Nie jesteś zalogowany.
Kilka dni temu zainstalowałem sobie World of Warcraft z dodatkiem i postanowiłem sobie pograć. Niestety z racji tego, że fundusze na życie studenta z reguły są skromne (tak jak i w moi przypadku) zmuszony jestem wybrać serwer prywatny (czyt. darmowy). Stąd moje pytanie do was-czy ktoś może mi takowy polecić? Próbowałem już na kilku serwerach(bloodworld, avalon, gate of war, exodus) i każdy miał swoje wady i zalety(tu małe lagi, tam mniej bugów). Jednakże po godzinie grania nie da się w pełni wychwycić wszystkich różnic. Może ktoś z was grał/gra na jakimś dobrym, niezbyt zabugowanym serwerze z patchem 2.2.3 i dodatkiem. Niech się podzieli wrażeniami.
nie pamietam zabardzo z jakim patche ale ja gram na czeski serverze : freelancer.serveftp.org i jak narazie nie narzekam (^^,)
a chcesz serwer tylko żeby rodacy grali czy każdy?? najlepiej na gg napisz do mnie mam w profilu to ci podpowiem pare rzeczy jak chcesz
Nie lepiej podpiąć sie pod temat: "Chce zacząć przygode w World of Warcraft " niż zakładać nowy?
Też jestem zainteresowany. Jakiś czas temu zainstalowałem sobie WOWa, popatrzyłem na pierwszą lepszą listę serwów, no i wyszło ostatecznie na to, że gdziekolwiek bym nie zagrał, liczba playerów na serwie nie przekraczała 100, co więcej serwy co chwilę siadały, w końcu jak miałem sytuację, że miałem postacie na pięciu serwach i żaden z nich nie działał, się wkurzyłem i wywaliłem gierę. Ale jeśli ktoś ma jakieś namiary na porządnego serwa, porównywalnego pod względem stabilności i ilości graczy z lineage'owym Dragon Network to byłbym zainteresowany.
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2007-10-28 01:25:09)
Olej WOW-a graj w Archlorda
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
Jednak Polacy mnóstwo energii i przedsiębiorczości zużywają na tzw. kombinowanie. Może się powtarzam, bo nie po raz pierwszy przyszło mi to na myśl. Czy w WoW na... bezpłatnych serwerach gra się aż tak wybornie, że inne MMO nie stanowią dla niego liczącej się alternatywy? Pytam z czystej ciekawości. Intencja nawracania kogokolwiek na wąską ścieżkę cnoty w tej chwili mi nie przyświeca.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-10-28 03:16:53)
Jednak Polacy mnóstwo energii i przedsiębiorczości zużywają na tzw. kombinowanie. Może się powtarzam, bo nie po raz pierwszy przyszło mi to na myśl. Czy w WoW na... bezpłatnych serwerach gra się aż tak wybornie, że inne MMO nie stanowią dla niego liczącej się alternatywy? Pytam z czystej ciekawości. Intencja nawracania kogokolwiek na wąską ścieżkę cnoty mi w tej chwili nie przyświeca.
Właśnie ja też się zastanawiam czemu ludzie, którzy nie chcą, bądź nie mogą płacić za abonatemnt wybierają WoW'a. Prywatne servery są tak słabe, że brak mi słów. Ja bym wolał grać w każdą inną grę niż na privie w WoW'a.
Olej WOW-a graj w Archlorda
Nawet nawet gierka, tylko sporo bugów. A codemasters zamiast naprawiać je, to wszystko olewa (ach te darmowe gry). Nie wspomnę już o ostatnim patchu, który rozpierdziela grę. Albo jesteś szczęśliwcem i masz 2x więcej itemów i możesz normalnie grać, albo jesteś pechowcem i połowa itemów zniknęła, nie widzisz postaci, albo w ogóle się nie zalogujesz.
Ostatnio edytowany przez Psychopata (2007-10-28 03:30:00)
A ja polecam metin2 PL gierka online i całość po polsku METIN2PL nawet miło się gra i dużo ludzi w to gra
A tu parę screenów
No i rada lepiej zrezygnuj z pirackich serwów wogule się nie ucieszysz graniem
Ostatnio edytowany przez zmora150 (2007-10-28 03:53:25)
Się oddalamy od tematu, ale polecam GW. Łuzganina przednia, wydatek niewielki i jednorazowy, wymagania sprzętowe z minionej epoki, a dźwięk i grafika trzymają się dzielnie. Fakt, że to nie jest rasowy MMORPG, można uznać za zaletę. Nie trzeba zębów na tym zjeść, żeby mieć rozwiniętą postać.
P.S. Nie mam zielonego pojęcia, czemu ten post znalazł się tuż pod moim poprzednim postem, bo już ten i ów zdążył się dopisać. Chyba to przez jakiś bug.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-10-28 03:13:16)
Się oddalamy od tematu, ale polecam GW. Łuzganina przednia, wydatek niewielki i jednorazowy, wymagania sprzętowe z minionej epoki, a dźwięk i grafika trzymają się dzielnie. Fakt, że to nie jest rasowy MMORPG, można uznać za zaletę. Nie trzeba zębów na tym zjeść, żeby mieć rozwiniętą postać.
