupuje. Oczywiście trzeba wziąć pod uwagę, że koszty przesyłki też trochę wynoszą więc warto po kilka części w danym, tańszym sklepie kupić. A zresztą, każdy sobie poradzi ;P
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez Vaernil (2007-11-13 01:09:49)
Teamwork is essential, it gives the enemy other people to shoot at.
Potrzebuję zasilacz do 350zł ale za to musi spełniać następujące kryteria musi wytrzymać prace w trybie 24h przez siedem dni w tygodniu ( wyłączam kompa raz na tydzień przez godzinkę ) Chciałbym żeby udźwignął 4 dyski twarde seagate 320 GB 16mb 7200.10 i poźniej chciałbym dołączyć do niego 2 kolejne dyski tym razem seagate 1TB 32mb 7200.11 więc na pokładzie miałbym sześć dysków twardych reszta podzespołów to szmelc więc nie obciąża zbytnio zasilacza. PS miałem już zasilacze Modecom'a rzeczywiście najpierw trochę skrzeczą jak sie je przyciśnie za mocno a potem w zależności od użytkowania kompa padają na mordę tyle że bez telemarku
Potrzebuję zasilacz do 350zł ale za to musi spełniać następujące kryteria musi wytrzymać prace w trybie 24h przez siedem dni w tygodniu ( wyłączam kompa raz na tydzień przez godzinkę ) Chciałbym żeby udźwignął 4 dyski twarde seagate 320 GB 16mb 7200.10 i poźniej chciałbym dołączyć do niego 2 kolejne dyski tym razem seagate 1TB 32mb 7200.11 więc na pokładzie miałbym sześć dysków twardych reszta podzespołów to szmelc więc nie obciąża zbytnio zasilacza. PS miałem już zasilacze Modecom'a rzeczywiście najpierw trochę skrzeczą jak sie je przyciśnie za mocno a potem w zależności od użytkowania kompa padają na mordę tyle że bez telemarku
Ale z Ciebie internetowy nałóg:P Za 350 zł kupisz chyba najlepszy zasilacz świata (na Allegro 500W nowy można kupić już od 59 zł) ale tak poza tym niemożliwe jest podłączyć 6 dysków max to 4.
Za 350 zł kupisz chyba najlepszy zasilacz świata (na Allegro 500W nowy można kupić już od 59 zł)
Ale znawca się znalazł, za 59 zł to co najwyżej jakiś badziewiaty No Name możesz sobie kupić, a nie porządny zasilacz.
katalizatorx napisał:Za 350 zł kupisz chyba najlepszy zasilacz świata (na Allegro 500W nowy można kupić już od 59 zł)
Ale znawca się znalazł, za 59 zł to co najwyżej jakiś badziewiaty No Name możesz sobie kupić, a nie porządny zasilacz.
zaczna moze od tego ze jak masz tyle kasy na dyski to wydaj troche wiecej na zasilacz ta inwestycja napewno sie opłaci a nizeli jakis badziew wiem cos otym bo kupiłem zasilacz i po roku spalił mi dysk i pół płyty głownej
a druga sprawa to to ze przy kupnie zasialcza zwracaj uwage na napiecia na jakim pracuje bo moze pisac 500W ale faktycznie bedzie wydajny jak 400W
druga sprawa to to ze przy kupnie zasialcza zwracaj uwage na napiecia na jakim pracuje bo moze pisac 500W ale faktycznie bedzie wydajny jak 400W
Taka sytuacja najczęściej występuje w przypadku zasilaczy no name, gdyż producenci podają moc szczytową, a nie rzeczywistą.
Polecam zasilacz Corsair_CMPSU_520HXEU__520W
Jeden z najlepszych zasilaczy.
Moja propozycja:
Grafika: Galaxy GF 8600GE 256MB[512MB] CM-HP DDR3 128Bit PCI-E - z tego co pamietam ten model niedawno mial podwyzszone taktowanie pamieci i rdzenia wiec jego wydajnosc powinna byc zadowalajaca, moze byc tez model 512 MB
Procek: Jezeli nie masz duzysz funduszy mysle, ze zamiast Intela mozna tu zaoszczedzic na AMD, kupujac powiedzmy 5k -5,2k x2, dzieki temu mozesz na grafike wylozyc wiecej kasy i raczej nie bedziesz zawiedziony.
Płyta główna: Gigabyte GA-M57SLI-S4 s.AM2 PCI-E - oczywiscie AM2 i w miare przystepna cena, chociaz tu za bardzo nie chce mi sie przebierac.
RAM: 2x 1GB [667/800], przychylam sie do Geila.
Zasilacz, 400-500W (dobrze zeby miala jakies dodatkowe chlodzenie aby byla ładna cyrkulacja powietrza), dysk min. 250 GB, raczej mniejszych nie oplaca sie kupowac, co do reszty to juz pozostawiam Tobie.
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8