Nie jesteś zalogowany.
Bawiąc się swoim nowym telefonem postanowiłem sprawdzić jak by się oglądało na nim anime. Tak więc mam pare pytań, do tych co oglądają lub chociaż wiedzą co nieco w tym temacie. Mianowicie jakich używacie programów do konwersji na 3gp/mp4? Czym uzyskam najlepszą jakość? Jakich parametrów użyć przy konwersji? Skąd dorwać jakiś dobry program do konwersji?(linki by były najbardziej pomocne) Czym wstawić napisy do 3gp/mp4? Narazie tylko tyle mi przychodzi do głowy ale jak ktoś się już będzie wypowiadał, to może dodać więcej od siebie:P
A więc najpierw powiedz jaki masz telefon??? Jeżeli masz tel z symbianem to mozesz sobie zainstalowac program taki jak np. Smart movie i bedziesz mógł ogladać anime w formacie .avi. Jeżeli natomiast masz telefon bez systemu operacyjnego to konwertuj filmiki takim programem jak np. Im too 3gp Video Converter. W internecie sa stornki na których znajduja sie filmy 3gp/mp4 na kome. Ja już kilka razy oglądałem anime na swoim telefonie (motorola a1000) w programie Smart Movie razem z napisami i wszystko było spoko!!!
Ostatnio edytowany przez songoku_kuba1992 (2007-11-09 22:30:46)
Dokładnie przede wszystkim napisz jaki masz telefon. Jeśli Nokie N93/95 to nawet nie musisz ich konwertowac ja u siebie nawet mkv oglądam
Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2007-11-09 22:38:15)
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
A więc najpierw powiedz jaki masz telefon??? Jeżeli masz tel z symbianem to mozesz sobie zainstalowac program taki jak np. Smart movie i bedziesz mógł ogladać anime w formacie .avi.
Pisałem o 3gp/mp4 więc bez symbiana;] K800i mam. Nie chcę właśnie programu, który sam wszystko robi automatycznie i ma domyślne słabe ustawienia - niska rozdziałka itp. Chodzi mi o coś co pomoże mi wyciągnąć coś co będzie przyzwoitej jakości obrazu i dzwięku - może zajmować dużo miejsca.
"SUPER" naprawde super i darmowy program
edit:
bezposredni link do pliku nie dziala wiec musisz poszukac programu na stronie podpowiem ze link do downloadu wyglada jak reklama google >.< nie wiem czemu tak utrudniaja sciagniecie tego pliku
Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2007-11-09 22:46:28)
ja polecam takze Im too 3gp Video Converter
Mam hmm juz dosc stary SE K750i (naszczescie w tym miesiacu zmieniac:D i takze cos z SE) i fajnie w miare spoko to wyglada:P pamietam jak kiedys ogladałem na min Dragon Balla oraz Shaman King xDD (bo tylko te anime miałem z PL DUB XD)
w tym programiku ustaw sobie rozdziałke taka jaka masz w tel i potem BitRate na np 160 i bedzie juz dobrze
"SUPER" naprawde super i darmowy program
a mógłbym jeszcze prosić o instrukcję jak to sciągnąć z tej stronki?? xD bo już tam byłem niedawno.. i po przeczytaniu mnóstwa pierdół linka i tak nie znalazłem a link jaki dostałem od Ciebie przenosi mnie do głównej. Więc proszę krok po kroku jeśli można xD
wchodzisz na ta strone klikasz Start Downloading SUPER © -> pozniej download and use -> Download SUPER © setup file
wchodzisz na ta strone klikasz Start Downloading SUPER © -> pozniej download and use -> Download SUPER © setup file
Królestwo dla Ciebie^^ Program bez kitu jest super hehe Jeszcze tylko ktoś może poradzi jak prosto wsadzić napisy do 3gp?
Bez zrobienia hardsubow sie nie da... Ja do robienia Hardkow uzywam SmartMovie converter ale jesli ma byc 3gp/mp4 to sie wiaze z podwojnym konwertowaniem dlatego proponuje znaleść inny lepszy sposob
Bez zrobienia hardsubow sie nie da... Ja do robienia Hardkow uzywam SmartMovie converter ale jesli ma byc 3gp/mp4 to sie wiaze z podwojnym konwertowaniem dlatego proponuje znaleść inny lepszy sposob
no właśnie i w tym problem... jakby w javie był jakiś odtwarzacz z funkcją czytania napisów to by było idealnie ale pewnie nie ma co na takie coś liczyć:P
mastah: pierwszy link.
Ostatnio edytowany przez vennor (2007-11-10 01:32:31)
Znacie jakiś program co jednocześnie konwertuje i obraca o 90 stopni?
program nie .. ale z tego co pamietam da rade to zrobic kodekiem
Najprostszy w działaniu jest chyba pvAuthor
bardziej rozbudowane to już wcześniej wspomniany SUPER lub MediaCoder