P.S. Nie mam zielonego pojęcia, czemu ten post znalazł się tuż pod moim poprzednim postem, bo już ten i ów zdążył się dopisać. Chyba to przez jakiś bug.
Dzisiaj cofamy zegarki o godzinę;)
A co do WoWa to priv servy są słabe - mało ludzi, bugi, crashe servów i inne takie.
Tydzień temu kupiłem oryginalnego WoWa i nie narzekam. Gra się przyjemnie, dużo ludzi można spotkać i poza tym czuć tą "magię" warcrafta, która wciąga jak diabli:D Nie to co privy...
A ja polecam metin2 PL gierka online i całość po polsku METIN2PL nawet miło się gra i dużo ludzi w to gra
No i rada lepiej zrezygnuj z pirackich serwów wogule się nie ucieszysz graniem
grałem w to jak jeszcze było betą i tylko po niemiecku
doszedłem do 23 lvlu i rzuciłem. niewarte świeczki zbytnia monotonia niestety i za proste.
IMO na obecny moment jedynie L2 ma naprawdę porządne prywatne serwy. Słyszałem jeszcze coś o Ragnaroku, że dobrze się na prywatnych serwach nawala, ale nie sprawdzałem.
Boze granie w WoW na piratach to tragedia tak naprawde po ostatnich zmianach WoW to mega kupa dla nolajfow, zwykly gracz moze pomarzyc o dobrych przedmiotach, pewnych lokacji nigdy nie zobaczy granie na zwyklych serwerach to tylko grindowanie przedmiotow w hi-tech gildiach, to jest juz Hack & Slash a nie mmoRPG
ara ara...
Ja wiem, że granie na piratach nie umywa się do grania na globalu, ale nie stać mnie płacić 50zł co miesiąc. Zresztą, jakby rodzice sie dowiedzieli, że nie dość że stracę wolny czas na granie to jeszcze kosztuje to to 130 + 50 miesięcznie to by mnie chyba wydziedziczyli. Także zmuszony jestem, jeśli w ogóle chce sobie pograć, grać na privach. Inne gry raczej odpadają, WoW ma w miarę małe wymagania, a mimo to po zmniejszeniu liczby detali i tak mi krzaczy(nie wiem, może to wina privów), więc te nowsze gry tym bardziej by mi pewnie muliły. Jakby co to moje wymagania(może ktoś ma słabsze, a mu np. Guild Wars, chodzi bez zarzutu):
Procek: Intel Pnetium M processor 1.73GHz
Ram: 512
Karta graf: Mobile Intel 915GM/GMS, 910 GML Express(notabene nigdy nie wiem, czy to jest dobra karta czy słaba -_-)
Jeśli jest jakaś możliwość zagrania na próbę w Guild Wars lub Lineage II(demo czy coś podobnego, chociaż wątpię, przez o mmorpg)bez kupowania tego, to niech da znać. I dalej oczywiście aktualna prośba do polecania "dobrych" privów ro WoW'a. Mogą być zagraniczne, nie ma różnicy (przynajmniej nie będę wysłuchiwał "wyp***** koleś, to mój mob -_-").
Ostatnio edytowany przez Dragmaru (2007-10-28 09:59:45)
To tak jak pisałem Polski serwer Metin 2 (to jest inna gra, nie WOW) w całości po polsku no chyba ze ci sie nie podoba. Jak co grę uciągnie komp 1000mhz 256 ram i grafika 128 mb (testowane u brata) , a do tego jest po polsku i z miłą atmosferą. I gra na pewno więcej ludzi niż na prywatnych serwach WOWa
Ostatnio edytowany przez zmora150 (2007-10-28 10:11:58)
Jak WoW działa, to L2 też raczej będzie:D, mają podobne wymagania. Polecam grać na dragon-network.net. A jak nie wejdzie... zawsze Tibia zostaje[roftl].
Polecam naprawdę doskonały, holenderski (ang.-języczny) server: GEINSERVER.
Strona główna:
www.geinserver.homelinux.org
Realmlist:
geinserver.homelinux.org
Grywam w WoW odkąd wyszedł. Szitu bym nie wciskał:P
Ostatnio edytowany przez marcin2 (2007-10-28 11:04:03)
To tak jak pisałem Polski serwer Metin 2 (to jest inna gra, nie WOW) w całości po polsku no chyba ze ci sie nie podoba. Jak co grę uciągnie komp 1000mhz 256 ram i grafika 128 mb (testowane u brata) , a do tego jest po polsku i z miłą atmosferą. I gra na pewno więcej ludzi niż na prywatnych serwach WOWa
Tylko, że Metin 2 to bardziej H&S niż RPG i szybko się może znudzić (mi przeszło po 3-4 dniach) a w WoW'a zabawa dłużej trwa nawet na prywatnych serwerach.
A z serwerów godnych uwagi to poleciłbym Wowscape nie wiem jak teraz na nim jest ale dawniej był super. Jakieś 90% questów działa. Skile działają poprawnie i w sumie bardzo niskie lagi.
Ostatnio edytowany przez Sevortharte (2007-10-28 12:47:11)