Nie jesteś zalogowany.
Gra Spoko. Może być
~Kilgur przykro mi...nie wyobrażam sobie gorszego dubbingu
Muszę się nie zgodzić.
Jestem świeżo po skończeniu gry i odczucia mam pozytywne.
Dubbing jest na poziomie, duzo lepszy niż w nieszczęsnym ghoticku. Ciekawe zachowania npców zależne od pogody pory dnia itp, rozmowy sensowne. Zabawne gagi.
Gra sprawia przyjemność, walki są widowiskowe, questy poboczne ciekawe, trochę gorzej z wątkami fabularnymi które mają pewne zgrzyty. Całokrztałt na +
Zastrzeżenia:
Gra jest za łatwa, większość bossów można załatwić w minute
Jak już wyżej powiedziałem wiedźmin ma zgrzyty na tle fabularnym.
W pewnych momentach fani książki mogą się czuć... zawiedzeni
[cytuj]Wymagania minimalne:
Microsoft ® Windows ® XP Service Pack 2, Vista (System Operacyjny musi posiadać dostępne aktualizacje)
Procesor: Intel Pentium 4 2.4GHz lub AMD Athlon 64 +2800
Pamięć RAM: 1024 MB RAM w przypadku Microsoft ® Windows ® XP / 1536 MB dla Microsoft ® Windows ® Vista
Karta graficzna: 128 MB Video RAM, z obsługąDirectX9 Vertex Shader/ Pixel Shader 2.0 (NVIDIA GeForce 6600 / ATI Radeon 9800)
8.5 GB wolnego miejsca na dysku twardym
Karta dźwiękowa zgodna z DirectX 9.0c
Napęd DVD
Powiedzmy że jak na jedną z (nielicznych) najwiekszych polskich produkcji może być. Ocena jest pozytywna
No co ty?! Dubbing jest całkiem dobry! Ale pewnie nie słyszałeś Foremniak w HoMM V:P
PS Dwie panienki zaliczone8-D
PS Dwie panienki zaliczone8-D
Co do Panienek w grze.. można wnioskować że chutliwe białogłowe są jak żaden mężczyzną xD trochę to przesadzone.
Ciągłe ciupcianie :)Mam oryginał i nie żałuje z wszystkimi questami gra jest ogromna. A trzeci tryb walki, wprost wgniata razem z ciosami kończącymi. Choć do grafiki (mam na max.), można by się przyczepić. Silnik Aurora jest już zbyt stary na obecną generację gier i sprzętu.
Po pierwszyc kilku godzinkach gry stwierdzam, że Wiedźmin jednak rządzi
Bałem się, że przez te przedłużające się prace nad grą grafika okaże się cienka jak na obacne czasy, a okazuje się śliczna (niektóre widoczki robią naprawdę bardzo duże wrażenie) Polski dubbing mi się nawet podoba- nie jest może tak genialny jak japoński w wielu anime, ale jednak brzmi (IMO) dosyć naturalnie i nie jest monotonny. Co do spójności fabuły, to ocenię po kilku następnych godzinach, chociaż przyznam, że motyw z utratą paięci straszliwie ograny. Na konia z rzędem zasługuje autor tekstów- miażdżą. Pozwolę sobie przytoczyć malutki przykład:
Geralt daje rady na temat metod zażywania pewnego narkotyku:
-Odciągnij skórę i mocno wetrzyj.
-No ale gdzie tak dokładnie?
-Tam gdzie możesz odciągnąć skórę...
Generalnie dialogi, podobnie jak w książce, adresowane są raczej do dojrzałych odbiorców, ale miejscami po prostu muszą się podobać
Ostatnio edytowany przez groozin (2007-10-29 01:06:33)
kalamir napisał:~Kilgur przykro mi...nie wyobrażam sobie gorszego dubbingu
Muszę się nie zgodzić.
Jestem świeżo po skończeniu gry i odczucia mam pozytywne.
Dubbing jest na poziomie, duzo lepszy niż w nieszczęsnym ghoticku. Ciekawe zachowania npców zależne od pogody pory dnia itp, rozmowy sensowne. Zabawne gagi.
Czytac ze zrozumieniem nie obchodzi mnie tresc dubbingu, ale jego jakosc, wiem ze kilka osob narzekalo na innych forach, ja po paru filmikach tez nie bylem zachwycony, np sztucznoscia pewnych dialogow Coz chyba poczekam na demo
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2007-10-29 11:20:45)
ara ara...
W odpowiedzi o to właśnie mi chodziło. Dubbing jest na poziomie aktorzy nie grają sztywno tak jak w ghoticku
a ja sie nie zgodze. Dubbing jest fatalny xD jak w Gothicu
a mnie się dubbing w gotyku podobał dla mnie to był przełom jak usłyszałem Polskie głosy w grze to szklanki w oczach (gotyk było moją pierwszą grą z PL "dabingiem") ale nawet jak od czasu do czasu zagram to i tak jest fajnie zrobiony :P
Nieno Lektor na poczatku nawet jest fajny tylko potem te glosy postaci nie bardzo
Jak już zagram to do dubbingu napewno się nie przyczepię ważne, żeby móc skopać pare tyłeczków ^^ no i nie tylko skopac
Gar fajna, dubbing może być, ale animacje rozmów są zrąbane. Co do wymagań to się nie wypowiem bo mam viste przez co wywala mnie nieraz do windowsa przy zapisywaniu, które następuje po wczytaniu planszy (to podobno przez za mało pamięci wirtualnej, którą raz nawet ustawiłem na 12GB (mam 2GB ramu)(gra ma ok.8,5GB) i tak mnie wywaliło). Gram na full ustawieniach, grafa jest dobra tylko gdy ustawiłem na mniejszą roździelczość (standartowo 1280x1024) jakość filmików zmniejszyła się w znacznym stopniu.
PS
Zaliczyłem już: Abigail, Adde, jedną driade, kurtyzane, miszczanke, 3 prostytutki, Shani i Triss Merigold
Ostatnio edytowany przez berith14 (2007-10-29 17:43:29)
coz czyli dubbing jest z dupy chyba bede musial test zrobic przed zakupem gry i sprawdzic
ara ara...